Åh just ja...

...jag har ju fått jobb! :) Det var min lilla "hemlis". Varit på intervju på komvux i Härnösand först, och veckan efter ringde dom från Nordvik, så åkte dit också på intervju. Samma dag blev jag erbjuden jobbet på komvux och en halvtimme senare ringde dom från Nordvik också och erbjöd mig det jobbet. Det är inte alla dagar man får två jobberbjudanden samma dag!

Efter lite bollande fram och tillbaka och funderande så kom jag fram till att jobbet på Nordvik nog var bäst för mig. Närmare hem och en liten skola på landet. Det enda som känns som att det kanske blir lite jobbigt är ju att det är just på landet. Och jag bor på landet! Jag kommer alltså typ aldrig vara i stan. Men det löser sig på nåt sätt. Att få en riktig lön istället för den snåla föräldrapeng jag valt att ta ut innebär ju att jag kan shoppa desto mer när jag väl åker till stan! YEAH!

Som vanligt

Tyst på bloggen när det har varit helg. Mycket att göra, och dessutom har det varit midsommar ju! Som inte blev riktigt som vi tänkt oss eftersom lilen fick feber på torsdagskvällen, som höll i sig ända till söndag morgon. Med en topp på nästan 40grader varje natt. Stackars liten! Men nu är han iaf pigg och frisk iaf och på sitt vanliga tjurhumör! Hehe.

Idag kommer min mamma upp igen och ska vara barnvakt, för idag ska jag åka och göra klart det där hemliga som jag snart berättar om...hehe.

Vilken härlig dag!

Och helt plötsligt fick jag ett stort beslut att fatta!

Utflykt!

Idag har vi varit på utflykt med min mamma/Ossians mormor och dessutom fick Ossians farmor, som hade tappat rösten och därför var hemma från jobbet eftersom hennes jobb innebär prata i telefon hela dagarna, följa med.
Vi tog en tur till mannaminne och bönhamn. Intressant men sååå mycket grejer så man blir helt slut. Trevligt hade vi iaf. Avslutade dagen med att handla lite blommor så nu är det fint på trappen iaf. Och i år SKA jag måla räcket!

Men dom bits ju!

Har varit ute och satt pärer medans mormor var barnvakt åt Ossian och la honom, så lite lyxigt. Rensade i odlingslådorna också så det kanske hinner bli nåt satt i dom och dessutom passade jag på att olja sitsarna på sandlådan, där tjockistanten ska sitta och dricka kaffe medans barnet leker. Hehe. Men sedan gick jag in, för sommarens underbaraste inslag började äta på mig. Knottj-lar! Och myggj-lar! Fast dom brukar inte bita mig så mycket, dom är mest irriterande!

Kanske skulle börja med en sån däringa måndagslista, men just nu är jag bara halvglad...hmmm. Gör kanske ett försök.

Idag är det måndag och jag är glad för att:

  • min underbara mamma har semester och är här och hälsar på oss!
  • jag har en spännande sak att göra på onsdag...men det vill jag inte riktigt berätta här.
  • jag har en underbar son och fin make!
  • vi ska på rolig fest på fredag.

Sänka!

Efter att ha varit totalt sänkt så känner jag lite mer glädje idag efter trevliga nyheter! Och dessutom har vi besök av semstrande mormor! Mer jobb i pärlandet väntar ikväll! Kul!

Simpel fisk!

Ofta får man höra att fisk är så svårt att laga, men jag som är fiskälskare kan verkligen inte hålla med. Det gäller bara att hitta dom där pärlorna. En supergod fisksoppa eller bara en stekt firre. En lax på saltbädd eller en gratäng. Har iaf ett litet recept som är supersimpelt och går snabbt till vardags, faktiskt inspirerad av nån barnmatsburk.

Jag brukar köpa de där portionsförpackningarna lax med fyra fileér men det gör man lite som man vill.

