Anti

Ungen har varit supergnällig de senaste dagarna. Är helt säker på att det är tidsomställningen som har ställt till det. Själv är jag anti-blogg just nu, därför tyst. Kommer snart tillbaka.

Beslut

Nu har jag äntligen tagit beslut. Och meddelat. Skönt, fast vemodigt!

Jojo

Bara för att man skrev om det fina vädret igår så blir det naturligtvis snö(!) idag. WTF?! Det räcker nu Kung Bore, tacktack! Men ska iväg på babysimmet idag så blir ändå ingen utedag. Överväger att ändå ta en promenad nu på förmiddagen, innan lunch, men är ju bara såååå trist väder. Kanske lägger oss och sover en stund uppe istället...

Katten?

Korv och makaroner är bra plockmat. Tills Ossian blir less på att plocka och vänder skålen uppochner och sedan "sopar" med armen fram och tillbaka så att maten flyger åt alla håll.

Nike blir såklart jättenöjd och springer snabbt dit för att "städa" upp all mat. Frågan är bara...vem städar Nike?

Med vädret försvinner tiden

Och inspirationen?!

Idag har vi knappt varit inne, så ingen datortid för mamman heller. Tog ett moget beslut att inte slå på datorn idag, för då skulle jag bara fastna. Så efter frukost och lite lek(dessutom lyckades Ossian ramla från soffan, fast han är så duktig och vänder rumpan till när han ska ner) så tog vi en prommis ner på vägen för att titta lite på avverkningen som är i full gång. Hem och laga till lunch och sedan leka lite till. Lägga ut Ossian för att sova och bläddrade lite i ViFöräldrar som kom i brevlådan idag. Och sedan ut och mocka. Bort till grannen med den sovande sonen för att ta en kopp kaffe, och han hade nog inte vaknat än om jag inte hade väckt honom. Hem och laga middag, äta och sedan ta med make och son plus två hundar för att promenera och titta på avverkningen igen(den här gången var det den äldre pojken som ville;)). Hem och lägga sonen som slocknade direkt.

Helt enkelt ingen tid framför datorn idag, och misstänker att det kommer bli flera sådana dagar framöver, ju finare väder vi får. Men är glad och på bra humör, så det är det värt. Då får bloggen lida lite istället. Synd om mina stackars fåtalet läsare, kanske kan jag få behålla er ändå. :)


Takdropp

Fy fasen, här är vi fortfarande förkylda. Fast Ossian är pigg och far runt, lagom tills att jag bara vill ligga på soffan. Men det har han såklart inte tid med. Man kanske skulle bli en Münchausenmorsa, hehe.... Ska väl ta och bege oss ut i det fina vädret på en liten prommis, men tror bestämt att vi stoppar i oss lite mat först.

Satte precis Ossian i gåstolen eftersom han var en gnällspik, men han tycks helt klart ha glömt bort hur man går i den. Höhö. Dags att plocka undan!

Borta!

Har varit borta på bloggen, som vanligt på helgen. Men har iaf haft en underbar och välbehövlig helg med min älskade mami. Först en sväng på bytardagar där jag fyndade kläder åt Ossian, sedan in på Birsta för att byta jeansen från NameIt till en mindre stlk och min kofta från Gina som hade gått sönder. Passade på att utnyttja en kupong och handlade loss ett par badstrumpor halkisar åt Ossian på Barnens Hus också. 19 spänn blev det istället för 119...najs!

Sedan hem och vila och iväg på bio, It's Complicaded. Riktigt bra film faktiskt! Och sedan middag på Tandoori. Sedan hade vi laddat upp med vin och go ost hemma, men skippade det och myste ner oss i varsin säng istället med tidning. Och jag fick sova en hel natt. Såååå skönt. Det behövde jag nog mest av allt.

