Räkningar!

That time of the month igen... betala räkningar blääää! Men måste ju göras, fast det var inte lite räkningar heller. Dessutom snålar vi ju på dagarna så att jag ska kunna vara hemma länge, länge, länge. Tur att jag fick lite lön den här månaden då iaf. Längtar tills man får en riktig lön igen, det var good times. Fast samtidigt längtar jag inte till jobbet. Jag skulle lugnt kunna vara hemmafru, under föurtsättning att jag slapp vara hemma hela dagarna...hehe.

Idag blev det ingen öppna förskolan, eftersom jag inte hade nån bil och insåg snabbt hur mycket jag saknade det. Den sociala kontakten betyder enormt mycket, och hur mycket jag än älskar min son så är han ännu rätt tråkig. Japp! Jag har mage att säga det. Man kan bara sjunga Prästens lilla kråka, leka tittut och kittla honom så många gånger, sedan blir man rätt less. Idag har han faktiskt underhållit sig själv rätt bra, men fortfarande ingen vändning från mage. Sedan sov han ute en sväng i vagnen, huga det börjar bli riktigt kallt ute nu. Han var kall om händerna när vi kom in, fast han hade haft vantar på sig, så nu blir det till att börja använda tjockvantar. Hur som helst så passade jag på att fejja lite med djuren medans han sov. Fyllde vatten åt hästarna och gav dom lite äpplen, det tyckte dom var mums. Gjorde rent åt hönpönorna och grisen och sopade i stallet. Plus att jag hann med att borsta en av kaninerna. Då trivs jag med att vara själv, faktiskt. Poa på i egen takt och rensa skallen lite, skulle jag kunna pyssla på ute i stallet hela dagarna. Men det funkar ju inte med en liten kis som vill göra spännande grejer med mamma.

Storm!

Fasen, jag skulle vara hurtig förut och ta en prommis. Pulade ner Ossian i åkpåsen och gick iväg, det blåste, men var ändå soligt och varmt. Till och med att Nike fick hänga med. Vi gick förbi kossorna som har hage efter vägen och Nike var supernyfiken. Ossian sov gott i vagnen. Sedan, halvvägs hem igen så börjar det småregna...vilket sedan eskalerar till en hagelstorm utan dess like. Inte särskilt najs att promenera i direkt. Jag frågade Ossian om jag fick krypa ner hos honom för han låg ju och hade det gott i vagnen, men snålisen tyckte det skulle bli för trångt. Vi tog oss hem iaf och nu stormar det som fasen ute, men är soligt igen. Jäkla höstväder!

WTF?!

Vad är det med blogg.se, ERROR ERROR!!! Jag kan inte gå in och läsa "mina" bloggar. Snyft! Tur att man kan blogga iaf, hehe, fast ingen kan väl läsa. Hoppas det inte är MIN dator som fuckar bara...

Nu har jag lösningen!

Jag måste kasta ut karln! Eller han får flytta till gästrummet iaf...hehe. Inatt när ossian och jag hade hela sängen för oss själva så sov han åter igen hela natten. Tre gånger har det hänt nu(alla gånger i våran säng) att han har sovit hela natten utan mat. Inatt vaknade han dessutom bara till en gång och pep efter nappen och det var typ när jag gick och la mig bredvid honom, sedan sov han till 7 då han började böka runt, men somnade om och sov till 8. Såååå utvilad mamma imorse.

Annat var det väl med karln som var på grabbkväll med whiskey igår. For in och hämtade honom i stan där han hade övernattat(annars hade han väl aldrig kommit hem). Vi passade på att storhandla och då menar jag STORhandla. Om man handlar för 500kr på Coop så får man 30kr rabatt på blöjor, vi köpte tre paket när vi ändå var i farten, då kan ni tänka er hur mycket vi handlade...hehe. Men nu har vi laddat upp för månaden, fast ändå inte känns det som, hur det nu går ihop?!

Var iaf lite nervis förut att datorn höll på att kajka ihop. No more blogg, oh no!!! Men svärfar löste det snabbt. Tacktack säger jag!

