Åsså gick det upp ett ljus!

Går aldrig efterdyningarna till den här magsjukan över, tänkte jag idag när jag badade Ossian. Sen kom jag på en sak...och mycket riktigt, två små tänder till har dykt upp där i munnen. Förklarar en hel del grinigt beteende också.

Igår var det VårRuset, vårat lag var vinnarlaget. Dvs hon som sprang snabbast var i vårat lag. Hejja Johanna! Fast vi gjorde det superbra allihopa tycker jag. Kul med lite motion, mycket surr och lite picknick efter. Fast synd att det blev snooorkallt bara.

Idag har jag sökt lite mer jobb, och nu ska jag försöka sätta fart och packa det sista som ska med till Rhodos. Kommer på nya saker hela tiden. Men ikväll bär det iväg till solen!

Å hjulen på bussen går runt

När man bor på landet och ska åka buss så måste man åka med den enda bussen som går...kl 8. Så just nu hänger jag hos Ossians faster. Här är det inte barnsäkrat för fem öre, men ack så mycket att undersöka. Ska ut i lekparken en sväng och sedan buss vidare in på stan.

Ikväll blir det Vår Ruset med tjejorna. Kulkul! Jag ska inte springa...som om nån trodde det.

Klätterapa

En liten liten klätterapa har bosatt sig här hos oss. Upp på lådor och lådor och grejer och allt tok han kan hitta. Klättras ska det överallt. Så nu får man vara i farten minsann. Soffan är bara småpotatis just nu. Nu kättras det för fullt mellan tidningskorg(gammal pärlår) och gåstolen. Höll på att gå på tok när ena benet fastnade, men pappa hade koll. Kan inte släppa honom en sekund i hans rum heller, barnsäkrat my ass, för ungen klättrar upp på sina små stolar och vidare upp på bordet.

Kommunal 100år

I år firar Kommunal 100 år och eftersom vi är en riktig kommunalfamilj så skulle vi självklart vara med på familjedagen också. Dessutom skulle ju pappa Jim "jobba" eftersom paraden skulle trudelutta. Tycker det låter härligt pampigt när dom "trudeluttar" jag. Som en riktig festlighet. Och det var det också. På folkets park i sundsvall, en heldag med lek i lekparken, minigolf, god mat, kaffe och dessutom underhållning av RockRagge, Emilia, One Hell of a band och dessutom allsång med Lasse Berghagen. Jag kom hem med inte bara en del gratisgrejer i bagaget utan också en lätt röd färg, eftersom jag inte alls tänkte på att smörja in mig i det lagom varma vädret.

En helt suverän dag iaf! Grattis Kommunal 100år, kamp för alla!

Jodu, birsta!

Mission accomplished! Jag har hittat en bikini, den gick på lite mindre än 500 kronor, men det är det värt när man får plats att gömma både tuttar och mage. Funderade ett tag på att köpa en tankini(linne som täcker magen) men vill ju ändå sola min inte så fina mage. Hoppas ingen kräks när dom ser mig på stranden i sommar.

Inhandlade också en solskyddströja till Ossian. Skippade alltså dress, eftersom han redan har shorts. Och solskyddsfaktor 50 på apoteket gick lös på 195kronor. Shit! Men det behövs ju så...Så varma baddagar here we come. Kruxet här på gården är att vi har noll skugga. Huset ger lite skugga när solen står som högst och det är ju bra, men finns inte en chans att hålla Ossian i den skuggan när han börjar gå. Så bli till att skydda sig från den brännande solen så mycket som möjligt, försöka hålla honom i den skugga som finns och bada och anväbda sig av parasollet. Blir nog en hel del dagar på stranden också i sommar, med min lilla badnymf.

Blev också en tröja både till mig och Ossian på Lindex så nu har han en tischa som matchar äppeltightsen.

Stora gäspar komme från barnet nu, men vet inte om jag ska försöka hålla honom vaken för att bara sova en stund mitt på dagen, om han sover nu kommer han nämligen ändå vägra sova i eftermiddag förrän det blir alldeles fööööör sent. Men då måste jag börja underhålla, så byebye.

Pissigt är vädret!

Men imöra hoppas jag att det regnar med...hehe. Tänkte åka ner på Birsta och lösa mina bikinitroubles. Hoppas jag iaf! Lite trevligt sällskap är jag lovad dessutom!

Å skaaalman han är tlöööött!

Usch! Borde verkligen gå och sova nu, eftersom den lille mannen vaknar om cirkus 7 timmar om jag har tur. Men blev lite inspirerad att söka jobb och sen tog det lite längre tid än jag trodde. Fy för "söka tjänst via extern databas".

Har till och med varit så lat idag att jag nobbade en rolig utflykt imorgon, med mina svägerskor, dvs Ossians fastrar. Men känns lite vanskligt att vara ute med nyligen magsjukt barn i solen en hel dag, utan större möjlighet till skugga. Här hemma kan vi skugga oss och plaska i poolen hela dagen istället om det blir varmt.