Dessutom har vi vuxna i familjen nu fått Ossians sjuka så vi har varit hemma och degat hela dagen, jag med feberkänningar och Jim hade feber inatt. Men förhoppningsvis på bättringsvägen och Jim ska nog jobba imöra. Hade tänkt fara tills schtada eftersom Ossian är piggelin så att han får utlopp för sin energi, men då jag är krasslig så vill jag inte smitta ner några bäsar på ÖF.

Nope, nu ska jag krypa ner i soffan med min make!

För fet!

Jojo, nu har man det verkligen bekräftat. Att jag är för tjock, fläskig, fet. Det visste jag inte... Suck! Men motivationen är låg just nu, och det är långt till gym. Dags att släpa fram yogamattan och göra pilates ta promenader mocka mocka mocka. Så nu tror jag att jag äter lite mer chips!

Mamma Mamma Mamma

Idag har jag varit en "hemsk" mamma och lämnat sonen själv hemma...ja med sin far alltså. Jag behövde lite egentid efter en hel vecka hemma med febersjuk son, knappt gått utanför dörren. Och sonen fortfarande sjuk ville jag inte släpa med mig när jag hade en inbokad tid att passa i stan, så eftersom maken hade ledig dag så fick dom ha lite one-on-one tid. Mysigt det med.

Och imöra tänker jag unna mig ännu mer tid ifrån männen i mitt liv och istället umgås med kvinnan i mitt liv, min underbara mamma. ♥ Jäklar vad vi har bråkat i våra dagar, men det är nog för att vi står varandra så nära. Hon är verkligen min idol, min förebild. Som har tagit hand om mig under alla dessa år och dessutom gjort en sjujäkla karriär. Hejja mamma, vad du kan! Så imorrn blir det (nog) bytardagar för att shoppa lite åt Ossian och sedan bio och middag med bästaste mamsen!

Nästan godkänd

Bilen fick "bara" en anmärkning. Skönt ibland med en lite nyare bil, när man är van vid en sisådär sex sju anmärkningar... hehe. Nu är vi hemma igen och fisen har sovit en massa i bilen, febern vill inte gå ner och hostan börjar bli värre, men glad är han ändå min lilla goboll.


Dumburk, dumburk!

Ack så kär du är mig, dumburk. Nu stänger jag denna dumburk för dagen och sätter mig framför den andra dumburken. Hjärnförslappande!

Air

Skönt väder har det varit ute idag och jag är glad att säga att jag faktiskt tagit mig utanför dörren två gånger. Tror Ossian uppskattade prommisen vi tog på eftermiddagen, och mötte upp faster Jenny som hade gått hela vägen hemifrån sig. Nästan en mil blev det för henne att gå. Imponerande! Och kul att se att det går att göra, eftersom jag har tänkt ta den prommisen, fast åt andra hållet. Lite jobbigare lär det ju bli för mig med vagn, men det går nog det med.

Ikväll blir det Grey´s och imorgon väntar besiktning av bilen, så då får jag släpa ut lilleman ur huset, men det ska nog gå bra det med, han är ju ganska piggelin på dagarna, och annars får han sova i bilen.

Instängd

Inte bara barnet har varit inne de senaste dagarna, utan även jag. Och jag håller på att bli nipprig! Så ska nog ta med mig monitorn ut och ta mig en kopp kaffe i solen...som för övrigt gick i moln i samma ögonblick som jag skrev det här.

                                   +

= LYCKA just nu!

RS-virus

Efter uteslutningförmåga så kan vi nog konstatera att det är RS som Ossian har drabbats av. En annan liten filur har det nämligen och dom umgicks förra veckan så... Men vi anklagar ingen. Så kan det gå i dessa förkylningstider. Hos vuxna och större barn så brukar det ju nämligen yttra sig som en vanlig förkylning, men hos dom riktigt små kan det bli superjobbigt. För Ossian verkar ändå hostan vara rätt lindrig i förhållande till andra man hör om, än så länge iaf. Däremot är febern riktigt jävlig just nu. Har inte varit under 38 en enda gång på tre dagar och har en tendens att vara närmare 39 eller över. Nu hade han 39 igen, men jag får inte i ungen alvedon, så kan inte göra så mycket i nuläget. Han är gnällig och trött, men verkar ändå vara rätt OK.