Så liten och päcklig(nej det betyder inte äcklig)!

Varit på gudsonens kalas idag och tittat på det nya tillskottet, blott en dag gammal. Kan väl aldrig tro att Ossian har varit så liten...nån gång. Fast det har han ju. Vad fort man glömmer. Huuuuga! Får nog åka tillbaka snart igen och titta på den lilla plutten, som inte har nåt namn än. (Jag hejjar på Lukas eller Melvin, vi får se) Jag och Jim bestämde oss för att inte köra bebisuppvaktning idag, fast det hade kanske varit smart eftersom vi inte är nere så ofta, eftersom det var Filips dag så uppvaktade vi bara Filip. Inte för att jag tror att Filip hade märkt nån skillnad, hehe, han var fullt upptagen med sin superdupertraktor som han hade fått. Men nu har jag ju en anledning att åka ner och hälsa på igen snart, snart.

Ossian sov i bilen på vägen hem, jag med. Vi vaknade båda i Härnta då vi skulle lämna av pappan/maken på whiskey- och pokerkväll med grabbarna. Men sonen vägrade middag så jag körde hem...med en skrikande son. För när vi hade kommit en bit så kom han såklart på att han var hungrig, det var tråkigt att åka bil och blöjan var säkert äcklig också. Men allt blev bra när vi kom hem och hälsade på farmor och farfar. Han fick gröt med katrinplommonpuré och fy vad han tycker den där purén är vidrig. Med gröt går det rätt bra fast han ser lite äcklad ut, men bara purén då vill han nästan kräkas tror jag. Sitter med munnen öppen och hoppas att det ska rinna ut. Hehe. Menmen, det är ju bara att framhärda, som nån smarting ;) sa så kan man ju lära dom att äta bajs om man vill, enligt BVC kan dom inte tycka att nåt är äckligt egentligen, om man bara ger det en vecka så är det gott sen. Eeeeeh?

Har iaf nattat kisen i våran säng, eftersom jag tänkte mysa lite inatt och slippa sova ensam, gräsänka som jag är. Nu ska jag mula i mig lite mackor och the och sedan blir det nog sängen för mig också. Tragiskt på en lördagkväll, nehej?!

Nu bär det av...

...på kalas! Tjoho!

Grabbar grabbar!

Stort grattis till Kristina och Petter som fick en liten pojk imorse. En till son till dom och ytterligare en grabb i kompisgänget. Emilia får det inte lätt hon som enda tjej. ;)

Dom nyblivna tvåbarnsföräldrarna kör på som vanligt, så vi ska dit på kalas imorgon som planerat. Filip är ju nämligen född den 29 september så grabbarna får sina födelsedagar nära varann. Fast han hade ju kunnat pricka in brorsans födelsedag också den lilla pojken.

Bebis!

Tjoho. En av mina bästa vänner har nu en bebis på G...snart kommer den, om några timmar kan den vara här. Jag är SÅ nyfiken på vem den lilla personen är.

Fotbad!

Klagade lite på att jag har ont i hålfoten och då försvann maken min in på toa och gjorde iordning ett fotbad åt mig...underbara man! Så nu ska jag gå och mysa med fötterna i blöt!

Tant, eller månne pensionär?

Jahapp, nya linser införskaffade så nu kanske jag inte ser ut som en tant nå mera?! Men jag är nog fan-i-mig en pensionär för är så jävla trött så jag tänkte gå och lägga mig nu...TROTS Greys Anatomy på teve. Bara längtar tills nästa onsdag då det börjar igen. *längtalängtalängta*

Jag tävlar om musikinstrument!

Desktop1
Jag är med och tävlar hos En Mölnbobos Liv, tävlingen är i samarbete med Rara Barn. Tävlingen är öppen för alla även er utan blogg. Tävlingen avslutas 9 oktober

Experiment!

Inatt provade vi att ha lyset tänt i hallen och minsann så kom det inga panikskrik inatt. Däremot hade Nike öppnat dörren nån gång under natten så när Ossian väl vaknade så bev han skitpigg för det var ju ljust. Men efter ett nattmål och så bytte jag ljuskälla till badrummet så somnade han om gott och sov faktiskt rätt hyfsat sen, med nån enstaka nappvakning.

