Något nytt

Har fixat och donat lite och ändrat om....men vad?! Jo det kanske jag visar imöra! ;)

Nu ska räkningarna betalas...suck!

Filmkväll varvat med Singstar

Fick hämtning från stan med Erika som ska ha en sleepover här hos oss ikväll. Tacos stod på menyn(igen) och en massa bebisbus. Sedan blev det singstar och stackars Ossian härdas redan...höhöhö. Men nu sover sonen sött och vi ska glo på film och surra och svulla lite till. Mums! Blir alltså inget längre inlägg idag, men blir väl kanske lite bättring till veckan!

Inte särskilt utvilad

Mentalt har jag fått mig en boost nu känner jag. Oj vad välbehövligt det här var! Men varför ska min kropp/min hjärna alltid spela mig ett spratt. Sova borta och tänka att man ska få sova utan avbrott funkar aldrig för mig nu för tiden. Somnade vid 4 och vaknade igen vid 6...klarvaken! Somnade om vid 8 igen tror jag och halvsov till halv tio. Ändå känner jag mig förvånansvärt pigg nu... Och inte särskilt bakfull heller trots den stora vinkonsumtionen...

Å jag är lite sur fortfarande...

...för att jag inte fick se hela CMAs...

Åsså en favorit

Rascal Flats - Broken Road

Men ingen länk. Spotify eller va fan!

Ebba

Å Ebba Grön på Spotify. Blir det bättre?!

Tjejkvällen fortskrider!

Fy fan vad vi är värda det här. i love u babe♥ Å en massa vin har vi druckit också! :)

Tjejkväll!

Ikväll blir det tjejkväll(läses vinkväll) med en av mina bästa vänner. Var superlänge sedan vi träffades och bara surrade hon o jag, så nu har vi gjort slag i saken och bestämt dejt. Karlar och barn får utrymma. Eller jaaa, mina respektive får hålla sig hemma... Har sett fram emot det här nu heeela veckan, men har inte ens klätt på mig än så får väl se om jag hinenr med bussen ens...hehe. Skynda skynda.

Å appropå det; Är det inte hemskt när mammor/pappor eller andra säger att pappan ska "vara barnvakt". Ursäkta mig men hur in i hela skogen är man barnvakt till sitt eget barn?! Snacka om att befästa den attityd som finns i samhället att papporna inte är föräldrar med eget föräldraansvar. Ja jösses!

Jomen ikväll blire fest å Jim är barnvakt åt Ossian. Tur att jag har en sån bra och billig barnvakt iaf! ;)

Ojdå!

Så kan det gå. Om man budar kan man visst vinna en auktion också...

Tidsfördriv

Ska väl börja dra mig mot sängen snart och joina männen i mitt liv som redan ligger och trynar. Ossian sov faktiskt heeela natten igår, somnade lite sent och bökade runt lite innan han kom till ro, men sov sedan i sträck från 20-7... najs. Just nu har jag lite tidsfördriv på Tradera. Kan bli dyrt tidsfördriv...ojoj.

Nähä...

...så kan det gå. Inget babysim blev det idag, fast jag hade hoppats att karln skulle hinna skotta klart inne i stan och hinna hem. Men det blev en massa krångel och utan bil tar man sig inte långt så blev hemma. Men fick lite panik över att bara vara hemma med ett barn som har ett ton energi och är överallt så gick till grannen för en kopp kaffe. Thank god för grannar!

Snökaos!

Igår blev det en heldag borta. Först en kortdejt med bästaste Åsa. Blev favvisen BigBoy med strips, men tog faktiskt ett minimål, så svullade inte hur mycket som helst. Sedan en prommis bort till Öppna förskolan, jättetrevligt men tiden gick alldeles för fort. Kändes som att det var slut precis när Ossian hade kommit igång med att leka. Dagen avlsutades med storhandling på Coop med hjälp av Erika och sedan bjussade hon på supergod middag hemma, nämligen Citronkyckling. Mums!