Tänkte gå ut en sväng nyss, packa ner barnet i vagnen och se till att han får lite frisk luft. Men fick ställa in dom planerna ganska fort eftersom han somnade när jag skulle byta om på honom från pyjamas(jo man får chilla i jamis jättelänge när man är sjuk) till andra kläder. Jag hann få på honom en bjöja och sedan somnade han i min famn, så det var bara att lägga honom i sängen för att sova. Lillgosen min!

Och det fortsätter...

Ossians hosta börjar bli riktigt ruggig nu. Men kan meddela att han nog inte smittades i helgen som vi först trodde, utan antagligen redan i onsdags. Men hur som helst så är han ju sjuk nu, så det är bara att härda ut. Slocknade förut med har redan vaknat och varit hysterisk och nappen dög inte. Febern stiger upp över 39 igen, så tvingade i honom alvedon. Inte poppis det minsann! Men somnade iaf om i min famn utan nappen, men med kossan i fast grepp. Suck! Man riktigt känner vad ont det gör när han hostar. Får väl se hur denna natt blir, förra natten låg han ju klistrad som ett svettigt frimärke på min arm halva natten.


Alvedon

Hur gör ni?

Jag försöker undvika alvedon och ipren och liknande så länge som möjligt, lite på grund av att jag hade en period i mitt liv när jag hade jätteproblem med värk i knäna och levde på ipren, flera stycken varje dag. Iiiinget konstigt aaaaalls tyckte läkaren när jag frågade om det skulle vara så verkligen.... Dessutom är ju feber nåt "bra" nåt som ska driva ut baciller och virus ur kroppen och tycker därför inte att det ska motarbetas allt för mycket. Därför ger jag aldrig alvedon om febern inte överstiger 38 och är nästan uppe i 39, och så länge Ossian verkar må bra. Det här är därför andra gången i hans liv som han får alvedon, men inatt var det fasen nödvändigt. Sen har vi ju haft tur och inte drabbats av så mycket feber tidigare heller.

Men hur gör ni med alvedon och liknande?

Sjukstuga!

Här i huset bor numera en riktigt ynklig liten sjukling. Inatt hade Ossian 39,6 fast han hade fått alvedon innan han la sig, så det var bara att dosera upp mer. Stackars liten höll på att brinna upp! Imorse var han piggare fast han har fortfarande över 38 i feber, men ger inte alvedon eftersom febern egentligen har ett bra syfte och allmäntillståndet är bra och han är rätt pigg. Fast pigg och pigg, vi vaknade vid 8, åt en flaska välling(han, inte jag) och somnade om vid 9. Men när man är sjuk ska man sova mycket. Har hostat en hel massa inatt också men inte så mycket som jag befarat faktiskt. Vi har kunnat sova hyfsat trots allt.
Leka lite fast man är sjuk!

På pottan

Lite läskigt tycker jag nästan att det är att hitta dessa böcker i bokhandeln idag. Leo och Ella ska gå på pottan, men inge skiljer egentligen böckerna åt. Ja, utom att Leo har blått och Ella har rosa, eller att Leo leker med bilar och leker "spännande" lekar med piratskepp, medan Ella leker med dockor och leker prinsessa.

Jag hade kunnat förstå syftet med boken om det hade handlat om att introducera fenomenet snippa/snopp för barnet, men inte hela kontexten runt om. Snacka om att falla in i förlegade könsrollsmönster. Usch!

Läs mer här


Snart ett år!

I helgen blev Ossian 11månader och snart har det gått ett helt år sedan han föddes, min underbara son.