Idag har det varit mammafika. Lite trist att vi var så få bara... :( Plockade upp Jossan och sen tog vi en tur runt Bondsjön eftersom ingen av oss visste vart vi skulle, lite sightsing (sajjte-si-ing) bara sådär. God kladdkaka och en massa härligt surr som vanligt. Sen hade jag optikertid juhu och var superstressad för att hinna dit och om Ossian skulle vara grinig, men fick hjälp av Jossan som var barnvakt, medans jag var där. Min omständiga optiker tog såklart hundra år på sig, som väntat, och Jossan konstaterade krasst att hon var glad att hon inte hade tvillingar. Tack snälla för hjälpen! ♥ Efter det blev det nyttig middag på Donken, och sedan hemfärd. Ossian åkte med pappsen hem så jag cruisade med hög musik och skrålade. Jävligt najs att få göra det ibland.

Nu sover lillfisen gott iaf, han härjade på ett bra tag och skrattade och hade sig, så somnade nog inte förrän vid åtta, men det gjorde ju ingenting. Mammas mysfis. Ibland vill man bara inte lägga ifrån sig honom utan bara krama honom hela natten.

Vi tävlar!


Jag är med och tävlar om en fin trikåmössa från
OA PIP hos annasara.net!
Tävla här du med!

Tävlingen avslutas 30/9

Ajjj!

Har sån jävla värk i höfterna, och molvärk bak över ryggen. Får dåligt samvete när jag klagar, eftersom jag vet att det finns många som har mycket mer ont, men fattar inte ens vad det är?! Och det verkar ju inte gå över, det blir bara värre och värre. Alvedon är min sängkamrat!

Mått o vikt!

Idag var det BVC för vaccination, läkarinspektion åsså det viktigaste av allt ;) mått och vikt, på den unge herrn.
Ossian är nu officiellt 71,5 cm lång och väger 8650g. Läkarinspektionen gick bra, han fick en OKstämpel på rumpan, fast han inte kan säga mamma än. Vaccinationen var inte lika rolig, men jag hade tvingat Jim att ta ledigt från jobbet eftersom jag är spruträdd som fan, och vill inte påverka Ossian med det, han kan nog skaffa egna fobier på egen hand. Så Jim fick hålla i honom, men det gjorde ändå ont i mammahjärtat och tårarna var nära, när jag hörde honom skrika så förtvivlat. Ändå gick det bättre idag än sist, och han var inte ledsen särskilt länge heller. Ingen feber har vi märkt av heller, pepparpeppar.

Dumpade av Jim på jobbet igen och for hem till Jossan från mammagruppen och hängde där tills det var dags att fara på öppna förskolan. Bara det att vi blev kvar så länge så vi fick stressa oss ner på stan, eftersom vi båda hade ärenden. Var astrångt med vagnarna i skuffen så vi orkade inte slita ut dom igen, så med varsin unge på armen joggade vi ner på stan...eller joggade kanske var en överdrift, fast egentligen inte. Stresshoppade ett par tossor och vantar på Åhléns, eftersom dom just nu har 20% på alla ytterkläder för dom som är med i barnklubben. Stressade vidare till Lindex och hämtade ut mitt Liberopaket och stresshoppade en jamis till Ossian stlk 80. Sedan bar det av till öppna förskolan där ingen av "våra" mammor var såklart. Men det gick ju bra ändå, till och med att sjunga. ;)

Dagens WOW: Jag har äntligen kommit mig för att boka en tid hos optikern, så om Ossian inte är supercranky imöra efter mammafikat(japp vi har aktiviteter imorrn också) så har jag förhoppningsvis nya linser snart. No more tant?!

Skratta!

Japp, det tänkte jag försöka ägna mig åt senare ikväll. Roast på Berns börjar senare, alldeles för sent om ni fråga mig. Ossian slocknade fort ikväll. Han vägrade sova eftermiddag förut, så hade varit vaken från 14.30 ungefär. Var ändå rätt nöjd, han sov ändå lite drygt två timamr i vagnen mitt på dan.