Idag blir det bara en hemmadag, med tanke på all snö. Kanske dristar jag mig till att köra ut vagnen och mocka stallet. Men nu blir det att ta hand om sonen som är på ett jäkla humör!

Lata dagar för jämnan!

Ossian sover lite kasst nu, fast ändå inte...svårt att förklara. Vaknade iaf 5 imorse och fick somna om i våran säng. Och jag vaknade vid 8, när han vaknade igen och hade världen huvudvärk och bara sååå trött. Och jag som bestämde med Jim att vi skulle ha "vardag" idag och kliva upp båda två på morgonen. Annars brukar vi turas om med sovmorgon. Men jag fick ta lite sovmorgon idag ändå...jösses. Det börjar ta på krafterna att inte ha sovit EN enda hel, lång natt på typ 10 månader...

Stolt!

Idag tog jag äntligen mod till mig och såg till att komma upp på hästryggen. Har ju länge sagt att jag ska komma igång med ridningen och känns ju lite fånigt att ha 4 hästar på gården och inte våga rida. Så nu har jag iaf varit ute, och det var helt underbart. Sååå mysigt i skogen. Bara en lugn skrittur men det var perfekt att börja med.

Så idag är jag stolt över mig själv!

...

Sonen sover, men jag ska nog snart gå och peta på honom. Maken sätter upp lampor i fönstren som fortfarande saknar lister och vit målarfärg. Ikväll ska vi äta tacos!

Näpp!

Inte direkt nåt bloggsug idag heller. Funderar starkt på att lägga ner det här med bloggandet men mina 15 läsare kanske blir besvikna då...hehe. Men dom får väl ta det lite som det kommer, med toppar och dalar...ibland har jag ju varit väldigt amitiös måste jag säga, med bilder och allt.

Ossian är lite febrig idag o vakande kl5 imorse för blöjbyte. Behöver jag säga mer?! Somnade om dock o sov till 7 ungefär. Har lagt ut honom i vagnen för att sova en stund nu också, frisk luft gör honom nog gott. Vet iaf inte om det är en reaktion på svinsprutan som han fick igår, eller om det nu kanske kan vara tänder på G. Såg rätt svullet ut der nere igår o BVCsköterskan hävdade bestämt att nu skulle nog tänderna snart komma. Men det har jag ju trott femtielva gånger förut så jag tror nog på sprutan jag.

Jim är hemma idag och svärmor också. Dessutom har svägerskorna kommit ut en sväng på besök så trevligt värre! Och fullt hus alltså!

Å nu blire teve

Jupp. SYTYCD here I come. Om nåt kan få mig på bättre humör...

Tröstshopping

Tänk vad lätt det är att klicka hem nåt på tradera...ojoj. Sitter och bläddrar runt i lite kläder åt Ossian. Visst behöver han nypåfyllning nu när jag har rensat bort alla 74 och han samtisigt hålelr på att växa ur 80 i vissa märken. Så då börjar jag kika runt lite på grejer i 86/92. Gör ju inget om man handlar hem nåt för stort heller, då han kommer att växa i det.

Funderar på om jag också ska lägga ut lite grejer o sälja, men känns jobbigt för vad ska man packa grejerna i?!

Åsså ska jag köpa en bingolott

Har fortfarande bara en bil. I-landsproblem kan tyckas, men inte så mycket när man bor antingen 1,5mil från närmsta stad eller 4 mil från en lite större stad. Vet inte hur många mil det är till Birsta men jag tror inte man kan gå dit iaf.

Så på torsdag ska vi babysimma och ge Ossian andra dosen av svinsprutan, och jag var glad för Jim skulle inte jobba utan vara hemma och följa med och bada. Men nu ska han jobba och jag och Ossian kanske måste kliva upp och skjutsa in honom till staden som ligger fyra mil bort. Han börjar jobba kl 6. Och jag är ännu tröttare nu.


Om man bara inte orkar...

Jag har en underbar make och en superfin son. Världens bästa familj helt enkelt. Men just nu känner jag mig helt orkeslös och skulle behöva en barnfri dag med nån annan en min make. Så kan det vara!