Runt den här tiden förra året var jag supertjock och ganska less. Längtade efter att få träffa min underbara bebbe! Hade precis flyttat och hade fullt upp med flyttstök och pendlade samtidigt nästan 20 mil, enkel resa till mitt jobb.

Har funderat lite mer på vad Ossian skulle önska sig i present och detta vill "han" nog ha:
* Kläder i stlk 86 och 92. (inga byxor i 92 dock... ;))
* Pussel (vi tänkte att han får börja med ett 1000bitars, uppvärmning sådär)
* Böcker, typ Bäbis-böckerna. (om någon får för sig att köpa LEO går på pottan så kan jag informera om att den kommer brännas på bål, kan skriva ett helt eget inlägg om det sen)
* En klosslåda
* En liten slant till spartraktorn/sparkontot
* Mjuka klossar, dom här superhäftiga:

Sen har jag inte kommit på nåt mer...eller jag menar...eh...Ossian har inte kommit på nåt mer.
En BobbyCar vill han såklart ha också, men vet inte om mamma och pappa ska köpa en sån åt honom. Sschhh, säg inget!

Utehelg och innedag

I helgen har vi haft besök av goda vänenr. Supertrevligt med pulkaåkning, skoteråkning, grillning och promenad. Dessutom, och hela syftet med helgen, tittade vi på melodifestivalen. Jättetrevligt har vi haft. Enda trista är att Ossian nu har blivit sjuk, den lilla fisen. Så idag får han sova inne. Nog för att frisk luft skulle göra honom gott, men han tar inte skada av att vara inne heller, när han har haft feber inatt. Fast han hostar rätt mycket där upp som det är nu, så vi får väl se om han sover hela luren, eller om det blir till att gå ut med vagnen senare ändå.

Just nu har jag itne så mycket emot att vara inne jag heller, för även om det är soligt så blåser det attans mycket!

Wraooor

Eller hur en dinosaurie nu låter...
Lindex Shop Online - Body
Sååå söt. Upp till strl 86, vilket genast skapar ett dilemma, för Lindex stlk 86 sitter bra precis. För även om jag var överambitiös när jag köpte 92 i byxor så har barnet lång rygg, så jaaaa... vet ej. Men fin var den iaf.

Dags att skaffa trappgrind?!


WORD!

http://blogg.alltombarn.se/ketchupmamma/2010/03/11/forvanta-dig-mer/

Snyggt morsan!

Fick hem bilder på mailen idag, när Ossian dyker på babysimmet. Hade kunnat tänka mig att publicera här på bloggen, för fick en riktigt fin. Synd bara att jag också syns på bilden...i baddräkt.

Jag blir så förbannad!


När jag inte får leka med kameran!


Det eviga dilemmat!

Ska iväg och bada och det är ju mitt i Ossians mitt-på-dagen-tupplur. Så då får man se till att det blir två sovningar istället. Men dilemmat är ju om man ska lägga honom innan vi åker eller att han får sova i bilen. Idag vaknade han strax efter 6, då alternativ ett funkade bättre, eftersom han var rätt trött och gnällig redan. Dessutom tror jag att han sover bättre om han får sova i sängen, och det blir längre. Jag har en inbillning att sova i bilen eller i en vaggad vagn är "fejksömn". Jag vet själv att om jag sover i bilen så sover jag ofta ganska ytligt och vaknar lätt, så man blir sällan riktigt utvilad av det. Men jag har ju mina knäppa ideér.

Så nu ska jag iaf passa på att skära apelsin-släppa ut hunden-packa i bilen-hämta posten och allt annat vettigt som man passar på att göra när barnet sover...som att blogga.

Hur tänkte jag nu då?