Imorgon är det BVCbesök, jag trodde kl11, men som tur var så kollade jag o det var redan 10. Ossian ska vägas och mätas plus få en dos vaccin och träffa läkaren. Om han inte blir dålig efter vaccinationen så blir vi kvar i stan och går på Öppna förskolan också. Tänkte därför att jag snart skulle gå och unna mig en dusch, men det är lite småkallt här inne just nu, och jag orkar inte elda. Därför drar jag mig lite för att duscha...brrrr! Eller ja, duschen lär ju vara skön, värre är det att kliva ur. Är rädd att jag blir kvar där inne hela natten.


Morot+palsternacka=mums!

Har fortsatt med smakisarna med Ossian, även om vi avvaktar lite med gröt. Palsternackan har han vant sig vid så tänkte köra morot istället nu, så körde en morot o palsternackablandning, och shit vad han tyckte det var mumsigt. Åt upp alltihopa och mmmade och hade sig. Lyckades knuffa undan skålen så att skeden åkte i backen och när jag gick iväg började han grina när han trodde att han itne skulle få mera. Blev supernöjd när han upptäkte att han faktiskt fick mer. Kul om han gillar maten, även om det känns lite tungt att han snart inte längre är en helammande liten bebbe... snyft!

För övrigt så var det en jobbig natt igen. Han vaknar och gallskriker rakt ut, är helt otröstlig. Så det är bara att plocka upp honom och tända lyset. Till slut fick vi honom att lugna ner sig...blä. Fattar inte vad som är fel och det är så jäkla jobbgt när man inte vet vad man ska göra och han är superledsen.


Snabeldraken o jag...

...vi är värsta pooolersarna lixom. Nehje, men tänkte ta en prommis med Ossian i det fina vädret så pulade ner honom i vagnen, men innan jag hade släppt ut djuren och hämtat posten så hade han redan somnat, så då fick han fortsätta sova istället för att jag skulle dra iväg med honom. Jaha, lite lat kanske jag var också. Men kompenserade för det genom att köra en tur med snabeldraken och moppen här hemma istället. Det behövdes verkligen. Hårtussar överallt, plus en löpande tik...blähä. Funderar på om man skulle investera i en sån där smart blöja åt henne. Förra sommaren körde vi jeansshorts på henne och den andra tiken, Ziba, som tyvärr har gått bort, funkade asbra. Hehe!

Har fyndat loss en massa på tradera och väntar med spänning på paket i postlådan. Funderar lite på att sälja bort lite grejer själv också, men så tänker jag att det som folk kanske vill köpa, det lär ju vara dom grejer som jag vill ha kvar själv till nästa bebbe. (Och neeej det är ingen till bebis på G)

Trött!

Är helt slut nu känner jag. Har varit en underbar dag, med tjejträff, men samtidigt en väldigt mentalt jobbig dag. Mycket jobbiga grejer som har avhandlats och pratats om i timmar, och åter timmar. Men det behövdes. Känns underbart att veta att vi är ett tjejgäng som har varit vänner i över tio år och fortfarande finns där för varandra när det verkligen behövs, även om vi har varit lite dåliga på tjejträffar nu, eftersom vi alla har fullt upp med våra små familjer. Älskar er, mina käraste vänner; Kristina, Johanna och Elin! ♥

Tangentafasi?

Eller är det månne tangentdyslexi jag har drabbats av? Ni vet, när man skriver itne istället för inte. Typ. Så gör jag hela tiden nu, på varannat ord ungefär känns det som. Måste ögna igenom alla inlägg, men missar säkert en massa ändå.

Finn och Fiffi

Satt o hade tråkigt på Tradera förut när jag väntade på att en auktion skulle avslutas och råkade ramla in på Finn och Fiffi till salu. Jag läste alltid dom serietidningarna/böckerna när jag var yngre. SKITBRA! Verkligen. Helt sjuka äventyr i varje ny tidning...fast mer som en tunn bok, för det var ganska långa berättelser, dvs tjocka tidningar då. Var tvungen att ringa min mami och kolla, och jovisst fanns dom kvar hemma hos henne. Bara måste hämta hit dom och läsa dom igen.... Nostalgi på hög nivå.