Psykiskt utmattad

Tycker jag borde fått tillräckligt med sömn inatt men jag är helt slut, men det är nog mest mentalt tror jag. Vet egentligen inte varför men är väl inne i en sån svacka antar jag. Skulle helst vilja vara helt själv med en god bok just nu.

Chillar slappar latar mig?!

Har inte fått på mig kläder än. Glider runt i morgonrock. Man skulle kunna tro att jag har legat och latat mig i sängen länge imorse, men icke. Småbarnsmor som man är så var man upp med tuppen, sju alltså. Men det är en förbättring eftersom Ossian har vaknat runt sex fler mornar i rad...

Hemmautflykt

Under premissen "man tager vad man haver" åkte vi lite pulka idag. För snål för att köpa babypulka så blev det vanlig pulka, som vi hade hemma eftersom vi är så barnsliga att vi brukar åka pulka ganska ofta på vintern.



Men det gick bra ändå, bara två tippningar och det var när vi stod stilla, för då blev det ju tråkigt och mer intressant att undersöka snön...eeeh...på nära håll. Men inga ledsna miner för det.


Blev vällingmellis ute också, som en riktig utflykt, innan liten la sig och sov i vagnen.

Nu händer det grejer!

Ojoj! Jag förstår att Ossian inte har tid att sova på natten, men jösses vad man blir utmattad! Inatt satte han sig upp hur många gånger som helst, jag gav upp efter ett tag och tog honom till våran säng där han faktiskt sov jättebra resten av natten. Har börjat åla en hel massa och ställer sig upp is pjälsängen och mot andra grejer också lite försiktigt.

Och nu har han precis upptäckt hur man stoppar in bollen i munnen på giraffen som han fick i julklapp. Har har sett hur vi har gjort och varit där och grejsat med bollarna länge, men inte riktigt fått till det, men nu har han knäckt koden. Och gör det flera gånger nu. Kul!

Frillorna

Har ju haft några under åren, men hur ska jag göra nu?!

Gillade den här skarpt, plus färgningen, men sjukt jobbigt att underhålla den.

Såhär såg den ut förra sommaren när jag själv hade stylat den.
 
Hade en period med mörkt hår, gillade också att köra små "knorvar" och få det lockigt på så sätt.

Page(?!) blont spret.

Plattat halvlångt.

Typ kort o spretigt!


Jo, hittade inga fler bilder sådär på frillor... Hmmm, vad göra?!

Frillan!

Funderar på att göra nåt nytt med barret nu till våren och söker efter bilder på nätet, men förgäves. Dyker bara upp skit och finns inte ens nån bra sida som det verkar. Blä!

Snark!

Trött är jag idag. Ossian sov som en kratta även inatt, ÄNNU värre till och med eftersom han vaknade och vägrade somna om. Gav upp rätt fort och gjorde välling, för jag var trött och ville somna om. Sen var vi tvungna att väcka honom imorse eftersom jag var tvungen att skjutsa Jim för att få ha bilen idag och åka på babysimmet.

Fick sällis av faster Sara på simmet och det gick jättebra att komma igång efter juluppehåll. Ossian blev snabbt varm i kläderna och det märks att han trivs som fisken i vattnet (höhö). Bastade en stund och fikade efteråt och sedan skjutsade jag hem faster och hämtade upp maken. Badpojken sov hela vägen.

Hem och käka middag och dricka kaffe med svärisarna. Leka lite med Ossian, som dansade med pappsen en massa. Och sedan skjuts i säng för honom. Säga vad man vill, men hur dåligt han har sovit än så länge så är han fortfarande superlätt att lägga. *pepparpeppar* Somnar helt själv den lilla fisen!

Utveckling=sömnavveckling

Ossian har ju som sagt lärt sig att sätta sig upp från när han ligger på mage. Vilket innebär att han gör det ofta...och även på natten nu. Har fått peta in nappen och flytta runt honom i sängen ett antal gånger för att han har kilat in sig i hörnet och gnällt inatt. Dessutom har han suttit upp, sovandes(!) två gånger. Klockan fyra gav jag upp och tog honom till våran säng, fast han sover inte så mycket bättre där. Det händer ju mycket nu så det är klart att det händer mycket på natten också. Fortfarande lätt att somna på kvällen iaf, vilket är skönt. En flaska välling i famnen nere i soffan och sedan bar jag upp honom och la honom i sängen, napp och snutte och sedan somnar han själv. Underbaring.

