Jaha

Bikinin åker helt klart tillbaka. Sitter helt väredlöst på mig. Kass passform när man har lite större ex-amningsboobisar, men inte så stor omkrets i övrigt. Underdelen framhävde bara min fetmage, så den var också kass. Plus att den rosa färgen inte var alls som jag tänkt mig. Nejnejnej, tillbaka blir det. Å den positiva sidan var ju att klänningen jag beställt var för stor...så jag är tydligen inte så fet som jag trodde. Så den åker också tillbaka men kommer antagligen i mindre stlk istället.

Tänkte att jag kanske får shoppa en bikini på Change istället, men var ut och kollade in deras kollektion och trosorna som hör till deras bikinis är ju minimala. Inte döja nån cellulit eller fläskmage, och gud förbjude om man inte har gjort en brazilian wax. Tror dom verkligen att folk som behöver extra stora bikinis för tuttarna alltid har små rumpor?! Suck! Så nu vet jag varken ut eller in, men vill ändå ha en bikini och måste ju ha den innan slutet av maj för då bär det av utomlands.

Lite besviken

Skickade efter lite från Ellos, en bikini och en klänning och det kom idag. Rusade ut till brevlådan och slet upp paketet(sådär lite försiktigt ändå, utifall jag skulle behöva skicka tillbaka grejerna). Provade och modellade för Ossian, men jag måste säga att jag blev rätt besviken. Passformen är inte alls OK och bikinin ser ut som jag vet inte vad. Funderar på att skicka tillbaka alltihopa, byta bikinin till en helt annan. Får se vad maken tycker.

En Bobby Car åt folket!

När man är sjuk så ska man ju få lite extra omtänksamhet. Och eftersom Ossian aldrig fick sin Bobby Car när han fyllde ett så fick han den igår istället. Vilken lycka! Jättekul tyckte han att det var och kunde inte vänta på att pappa skulle sätta dit ratten. Sedan brummade han på den tills det var dags att sova.

Natten har varit si och så, fortfarande lite dålig lillvännen, men febern verkar ha släppt iaf. Imorse var det dock lite piggare, även fast han tog en liten sovmorgon. Och när han hittade Bobbycaren så sken han upp som en sol och kröp direkt upp och satte sig på den. Fina lilla busfrö. Nu börjar han dock bli lite trött igen, så vankas nog läggning för tupplur. Blir nog sova inne idag, men vi kanske tar en prommis på eftermiddagen i det inte så fina vädret.

Sovit

Har jag gjort mycket annat än att sova de senaste dagarna tro? Nja... Ossian är supermammig nu när han är sjuk och vill helst ligga i min famn eller klistrad mot mig när han ska sova och det är ungefär hela tiden. Imorse vaknade vi med behov av dusch, utan att säga för mycket. Sen tänkte jag käka lite frulle men barnet hade inga planer på det utan han ville sova mera, och sov till 11. Tror aldrig han har sovit såhär mycket. Har fått i honom lite blåbärssoppa nu också, men sover igen. Ska väl försöka väcka honom och få i honom lite mer mat snart så att han piggnar på sig. Kanske blir en prommis i friska luften också!

3 kg till kanske?

Eftersom jag har ansträngt mig så fruktansvärt idag(sovit, läst bok i sängen, sovit lite till, suttit på soffan med sovande barn i famnen) så tyckte jag att det var dags att unna mig lite chips. Jag hade ju dip kvar ändå. Men det lär ju inte göra nån skillnad för vikten. Eller hur?!

Liten sjuk är liten trött!

Ossian har sovit i stort sett heeela dagen idag. hade en riktig pärs och itne så mycket sömn inatt så det är ju förståeligt. Vi klev upp vid 8 och åt blåbärssoppa, men redan vid 9 ville han sova igen och sov till...13. Åt lite mer blåbärssoppa då och de mumsiga majskrokarna, för att sedan somna i min famn. Bar upp honom och han blev väckt av hundskall när pappa kom hem och grinade illa. Men har iaf fått i honom lite middag och nu har han slocknat i pappsens famn. Lillgounge! Ska flytta in hans säng i hans rum igen, eftersom vi flyttade in honom till oss igår. Och sedan får han nog smaska i sig lite välling om han vill ha, och fortsätta sova.

Liten sjuk

Vet inte om Ossian hade ätit nåt han inte tålde eller om vi snart åker på magsjuka allihopa. Han verkar vara på bättringsvägen iaf, men fick feber inatt. Vaknade två gånger efter att vi hade lagt oss och sköjdes, men inget mer. Fast han var jätteledsen såklart. Och trött! Vid fyra vågade jag lägga honom i sängen med mig. Nu på morgonen har han fått äta lite blåbärssoppa...ur nappflaska! Usch! Men det var enda sättet att få i honom det, eftersom jag först hade gett honom lite saft ur nappflaskan. Japp, hemsk mamma. Men är man sjuk så är man. Just nu sitter han och tittar på teve, och han som oftast inte kan sitta still mer än fem minuter har suttit bra länge nu!