Koka pasta.
Skär laxen i tärningar och stek på. Krydda med valfri peppar(pepparmix eller kanske vitpeppar) och riv ner skalet av en citron. Häll på en stor burk creme fraiche och häll på frysta morötter och ärter och låt puttra. Krama i citronsaft. Krydda med en fiskbuljongtärning lite timjan och dragon. Eller rätt mycket timjan förresten. Om det blir för surt med både creme fraiche och citron så kan man hälla på lite mjölk för att runda av smaken.
Superenkelt och gott till vardags!

Ossian älskar den här maten och har gjort den sen han var liten eftersom den funkar utan salt. Brukar salta åt mig själv på tallriken. Om man är noga kan man såklart skippa buljongtärningen, men jag är (tyvärr?) buljongfantast.

Det finns inget dåligt väder?!

Men just nu håller himlens alla portar på att vräka ner vatten över oss. Så vi stannar nog inne. :) Måste ändå säga att jag nuter lite av ruskväder. När Ossian sover middag så ska jag passa på att ligga på sängen och läsa en bok. Det är bara sååå mysigt. Men förhoppningsvis lättar det upp lite så vi kan gå ut och plaska sen på eftermiddagen. Ossian diggar ju vattnet, och det går nog bättre med gummistövlarna den här gången, han går ju mer nu och lär kanske inte krypa ur dom.

Var och såg SATC2 igår och den var en riktig besvikelse måste jag säga. :( Karaktärerna har blivit som karikatyrer av sig själva och inte ens i närheten av hur dom brukar vara och hela filmen var som en enda stor förvecklingsbuskis. Har ju hört dåliga recensioner men ville ändå bilda mig en egen uppfattning, men blev riktigt besviken faktiskt.

Och vidare om sömnen så sov Ossian hela natten igen inatt fast han fick sova länge på dagen, så kanske bara var spökeri från förkylningen som gjorde att han sov dåligt. Vem vet! Får väl se om det fortsätter såhär bra igen nu!
Så här roligt hade vi när vi invigde regnstället som Ossian fick av mormor i födelsedagspresent!



Sömnen del 2

Ossian sov "bara" två timmar i förrgår och sov hela natten. Igår var jag på Birsta hela dagen och sovningen rubbades lite, men sov hela natten ändå. Idag har jag låtit honom sova 2 och en halv timme igen, så får väl se hur natten blir. Ska se om det är att han sover för länge på dagarna eller om det bara var tillfälligt.

Angående sovning inne så sov han inne innan han började sova dåligt på natten, det var efter att han var förkyld som sömnproblemen på natten började. Tycker ju också att sovning ute är jättebra, men just nu har jag helt enkelt (varit lat?) tyckt att sovning inne passat bäst, bland annat för att vädret har varit så oförutsägbart på sistone. Och med selen på vagnen så varnas det ju faktiskt för att man inte ska lämna barnet fastspänt när det sover eftersom det då finns en stryprisk. Även om jag inte tror sådär jättemycket på det, så oavsett känner jag att jag måste ha en helt annan koll när han ligger i vagnen än i sängen.

Oftast ser våran rutin ut såhär när vi är hemma:
7-8 nån gång vaknar vi och mornar oss lite innan vi går ner och äter frukost. Leker inne eller går ut en sväng.
11 halv 12 dags för lunch.
12 Ossian lägger sig för att sova och sover till 14-14.30 oftast.
15 äter mellis, nån frukt. Går sen ut för att leka eller leker inne. Tar kanske en promenad.
17 middag. Leker lite till, oftast inne, men har vi nåt särskilt att göra ute så går vi ut då också.
18.30 bad om det är baddag, annars pyjamas och välling ca 18.45. Tandborstning och sängen runt 19.
Sover vanligtvis hel natt! (obs! Allt är ju såklart cirkatider och inget är skrivet i sten)

Så har våra rutiner sett ut bra länge nu, men kan som sagt vara dags att väcka Ossian lite tidigare från luren där mitt på dagen. Återstår att se. Måste ju erkänna att jag njuter rätt mycket av att ha 2-2och en halv timme för mig själv mitt på dagen, så det ger jag ju inte upp i första taget. Hehe.