Jim har jobbat natt nu så han har sovit på kvällarna och kommit hem lagom tills Ossian har vaknat på morgonen. Igår åt vi frukost och lekte tillsammans innan vi gick och tog förmiddagslur(pappsen sov en bra bit längre än förmiddag bara). Men imorse var jag helt slut efter alldeles för lite sömn så skickade ner barnet med sin far. Tyvärr hade jag inte ens somnat till innan dom kom upp igen. Jim bestämde sig för att prova att gå och lägga sig igen direkt, vilket funkade...typ. Ossian somnade men sov bara halvbra och gnällde mycket, vaknade efter typ en timme om ens det och då fick jag ta över, så så mycket sömn hann jag nog inte ta igen.

Vilket alltså innebär att jag är slut som artist just nu. Och jag som har bokat in svägerskorna för att komma hit och kolla på skräckis, nu när jag har sängsällskap igen, men tror att jag kanske måste ringa och boka om...

Männen läser tidningen!

  
Fast hur manligt är det att läsa Hänt Extra?


Vad gör du?



Hittar på hyss!

Grattis!

Idag blir maken hela 28 år gammal. Bara två år till det stora 3-0! Grattis älskling!

Ljuger lite?

I förra inlägget kan man också se Ossians "grej" som han gör hela tiden. Korsar fingrarna.

Vi har skaffat hund?!

Ossian är jätteduktig på att leka själv, grejar och pratar och...
...envisas med att ha en strumpa i munnen. Typ hela tiden!

Notera också de underbara strumbyxorna som jag fyndade på Dollar idag, syns lite. Notera inte missmatchningen med bodyn bara...Var ju tvungen att prova dom och det kanske inte passade så bra ihop, but who cares?


Nya trix!

Måste få skryta lite om barnet... Idag när han låg och ålade runt på golvet(jojo, vi har fått varmare hos oss tack vare en filt över en dörröppning, så barnet får vara på golvet igen) så fick han syn på en av sina strumpor som låg där och ålade dit. Sedan fick han för sig att nu skulle det bökas och tokas och helt plötsligt hade han bökat sig upp till sittande. Ojdå! Efter ivrigt påhejande av mamman såklart(dresserade apor you know). Har gjort det två gånger till idag också, satt sig upp alltså. Mitt duktiga barn.

För övrigt börjar planer för våren/sommaren ta form nu, ska bli riktigt najs faktiskt, I can tell you!

Jag tävlar!


Jag tävlar om en skötväska från
Willvin hos Mansondust.
Tävla
HÄR du med!

Om man inte kan gå...

...eller krypa...

...så får man fixa annan transport!

Brrr

Men nu räcker det med kyla tycker jag. Kallt som attan, -30 ute imorse. Och vi får inte upp tempen inne mer än till 15-16... :( Tur man kan vara inne hos svärföräldrarna som bor granne och har varmt. Är less på att bo i ett gammalt, skevt, glipande hus nu!

Åh jo...

...vi såg Avatar igår. Hur bra som helst. Vill nog se den igen. Lite jobbigt med barnvakt bara, men försökte lura min mor att gå och se den med mig, eftersom hon inte har varit på bio på minst ett år sa hon. Men hon lät tveksam. "Det är väl en sån där skräckis..." Usch!..sa hon inte, men hon tänkte nog. Undrar om jag kan övertala henne?! Annars erbjöd hon sig att vara barnvakt om jag och Jim ville se den en gång till, i Sundsvall.

Idag har jag och Ossian mamma/bäbisfikat. God paj och gott sällskap! Ossian var kinkig och mammig idag, och ramlade lite och slog huvudet och grät en skvätt. Och jag är helt slut. Nu ska jag lägga mig på soffan och frysa lite, fast under filten är det nog varmt. Ute är det -26.