Älskade unge!

Och två lakansbyten senare är barnet vaken. Verkar glad och pigg, så trots spystuga här hemma så hoppas vi på att det "bara är nåt han ätit". Verkar lurt!

Jobbjobb

Letar jobb...ska vara hemma i sommar är det tänkt, men lärarjobben(de ytterst få som utannonseras just nu) börjar ju dyka upp så smått. Har hittat ett som jag funderar på att söka...i Sundsvall. Ur askan i elden?!

Eget rum!

Stora grabben har nu flyttat ut från mamma och pappas sovrum och in i sitt alldeles egna rum. Första natten gick superbra och han sov hela natten, men vi får väl se hur det går fortsättningsvis. Känns det som att han(vi?) inte är redo så får han såklart flytta tillbaka igen. Men samtidigt så känns det ju som nästa naturliga steg...fast vemodigt!

Slängfläng!

Idag babysim som vanligt på torsdagar, näst sista gången. Sista gången blir på söndag så då kan pappa Jim hänga på också, mysigt att bada hela familjen. Sedan får man se till att hålla igång och fara o bada, vilket blir smått krångligt då badhuset i Härnta nu har stängt och Kramfors stänger redan 22 maj för renovering. Så blir el Sundsvallo. Kanske kan man ta sig en tur upp till Ö-vik också och bada på paradisbadet i väntan på att Himlabadet ska öppna i Sundsvall. Undrar om det blir nåt bra för småbarnen där, ska bli kul att se vad dom kan tänkas hitta på!

Efter badet for vi en sväng för att ta en snabbfika med J och M, trevligt värre att träffas(fast det inte blev nån middag). J blev lite sur för att Ossian föredrog M före henne, hehe. Men har man en kompis på golvet så slår det ju allt, plus armband. Armband är roliga! Sedan till schtada för att käka onyttig middag på donken(oroa dig inte Kisse, jag blir nog aldrig smalare) och hämta upp Ossians farmor. Sedan hem. Hem hem hem. Och jag är helt slut, men måste se till att planera för morgondagen då vi antagligen åker buss in till stan och sen bil ner till Sundsvall. Ossians ettårskontroll imöra!

Senaste vill ha!

Lila faran börjar ge upp och samtidigt ser jag en annons för den här finfina cykeln. En Nova Sport från Skeppshult. Så fin så fin! Kostar i runda slängar 8000kr. Nån som vill ge mig i födelsedagspresent kanske?!

Bilden och cykeln kan man hitta på www.skeppshult.se

Hurthurt!

Först en ridtur och sedan, direkt hemkommen från ridturen tog jag och maken en cykeltur. Aaaaaj, mitt sittben! De som känner mig väl vet att jag brukar använda en annan benämning...hehe. Nu blir det en kopp "slimming" tea i soffan och film med Ossians faster och farmor som var så snälla och barnvaktade medans jag och maken tog våra turer!

Sittring nån?

Tog premiärturen på cykel igårkväll, var rätt kallt så pannband under cykelhjälmen och reflexväst på. Tur att ingen såg mig(?) där jag trampade fram på min fina lila fara som jag har haft sen jag var 11. Jim och Nike drog iväg med en väldans fart. "Jag har inte trampat en enda gång" sa Jim, jo tacka för det för han hade ju draghjälp av galna superhunden. Och som hon kutade. Gillar verkligen att få springa som en galning våran vovve. Men snacka om att det känns i sittbenet(röva) idag... och attans vilken dålig kondis man har! Ingen surprise där visserligen!

Give me coffe!

Efter en riktig skitnatt då barnet vaknade när vi la oss och vägrade somna om före kl 2 och en halv flaska välling så känner man att man lever idag. Vet inte vad det var med honom, inget dög, inget hjälpte. Ossian har blivit yrslig att sova i våran säng och snurrar och vrider på sig och kan inte alls komma till ro. Oftast hjälper det om han får ligga i våran säng ett tag och pilla lite på mamms näsa eller pappas öra och kolla så att vi är där, sedan lägga över honom i hans egen säng, för somna i våran säng går inte alls. Men inatt funkade inget. Inte vara i famnen, inte i sin säng inte i våran säng. I våran säng la han sig för övrig tvärsför med huvudet på min rygg och sparkade pappa i ansiktet. Mysigt! Till slut fixade jag iordning välling åt honom, han åt hälften och sedan kom han äntligen till ro och somnade.

Men idag har han faktiskt varit på bra humör, med undantag för när jag klädde på honom (hemska mamma). Jag längtar tills det blir riktigt varmt så att han kan springa runt i blöja hela dagarna. Det gör säkert han med. Och snart bär det av utomlands med mormor också, varmt och skönt...om nu planen flyger...