Handlat på mig byxor åt Ossian för att han behövde det. Och tänkte att jag skulle gå upp en strl för att de skulle funka länge. Men om han precis har börjat gå över helt till 86 och vi får börja lägga undan 80, är det då verkligen så smart att investera i 92?! Det kommer ju dröja ett bra tag innan grejerna sitter perfa. Smarthuvud! Skulle försöka byta jeansen från NameIt för att kompensera min miss, men glömde dom sist jag skulle ner till Birsta. Jeansen från Lindex funkar rätt bra ändå och dom är ju supersnygga så jag är glad för lååång användningstid. Men provade de snygga äppelbyxorna från Lindex igår hemma hos Jossan, i 86, och dom var ju perfa nu. Så är lite sugen på att inhandla ett par sådana i 86 också...hmhm. Å andra sidan är det ju "sommarbyxor" så vem vet, tills dess kanske dom är jättebra i stlk. Jaja, förvirringen är total, men nu blir det nog ett gäng 86or iaf vid nästa shoppingtillfälle.

Sen är det ju det här med bodies också... Body eller inte body, det är frågan. För det är ju ett sjujäkla liv att försöka knäppa nåt i grenen på en liten man som vägrar vara stilla, men samtidigt så har ju tröjor en tendens att kasa upp och lämna ryggen bar och det är ju liiite kallt ute än. Suck! I-landsproblem!

Nej men inte vet jag

Livet känns rätt trist just nu. Mycket utgifter och inget som går som vi vill. Jag blir fruktansvärt uttråkad av att bara sitta hemma på dagarna, men är väl inte jättesugen på att jobba heller. Börjar få lite tendenser till lappsjuka känner jag, för börjar bli fruktansvärt frustrerad över att inte kunna ta mig någonstans bara sådär superlätt. Framförallt nu när golfen (fortfarande) inte är klar och vi får tråckla ihop det med bilar igen. Fick sms om att hitta på nåt, men det gick ju inte, för jag är ju fast här i skogen... Gaaaah! Och inte underlättar det när man knappt ser röken av karln för att han jobbar och flänger hela tiden. Men har ändå inte haft tid att vara i garaget och meka. Och när han väl är där ute så är det nåt som krånglar och måste kompletteras och jösses amalia...

Är bara less!

Om jag hade pengar...


Så skulle jag nog shoppa loss...


Uttråkad

Sitter hemma utan bil och har inget särskilt att göra. Tänk vad snabbt det blir trist. Försöker leka lite med Ossian men han är mest intresserad av att hitta på hyss; dra i kablar, äta hundmat, riva ur skafferiet. Hans egna leksaker är åh så trista. Snart fyller han ju ett, undra vad han(mamma åt honom) ska önska sig i födelsedagspresent då. Det lär ju bli en klosslåda iaf, för att prova stoppa ner grejer i andra grejer är jättekul just nu.

Must go, barnet vandaliserar snart min dator.

Vår?

Jodå, idag har det varit vårkänslor i luften. Först blåste det en jävla massa, och sen började det regna på det. Sen blev det strålande sol men blåste fortfarande. Så visst är det vår snart...Nu längtar jag efter slask och lera...eh.

Till råga på allt så bestämde sig snön för att ramla från taken idag, vilket medförde att taket som vanligtvis sitter över lagårdsdörrarna hamnade på marken framför lagården. Superbt! Väldigt lätt att ta sig in lagården blev det då..inte...

Myssova

Trots att HAN har fått en god(?) natts sömn så verkar Ossian supergnällig och grinig. Och jag är ju trött. kanske ska vi bryta från bara-sova-en-gång-om-dagen och gå och ta en powernap. Mysigt!

Men för f*n

Vad är det för fel? Ossian har sovit superkasst i typ två veckor nu, men efter en lång tur med skotern igår(det var säkert därför) sov han som en baby...hehehe. Knepigt uttryck! Men sover jag då när han sover? Näpp! Då vaknar jag istället mitt i natten och är klarvaken! Suck! Så är lika trött ändå.


Helgstängt!

Med så fint väder så kan man ju inte sitta inne framför datorn. Så återkommer senare!

Håll i hatten



Finaste mössan, från KappAhl. Den går dessutom att vända ut-o-in så att den blir helsvart med en liten gubbe på. Och så är den vindtät(windproof) så det är ju bra.