Jepp, I like!

Fullt ös...

...har det varit. Kommer inte ihåg riktigt när jag skrev sist, var det igår? Eeeeeh. Jaha. Myskväll i soffan igår, men idag har det varit massa grejs. Som vanligt med bebbe i huset...eller måste jag börja säga barn nu snart, får jag fortsätta ha honom som min lilla bebbe ett tag till? Iaf, med bebbe i huset så är det ju väckning ganska tidigt. Nu sov ändå Ossian till åtta imorse, och sedan låg vi kvar i sängen och myste hela familjen. Gick ner och åt frulle och loggade in på Tradera och konstaterade att jag vann lovikavantar åt Ossian. Tufft!

Sedan blev det ut på gården och sätta igång. Ossian sov en stund i vagnen och jag passade på att plantera ut min jordgubbsplanta, Jim klippte gräset. Sedan vaknade lillfis och grannens barnbarn kom över och tittade på djuren, spännande värre. Efter lite mellis så hängde Ossian med in i lagårn där jag gjorde rent åt djuren, men när jag gick för att hämta gräs åt kaninerna blev han kidnappad av farfar, så jag kunde göra klart i lugn och ro. Måste säga att det är rätt lyxigt att ha "barnvakt" sådär nära inpå ibland. Fast det gick bra ändå, för idag har vi haft en nöjd unge. Suttit i vagnen och tittat på hönpönorna som kacklade runt där inne, medans jag städade.

Lagade pastagratäng/gästalåda till middag, och det är ett recept för typ åtta pers så nu har vi rejält med matlådor. Skönt, för jag är skitkass på att göra lunch åt mig själv när jag är hemma på dagarna. Efter middagen låg jag och Ossian och myste på täcke på golvet, jag konstaterade att jag hade vunnit ett par P.O.P.vantar åt honom. De ska vara för 6-12 månader så det borde ju funka. Tror det blev 30 spänn med frakt och allt. Sedan blev det bad och sängen och nu sover den unga herrn sött.

Nike började löpa idag också, så var lite nervis att det skulle bli parning, men som det verkar så väntar vi med det till nästa löp, till våren. Skönt, för jag hade inte velat ha valpar i december. Hellre till sommarn, så man kan ha dom ute mycket.

Ossians trick!

Ungen snurrar runt, runt när han ligger på mage. Snurra till rygg?! Pah! Det är för amatörer...det kan nån annan syssla med. Nu ska jag gå och gosa lite på min son som är på bra humör igen efter nästan två timmars sovning ute i vagnen!

One of those days!

Hann såklart inte diska innan Ossian vaknade, eftersom jag satte igång o tävlade istället. Suck! Han sov typ 20 minuter, så var glad i kanske fem minuter när han hade vaknat och sedan grinig igen, nästan hysterisk när jag försökte lägga ner honom. Fick käk och var rätt nöjd med att sitta med vid bordet när jag åt lunch och äta en smakis palsternacka. Mums...eller blä?! Han fick sitta i TrippTrappen en stund vid diskbänken medans jag diskade undan, och sedan började projekt ut och släppa ut djuren. Samtidigt skulle han ju ändå sova, så pulade på honom kläder och ner i vagnen, och där började hysterin igen. S-k-a i-n-t-e s-o-v-a... VRÅL! Lugnade ner sig efter ett tag dock, när han märkte att vi var ute, och nu sover han iaf ute under regnskyddet i vagnen, eftersom det regnar ute. Blaha!

Vi tävlar


Jag är med och tävlar om en läcker JUJUBE SKÖTVÄSKA i Iob-butiken på Muppsans blogg. Var med och tävla här du också!

vi tävlar

  

Jag tävlar om fina priser från Rockefella i Nikitas blogg

Tävla HÄR du med!