But who am I kidding?! Jag var laaaat helt enkelt. Lat lat lat. Och jag som har gnällt på lappsjuka, men en utflykt till Kramfors tillfredställer tydligen mitt behov för flera dagar framöver. Intressant.

Premiärdopp

I spåren efter magsjukan tog jag och Ossian oss en tur in till Kramfors för lite shopping. Jag har ju (än så länge iaf pepparpeppar) blivit besparad magsjukan äve om det verkar som att snudd på alla andra varit sjuka.

Shoppade iaf loss på lite fint Villervalla, nämligen ett par capri/shorts åt Ossian och en solhatt. Ville egetnligen ha en fin grön, men den fanns inte kvar i storlek så då bidde det en röd. Sedan en tur till farmor för att hälsa på henne på jobbet och sno en kopp kaffe, ner på Dollar och kolla läget, men hittade(nästan) inget. Sedan matshopping och hem. Fast först var jag in på apoteket där dom hade slut på solskyddsfaktor och frågan är om jag inte ska inhandla en sån däringa dräkt ändå. Fast måste ändå ha solsmörj åt både mig och Ossian.

Käkade mumsig middag, sallad, fast Ossian var inte särskilt förtjust. Plockade bort salladsbladen direkt. Han kan minsann urskilja, broccoli och salladsblad läggs direkt på sidan för det är blä! Och sedan blåste vi upp Osssians monster till pool, med rutschkana och tjosan och hans moster. Ossian badade och skrek av förtjusning, kanande och plaskade och dykte och hade sig. Den kommer garanterat bli välanvänd i sommar. Hej värmen!

magsjuka igen

Jaha, har typ inte rört datorn på jag vet inte huuur många dagar. Blir så när det är fint väder ute serrni. Ossian har premiärnakat(eeeh?) ute i förrgår i det fina vädret. På med solkeps på huvudet bara... sedan fick han krypa omkring och vara naken på gräset. En stund iaf, för man vill ju inte att han ska bränna sig. Måste köpa den där solskyddslotionen nu snart. Och snart åker vi.

Har haft en supertrevlig kväll med gamla vänner, lite vin och en hel del dans. Och nostalgi! Jösses vilka kläder man har haft på sig en gång i tiden.

Och helgen avslutades lite trevligt sådär med att Ossian spydde igår kväll. Misstänkte att det var nåt lurt för han hade inte alls nån aptit igår och mycket riktigt så har vi drabbats av magsjuka igen. Så nu ligger svärfar, svägerskan, Jim och Ossian. Jag är än så länge kry, men får väl se om det håller i sig. Ossian har faktiskt inte spytt nåt sen igår kväll och druckit en massa vatten. Vaknar till ibland och sträcker sig efter vattenflaskan, sötisen. Och sedan somnar han om. Så ligger fortfarande och trynar uppe med pappsen som fick åka hem från jobbet. Själv ska jag våga mig på att äta nåt för första gången idag, lite a-fil blir bra.

Och vad jag måste handla...

Ossian skulle nog behöva mer än ett par shorts om det fortfarande är lika varmt.
 
Och kanske borde jag köpa ett par armpuffar, fast han har fått ett par i födelsedagspresent faktiskt, men vet inte om man kan lita på "reklampuffar". (Kan man det?)

Solskyddskräm måste jag inhandla iaf, både åt mig och Ossian eftersom vi har samma härliga blekpigment. Ja, och för att han är ett barn såklart. Funderade på en sån där solskyddsdress, men tror faktiskt att vi skippar det. Jag skulle aldrig vilja plaska runt i en våtdräkt, så man får väl ta smällen att smöjra desto mer. Och se till att ta på honom en tröja kanske när han leker på stranden.

Och nån sorts kepa skulle också vara bra. Har shoppat en sån där med häng över nacken när jag var på bytardagarna, men en vanlig kanske skulle sitta fint det med. För promenader på stan eller vad som.

Jojo, tur att man inte har några pengar då.

Bikini issues

Bikinin jag beställde var FUL. Bikinin jag försökte byta den till kommer inte förrän 10 juni. Suck! Måste alltså hitta en bikini...snart. För snart bär det iväg till Rhodos. Skulle visst vara 30grader där nu. Sköööönt.

Ossians pass har kommit iaf, lite spännande att knäppa passfoto på en sån liten. Ser lite roligt ut, men så länge det är godkänt så. Mer intressant är att han får ha det i 5 år. 5 år?! Han lär ju inte direkt se likadan ut om 5 år. Eller ens om ett eller två. Jojo!

Latmasken har krupit fram!

Sitter fortfarande i morgonrocken och latar mig. Jim har fått en ny vana, att koka kaffe innan han åker till jobbet. Mycket trevligt för mig att väckas av härlig kaffedoft på morgonen och sedan en termos på bordet när jag väl tar mig ner för trappen!