Oh and BTW!

Var du nödvändigtvis tvungen att kräkas ner hela baksätet på bilen när du krockade den?! Din bilmarodör! För det måste ju ha varit du...vem annars?

Skit!

Upptäckte precis att jag glömt mobilen ute i min bil. Suck! Det är kaaaaallt och blåååser ute.

Förresten vill jag veta vem den jä*ln är som har kört in i min bil och repat den, plus bucklat den. Jim säger att jag borde ha märkt det om jag gjort det själv, för det skulle ha HÖRTS! Så då kör vi på teorin att nån annan har kört in i den...din jä*l!

Nu är grisen slaktad

Blev ju drakborgen idag med, och en sväng på Birsta City såklart. Hade med mig minm fina gris idag med, så det blev några inköp fast det är lite skralt om cash. Tur att man har sparat tior så att man kan tröstshoppa lite. ;) Dom må tycka att jag är lite excentrisk(kocko) på Gina, men shoppade det här:


Fast tror den är i mörkare grå... men kanske bara är bilden som är skev. Vet ej. Tror det är den koftan iaf, fast billigare fick jag den för, på erbjudande.

Kunde ju inte motstå den fina mössan på KappAhl åt Ossian, som jag hade spanat på. Med kupong(kupongEjkej) så blev det bara 50 spänn istället för 80. Najs. Ska försöka fota den nån dag och lägga upp!
Och kunde inte motstå dessa fina från Lindex

Men nu när jag letade rätt på bilden så räknas dom tydligen som tjejleggings. Skit också, nu kommer ju snoppen helt klart ramla av. Köpte nämligen 92, eftersom 86 satt superbra på "miniJonte" och provade dom ikväll och dom var bara lite långa så det var nog ett bra val. Men då får man ta att det var leggings då. Stackars barn, ring soc nån.

Liten å lite tlött!

Fisen slocknade sent idag. Aktiv dag, med en sväng på ÖF med bästaste Jossan och finaste Jonte. Barnen slocknade i sina vagnar på vägen hem, medans mammorna gick och beundrade barnkläder. Hittade sååå mycket fint, vill ha vill ha vill ha, som vanligt när man är lite low on cash! Ossian sov länge så vi käkade middag med pappsen och hängde sedan med och visade upp oss(eller jaa, jag visade inte upp mig så mycket) på paradorkestern. Blev lite gnälligt eftersom fisen vägrade hörselkåporna, men var inget långt rep så det gick bra.

Sedan höll han sig faktiskt vaken heeeela långa vägen hem, men somnade gott efter välling, tandborstning(tuggning) och saga. Och nu ska jag gå och slockna jag med tror jag. Blir lång dag imorrn också, med ev. besök på Drakborgen igen. Tjoho!

Hur pussas ni?

Ossian pussas en hel massa nu för tiden. Gärna med öppen mun, mycket saliv och ibland vill han till och med slicka lite på en. Och om han har bestämt att han ska pussas på munnen då är det bara munnen som gäller.

Jim tycker det är lite äckligt att pussas på munnen. Men hur gör ni?

Nu är jag färdig

Nu har jag varit arg så det räcker, och det är inte ens min fajt! Så nu är jag färdig med att älta andras buisness!

Trött idag iaf, Ossian hade en kass natt igen, vaknade halv ett och ville inte sova. Sedan vaknade han vid sju och hade sovit klart, så det var bara att kliva upp. Håller på att försöka röja lite. Disken fick ju som sagt vänta, och den väntar fortfarande. Jag fick inleda dagen med att ta fram snabeldraken, eftersom det blir väldigt fint inne när man har djur. Tänkte moppa av golven också om min son låter mig. Just nu håller han på och undersöker en massa olika grejer och cruisar runt i jamisen, men strax blir det väl ombyte och förhoppningsvis moppning och diskning för min del.