Fingerfärdig konstnär!



Vårdag vår dag...


Det är ju så soligt och fint ute idag så vi var ju tvungna att gå ut en sväng.

Vilken stor sked mamma!


Smaka mammas kaffe!

Hej fåren!

Hej hönpönorna!

Soffan!

Ossian tar sig numera upp i våran soffa, vilket inte vore nåt större problem, eftersom han vet precis hur mans ka gå ner, med rumpan före. Men problemet är att när han kommer upp tycker han att det är jätteskoj att hoppa runt i den, vilket medför att mamman får hjärtat i halsgropen femtielva gånger. har ju ett ganska hårt och kantigt bord där också.

Orka?

Ska man orka lägga ut några bilder månne? Känner att min blogg har varit MYCKET trist på sista tiden. Eller så går jag ut i garaget och kollar hur det går för karln att byta bromsslangar. När jag frågade sist fick jag svaret "åt helvete"....

Hipp hurra!

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Ossians födelsedag! Vi har firat med en tur ner till Drakborgen, med lite shopping på IKEA(en matta och petskydd) där vi också spanade in en supersnygg lampa som ska inhandlas till Ossians rum. 
 
Syns kanske lite dåligt på bilden men det är moln på lampan.
Kollade också in mörkläggningsgardiner, men är lite iffy om jag ska ha en 120cm som vi ev får klippa i eller om vi sätter den inne i fönsterkarmen istället och då kanske det räcker med en 100cm. Förvaringen som ska inhandlas får vi köpa nästa gång.

Hur som haver så lyckades jag fota lite idag iaf, när det faktiskt var Ossians riktiga födelsedag, men orkar inte lägga upp några bilder just nu. Hann inte med(glömde bort) att fota nästan nåt på kalaset så efterslyser alla bilder jag kan få (snor lite från bloggar och så också).

Fikade sedan med Ossians underbaraste mormor och sedan hem till Härnta, där vi åt middag med pappsen innan det bar av hemåt. Ossian lekte lite i sitt rum innan det blev dags för pyjamas, välling, tandborstning och sedan sängen. Det var ett trött födelsedagsbarn som slocknade direkt!

Kalas!

Igår hade vi kalas för Ossian. Trevligt värre, men som vanligt med Öppet Hus så kommer alla på en gång. Så lite kaotiskt blev det där ett tag. Hade ju bakat som en galning hela veckan, desperate housewife style, så kakor och bulla fanns det så det räckte och blev över. En och en halv tårta blev också över, så om nån är sugen på fika så vet ni vart det finns. ;)

Imorrn är ju den riktiga födelsedagen. Ett helt år sedan Ossian genade genom magen och ploppade ut. Inatt om man ska vara noga, 01.16. Undrar om jag ska väcka honom inatt och berätta att "nu föddes du minsann". Synd att jag fick sova när det hände bara, höhö. Ska nog försöka sova inatt också, men imorgon vankas kanske drakborgen. Don't know yet. Åsså handla till Ossians rum som nu är i stort sett komplett för inflyttning. behövs bara en sjujäkla matta mitt på golvet. Hade hittat en perfa i IKEAs katalog, men såg sen att det var förra årets så den finns nog inte kvar. Synd, för den var stor och färgglad.

För övrigt tycks tänderna upp nu vara på G på riktigt, och alla vet ju vilket resultat det brukar ha på blöjkonsumtionen. Pust! Han är ju på hyfsat humör iaf.

Baka baka

Liten kaka...eller femtielva små kakor snarare. Men tror det blir rätt bra, stod i receptet att de skulle vara perfekta till prinsesskalaset, så det blir ju jättebra till Ossians kalas. Våran lilla prinsessa....eeeeh. ;) Imorse hade vi miljöträning med häst, barnvagnsledda hästar ut till hagen. Och sedan mockade vi åt kaninerna så dom har fått rent och fint inför helgen. Ossian tyckte kaninerna var väldigt fina, men han har inte riktigt greppat konceptet med att "klappa fint". Nu snart sovning för barnet och jag ska lasta lite skräp på släp som ska iväg till tippen. Och baka lite mera.

Smygbloggare!

Fast jag fortfarande är anti, så är jag på lite bättre humör iaf, så smyger in med ett inlägg.

Har målat som attans de senaste två dagarna och nu är väggarna i Ossians blivande rum jättefina. Är ju lite halvratigt i övrigt, så var inte så ambitiös, utan smällde "bara" upp lite färg. Hehe. Men fint som snus bidde det iaf så jag är supernöjd. Idag ska jag försöka röja bort det sista och försöka få bort den där jävla maskeringstejpen.

Fast jag skulle gärna sova.

Inte nu heller.

Blogglusten infinner sig inte. Däermot har jag målat målat målat. Och det blir åh så fint! Och så försöker jag planera ett kalas.