För övrigt har jag insett att jag inte vill ha ett tvåvåningshus sedan när vi köper hus. Helst! Har alltid varit inställd på ett envånings, men man kanske kunde ändra sig?! Men nu när vi bor på två våningar tycker jag bara att det är bökigt och omständigt. Upp och hämta pyjamas, och sedan ner för att göra välling. Se till att byta blöja och klä på, innan man går ner för att äta frukost, vilket gör att frukosten dröjer lääänge ibland. Klart man kan springa upp och ner för trappen(är ju bra motion också) men just nu känns det bara...bökigt. Jojo!

Näpp, häpp. Om man skulle ta och dra på sig lite kläder och gå ut nu när solen passade på att visa upp sig. Och innan lilleman ska käka lunch!

Hyvvä äitin päivää

...eller nåt?! Hehe, min finska är kanske helt värdelös trots ett antal år med hemspråksundervisning. Igår var det iaf morsdag i Finland, så passade på att ringa min mor och Ossians mormor och bjuda upp henne på fika. Och viken trevlig dag vi fick tillsammans. Hade dock ingen kamera med mig så inga bilder, som vanligt.

Är som vanligt lite anitblogg, men det har nog att göra med årstiden. Vill minnas att det var ungefär runt den här tiden förra året, då jag startade upp bloggen, som jag inte heller hade nån inspiration direkt. Vi är ute rätt mycket och jag sitter knappt vid datorn för att läsa andras bloggar heller. De senaste dagarna har jag varit ute och bränt mina läppar tror jag. Knepigt, har nog inte hänt förut men flagnade gjorde dom iaf.

Idag är vi inne än så länge och eldar eftersom det är lite mulet och ruggigt, men när det är dags för Ossian att sova så går vi nog ut. Eller han sover ute i vagnen och jag ska nog göra rent åt kaninerna och kratta lite på gräsmattan. Projekt "få bort stenarna från gräset" känns oändligt i nuläget, och då är det nog nästan helt klart!

Idag är ingen vanlig dag!

För idag är svägerskan Jennys (faster Jenny) födelsedaaaag! Hipp Hurra för Jenny som fyller 20! Hon var 12 år när jag och Jim först träffades, och oj vad påtagligt det blir på en gång att det har gått lång tid!

Tanken var att vi skulle ner och äta lite mumsig fruktsallad, men eftersom jag fortfarande känner mig krasslig finns nog risken att jag blir hemma. Vill ju inte riskera att smitta ännu fler! :(

En sån här fin dag kräver en drink!


Jodå ett glas cola som jag har vispat ur kolsyran ur! Mums!

Sicko!

Efter att Ossian varit sjuk i en vecka var det då min tur. Därför rätt tyst här på bloggen. Puh! Är bättre nu, men inte helt bra. Jim fick vara hemma från jobbet igår för att ta hand om sonen medans jag låg i sängen och mådde dåligt. Men är rätt loj idag också, så Ossian är en handfull kan man lugnt säga. Började vid frukostbordet då han fick ett totalt anfall och bara satt och vrålade. Härligt värre när man är helt slut ändå!

Nu måste jag gå och kolla vad han hittar på för bus!

But kill me!

Håret blev snyggt iaf, men misstänker nu att det är min tur att bli sjuk. Och vi som trodde att det inte smittade eftersom det har gått så lång tid. Men vi får väl se, det kanske bara är en biverkning av vinet jag drack igår. Hade en supertrevlig kväll med Erika iaf. Stackars Ossian har fått svälta idag och är jättehungrig, bara för att han ska bli bra nån gång, men nu ska vi fakiskt chansa på att ge honom välling för kvällen. Själv ska jag nog också gå och dö!

Vätskeersättning för barn!

Apoteket hade slut på vätskeersättning och eftersom Ossian fortfarande är dålig så hittade jag det här receptet på internet för att slänga ihop en egen.

Viktigt!
Eftersom små barn är känsliga för salt så är det superviktigt att det inte blir för mycket.

Koka upp 1 liter vatten och blanda med 7 teskedar strösocker och 1/2 tesked salt.
Serveras rumstempererat eller kylskåpskallt, kan förvaras i kylskåp i upp till ett dygn.
Om barnet inte vill dricka ersättningen kan man också blanda i lite apelsinsaft.

(jag vill också framhäva att jag inte är nåt apotek eller sjukvårdsrådgivning)

1 maj

Idag har vi varit iväg och demonstrerat! Dålig uppslutning som vanligt, synd tycker jag! Lite bonus dock att vi fick höra pappsen spela bastuba. Fast han hördes lite klent eftersom han inte hade nån uppbackning av de andra två tubaisterna som var sjuka.

Ikväll blir det tjejkväll plus Jim. Boxen ska tömmas och slingor ska göras...kanske inte i den ordningen dock!