Sova eller inte sova?!

Ossian har börjat med en jobbig ovana att vakna mitt i natten och vara vaken. Vet itne om det är nån sån period eller om det börjar vara dags att korta ner sovningarna på dagen. Han sover ju oftast runt 2-3 timmar mitt på dagen om vi bara är hemma. Annars om vi är ute och flänger kan det bli lite uppruckat med sovningen, men det brukar gå bra ändå. Har dessutom börjat låta honom sova inne mitt på dagen också nu. Han har nämligen börjat ställa sig upp i vagnen, så vågar inte lämna honom obevakad och vill helst inte hålla på och spänna fast honom heller. Men tycker inte det gör något att han sover inne, vi är ju ute så mycket på dagarna ändå, så frisk luft lider han inte brist på. Dessutom med det här jäkla regnet som har varit är det ju hopplöst att lite på om man kan ha vagnen ute eller ej.

Blablabla, men hur som helst, dilemmat är då alltså om jag ska väcka honom på dagen och hur länge "får" han sova. Om det nu ens beror på det att han vaknar på natten. Kanske är nåt annat tok, han är ju fortfarande snuvig och snorig. Jä jä, vem vet?!

Schwett!

Har hurtat idag. Prommis med vovvarna först. Känns lite impande att ta dom stora lufsarna på tur, men det går superbra faktiskt. Dom blir först jätteglada och vill springa och dra, men skärper till sig rätt fort och lugnar ner sig. Och Nike har blivit helt underbar att gå med, lugn och fin som aldrig förr. Kan hänga kopplet över min nacke och gå utan att hålla i henne, snälla fina damen. En liten kaxig valp efter våran väg men mina hundar tittar bara litegranna och sedan lufsar vi vidare. Självklart har jag barnvagnen också, kan tänka mig att det ser lite imponerande ut och har fått några kommentarer om mina stora lufsar till vovvar.

Satt sen och tittade på finalen av Biggest Loser och drömde om att ha en crosstrainer så att jag kunde hurta lite medans, men så tog jag mig i kragen och när programmet var slut så drog jag på mig hjälmen och tog en cykeltur. Letade till och med fram den gamla hederliga mp3n. Tog med mig Nike också, men hon var inte så lite lat damen och jag fick dra henne halva vägen. Min löphund har gått och blivit en liten latmask. Är lite lur på om det kan vara en klo som spökar, är nämligen lite rädd för att pulpan har vuxit utanför på en av sporrarna, och risken finns att det blir en tur till veterinären för att ta bort klon för att den ska få växa ut på nytt.

Fina damen!

Å jag fick mig ett nyp!

Tog mig en ridtur ikväll och var så kaxig att jag till och med gav mig ut helt själv. Gick bra, tills hästen bestämde sig för att hon tänkte gå hem. Nå längre oooorkade hon ju bara inte gå. Och jag är inte så kaxig(längre) så jag bråkade inte allt för mycket och "lät" henne vinna den här gången. Lär ju få kämpa 100 gånger hårdare nästa gång, men man måste ju bygga upp ett ömsesidigt förtroende också. Men är så jäkla stolt över mig själv att jag vågade. Jag som har fegat så länge, men jag vågade ge mig ut. Hejja mig! *klappklapp* Sen när jag skulle kliva av hände en typisk "ridolycka", jag klämde fettet på låret. Aj! Så lär väl vara öm på ett och annat ställe imöra, men det var det klart värt.

Ossian sov ju länge länge i eftermiddags, ända till halv sju så nu har hela familjen duschat/badat och det blir sen läggning för den lilla kisen. Kanske har man tur och får sovmorgon imorrn istället....kanske vaknar han halv 6.