Oönskad?

När man skaffar barn så händer något i bekantskapskreten kan tyckas. Den delas i två, de som har barn och de som inte har barn. Jag vill tro att jag inte är en sån där mamma som nödvändigtvis måste prata om min teling konstant och bajs och bäbismat med de som kanske inte har barn, utan istället sparar jag de konversationerna till de av mina vänner som själv har barn för då har vi en gemensam grund. Men innebär alltså mitt tillskott i familjen att jag inte längre har någon gemensam grund med mina vänner som inte har barn?

Att jag kanske inte vill gå på krogen varje helg innebär alltså att man automatiskt ska utesluta mig (och min make) från alla diverse aktiviteter som kan innehålla endast vuxna, och kanske en hel del alkohol. Per automatik blir vi uteslutna från dessa "ungdomliga" sällskap. Jojo, för vi har ju fått barn. Är våra liv slut nu?! Det kan ju vara trevligt att bli tillfrågad ibland, för jag vill inte minnas att vi har tackat nej till mycket "på grund av" Ossian. Han har hängt med på en hel del den lilla kisen, och nu är han ju så pass till åldern att vi kan ha barnvakt.

Men om man nu väljer att utesluta oss från olika tillställningar, se då till att inte mörka runt hela grejen och låtsas att det är nåt som det inte är...sanningen kryper ofta fram!

Lite tyst på bloggen

Jojo, men det finns en anledning. Det är nämligen så att karln har semester...en vecka till tillochmed. Vilket innebär att jag passar på att mysa en massa med honom och vi passar på att göra vettiga(?) saker på dagarna, vilket medför lite mindre tid framför datorn. Dessutom är jag allmänt trött just nu så orkar inte riktigt heller.

Idag har vi varit en sväng och hämtat ved hos Jims arbetskamrat, druckit kaffe och surrat en massa. Kan också meddela att Ossian numera ålar, långsamt och inte så långa sträckor, men nu är han på G. Men vill mest öva på att gå med hjälp av mamma eller pappa, lära-gå-vagnen är inte så intressant ännu, för helst vill han hålla i nån.

Imorgon ska vi nog ha barnvakt och gå på bio. Mysa med maken, det behövs!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Sova ute!

Fan vad glad jag är att det inte är superkallt så att Ossian kan sova middag ute. Han har snart legat och snarkat där ute i tre timmar. Men det är bra, då behöver han då inte sova nåt mer idag. Inatt sov han faktiskt bra, vaknade för några napp-i-stoppningar, men annars sov han från åtta till halv nio. Skönt. Hoppas att det börjar gå till sig nu efter ett antal vakna nätter.

Hemma igen!

Hemma efter nyårsflängande. Blev kvar i Sundsvall en dag längre, dels eftersom det snöade så jävulusiska och dels eftersom vi ville hinna träffa mommo lite också. Och så fick vi ju gå på IKEA och Birsta en sväng på vägen hem idag. Kan inte komma över hur sjukt stort det är. Man hinner ju inte med sig alls. Blev en tur på IKEA där vi köpte lakan o täcke åt mig, mitt håller nämligen på att falla sönder i trasor. In på Birsta City för fika med mommo och hennes vän. Shoppade loss lite kläder åt Ossian på KappAhl, med superbra rabatt, extra billigt med mitt rabattsms. men annars kändes det rätt tomt på rean, om det hade funnits nåt bra så var det då urplockat nu. Hem med en son som hade sovit i vagnen på Birsta och därför inte alls var sugen på att åka bil, så vi for in en sväng i Härnta och åt lite middag innan vi for hela vägen hem.

Möttes av en gris som ligger inomhus eftersom det verkar som att han har fått lunginflamation. Veterinären kunde inte göra nåt, så han får vara inne och så ser vi om han repar sig eller om detta är slutet för våran fina Spike.

Gott nytt 2010

En härlig nyårsafton i goda vänners sällskap. Och nu är det nytt år. Undra vad det här året ska bjuda på för spännande.