Vill såklart vinna den fina skjortan åt Ossian, fast skulle gärna ha klänningen åt mig själv, men tror inte det är min storlek. ;)


Vi tävlar

  

Jag är med och tävlar om en sparkcykel för de mindre barnen. Tävlingen hittar ni hos En Mölnbobos Liv och tävlingen sponsras av Barnens Gruva. Tävlingen är öppen för alla även er utan blogg. Den avslutas 31 oktober.


Vi Tävlar!

  

 

Jag är med och tävlar hos Elin – Ett hus till oss, om ett valfritt klädeplagg från LiandLo! Ta chansen och tävla du med!

Tävlingen avslutas 2 oktober!


Säng säng säng...

...sova sova sova... Nån som har hört Galenskaparna?! Den var tydligen Jims favorit när han var liten och var övertrött. Sjöng den hysteriskt i typ 3 timmar. Efter det kunde garanterat hans mor varit med i galenskaparna... Tror att Ossian tänker börja köra med den snart också. Hehe. Fick sova i våran säng inatt igen, men blev lite gnälligt där ändå inatt. Tänkte försöka vänja honom tillbaka i sin säng så smått, iaf med att han ska sova där på dagarna om han inte sover ute i vagnen. Men det är ju så förbannat mysigt att ta en tupplur tillsammans på sängen, inte lika mysigt med honom i spjälsängen och mig i våran säng. Fast kan inte riktigt motivera min extra tupplur nu känns det som, när han ändå har börjat sova så bra på nätterna, de senaste nätterna iaf. Måste ju klara av att somna på kvällen också. Vilket har börjat gå bättre med hjälp av radion (sådan gudson, sådan gudmor?).

Skulle iaf lägga honom i sin säng nu för nap, vilket slutade i kaos. Tror att jag la honom för tidigt, så han låg och grejsade på en hel massa så att jag till slut fick ta upp honom och gå ner med honom en stund, då hann han naturligtvis bli övertrött och hysterisk. Lycka till att få honom att somna i sin egen säng då... suck! Så det var bara att ta en skrikande unge, bädda upp sängen igen (hade till och med varit duktig och bäddat för att "undvika" egen tupplur), och lägga sig där bredvid honom och nynna lite. Han slockande rätt fort då iaf, som tur var.

Nu ska jag gå och ta itu med disken och sedan kanske det blir till att lägga upp några tävlingar...hmmm.

Babysimmet

Idag var det babysim igen, gick superbra den här gången också. Ossian sov i bilen på vägen dit så han var pigg o glad, var annars nervis för det, eftersom han brukar sova mellan 13-14 nu för tiden, men lyckades lägga honom så att han sov mellan 9-10 så gick bra iaf. Sedan när jag kom hem kände jag att jag var tvungen att göra NÅT för annars skulle jag somna, så det blev en tur till grannen på kaffe. Jaaa alltså den riktiga grannen som bor en bit bort, inte på samma gård. ;)

Nu har vi iaf besök och filmtittning väntar, så ska inte blogga mera!


Samsovning!

Jag har sagt det förut, men det tål att sägas igen. Jag tycker att det är superviktigt att barnet(ja, Ossian) kan sova själv i sin egen säng, och kan somna själv. Men förutsättningen är ju att han känner sig trygg och sover gott i sin säng. Här tvingas inget alls. Folk må tro att jag tvingar mitt skrikande barn att sova själv, eller att jag låter honom skrika sig till sömns, men så är det inte. Jag vill hjälpa honom att hitta sin egen trygghet, att känna sig trygg och lugn även utan mamma eller pappa.

Men som det är just nu så tror jag att han är inne i en utvecklingsfas, det är många intryck som ska bearbetas. Han är superalert och kollar in precis allt hela tiden, hemma och när vi är ute bland folk. Vi har dessutom ganska mycket aktiviteter just nu, mammafika, öppna förskolan, babysim. Han har börjat drömma rätt mycket, det märks. Och om han då behöver få sova tillsammans med mamma och pappa för att känna sig trygg, ja då tänker jag baske mig låta honom sova med sin mamma och pappa! Jag vet att jag kröp ner bakom mammas rygg ända tills jag var kanske 7 år, när jag vaknade och var otrygg.(lyxen med att ha mamma alldeles för sig själv) Nu har han vaknat och grinat två gånger och nu sista gången ville han inte alls somna om, så då fick han somna i våran säng istället. Jag har unnat mig att kvällsfika så att jag ska kunna somna och inte ligga vaken i hundrafemti år. Min favorit: knäcke med tomat och örtsalt. Så nu ska jag göra mig iordning och krypa ner i sängen bredvid min älskade, underbara son och kramas!