What?!

Ossian har sovit middag suuuperlänge nu. Dvs han "ska" egentligen gå och lägga sig om en timme, men sover ännu. Klart man ska få sova om man är sjuk men blir lite fundersam på hur denna natt kommer att bli. Kanske bara får gå upp med en flaska välling och byta om till pyjamas på lillskiten. Eller så vaknar han snart och är vaken till ciruks 23.47 ikväll. Gör inte så mycket om man bara får sova inatt, denna jävla förkylning tar knäcken på mig fast jag fortfarande är frisk.

Sjuuuuk!

Jaha, förkylning har slagit till på stort. Eller jag och Jim är friska men Ossian är supersnorig och har haft några riktigt kassa nätter, så jag är heeelt slutkörd. Låg och halvdrönade i sängen halva förmiddagen medans Ossian lekte och hittade på hyss. Skönt att han kan sysselsätta sig själv i det mesta, och att övervåningen faktiskt är barnsäkrad, så när som på några smågrejer. Men man får ju hålla koll ändå. Inte direkt som att jag låg och trynade...höhö.

Nu väntas maken hem med gomat, Memlagat. Mumsigt värre, och jag har precis lagt sjuklingen för en eftermiddagsnap så vi får väl se om han vill sova lite eller hur det blir med den saken.

Lek

Tidig morgon eftersom vi fortfarande bara ha en bil,efter en kass natt då Ossian har sovit jättedåligt. Funderar just nu på hur jag ska göra med mat och sov eftersom vi ska iväg och leeeeka.Vi är i Sundsvall och ska röjja loss på Folkets Park. Kuligt värre iaf!

Projekt sandlåda

Projektet är så gott som färdigställt. Sandlådan är fullt lekbar, det enda som återstår är att sila bort ungefär ett ton småsten. Inte Ossian emot dock eftersom stenarna är jätteroliga att äta på, eller kasta. Jag föredrar kasta. Sedan ska jag olja "sitsarna" där breda rövar ska parkera om dom ämnar leka i sanden. men i övrigt helt klart alltså. Och jag är fortfarande på jakt efter ett sånt där skydd som jag skulle kunna sätta upp för skugga och vindskydd, och kanske lite som skydd för att inte barnet ska ramla ner i slänten bakom...

Lovar bilder också...snart snart.

Same shit...

Hemma igen och tänk...det är samma tjafs fortfarande. Har insett att jag spelar förstefiol allt för ofta. Kanske borde "familjens projektledare säga upp sig". Men det är ju väldigt lätt att alltid köra sitt eget race och inte tänka på att det finns en tredje, inte särskilt stor, individ i det här hushållet nu. Och det är faktiskt inte bara mitt ansvar att ta hand om honom!

Bildbomb från Rhodos!


Roligt att leka i sanden!

Poolen var lite läskig, men skoj!

Busunge på äventyr!

Leka i vågorna var det bästa!

Mammas solglasögon - bästa leksaken!

Varför äta grekisk mat när man kan äta sand?

Och mamma hann med en och annan öl också!

Brumbrum låter bilen!

Sådär, en liten Ossian på Rhodos-bildbomb! Lillen har sovit som en stock hela natten och soven nu också, skön att sova när det är lite svalt och i egen säng. Måste ju vila upp sig efter äventyret, och mormor behöver nog två veckors semester till...

Hemma från Rhodos!

Här på bloggen har det varit tyst, eftersom jag och Ossian har varit på en underbar semester med Ossians mormor. Underbart väder och vi har haft det jättemysigt. Lovar en bildbomb sen när sonen sover. Insett att allt nu bara handlar om Ossian och de flesta bilder är typ Ossian äter sand/äter ketchup/leker/badar/äter sand/badar/sover... hehe. Vaddå? Vart vi var nånstans? Jaha, skulle jag ha fotat det också?!