Godnatt!

jamisjamis

Ossian behöver nya jamisar (pyjamas), han har bara två stycken och den ena som är Lindex storlek 74(!) börjar bli alldeles för liten. Har budat på några stycken nu på Tradera tänkte jag, i storlek 80. Men började bli lite wild and crazy och hitta alldeles för mycket roligt att buda på, så jag var tvungen att logga ut, fort fort!

En av bodiesarna som jag hade vunnit var storlek 74, och jag har inte provat den men den ser ALLDELES för liten ut. Suck! Bara att börja med 80 åt honom, iaf Lindex kläder.


Ossian gillar!


En grinig Ossian diggade den här! Nöjd bebis nu!

Tant?

-Jaha, var det du? Jag tyckte det såg ut som att hon pratade med nån tant!

Fy fan! Jag måste verkligen boka tid hos optikern...och kanske frissan också?!

Oh what a night!

Laddade för en till mardrömsnatt och gick faktiskt och la mig när jag nattade Ossian. Han fick sova i våran säng, men somnade jag?! Åh, nej vad skulle vara roligt med det? Låg helt j-a klarvaken, tills Jim kom hem vid halv tio. Suck! Hörde nyheterna på radion "nu är det ekot, klockan är elva" men sedan tror jag att jag somnade. Vaknade...kvart i 6!!!! Ingen vaken Ossian, han hade bara gnytt till litegranna. Han fortsatte sova till 7. Han sov alltså från sju till sju igår, UTAN att äta eller nåt på natten. Jag har inte fått så många timmars sömn på jag vet inte hur länge! Vilken lycka, jag kan se slutet!

Att sova eller glo på teve...

Ska strax gå och lägga Ossian, som just nu är Herr naken von gnällspik på golvet. Han har precis snurrat ett helt varv, ja inte från mage till ryg, som man skulle tro, utan runt med kroppen och huvudet mot mitten av filten. Funderar starkt på att gå coh lägga mig samtidigt, bara myspysa i sängen. Men samtidigt är jag ju bra sugen att glo på The Mentalist klockan 21. Så frågan är ju, passa på att ta igen en massa förlorad sömn, eller glo på dumburken....

Det blir alltid värre framåt natten...

Min son är jävligt lätt att natta, för natten. (skryt skryt, jag vet) Men nu har han börjat vara pissjobbig mitt i natten istället. Somnar så gott och allt känns bra, förädiskt. Egentligen borde jag gå och lägga mig då också bara för att få sova. Varje natt(nästan) börjar det lilla helvetet runt 2, i natt var särskilt jobbig. Till och med Jim vaknade. ;) Men det var skönt för då fick jag ju lite avlastning iaf. Ossian vaknade inte 5.20 inatt iaf, men det beror ju också på att han somnade runt 5.10... pust!

Nu blir det natten!

Känner mig trött, fast inte lika trött som när jag nattade Ossian förut. jag förstår dom som somnar när dom nattar sina barn. Mysa på sängen med dämpad belysning...ZZZZ. Och om jag inte minns fel så har amning en lugnande effekt både på mor och barn.

Nu blir det en dusch och sedan nanna kudde. Måste duscha för att inte skrämma slag på eventuella mammor och barn imöra på öppna förskolan. Fast är osäker på om nån annan av "mina" mammor ska dit. Isf kanske vi drar in till stan ändå och fikar med nån. Nån som vill fika?!

Lyxmat!

Mums! Igår tog vi en sväng ner till Birsta för att hämta upp TrippTrappen, det blev sen lunch hos mamma och sedan ner till kisse för att hämta upp Gangstarkläderna, umgås lite med gudsonen och bli bjuden på middag. Och vilken middag sen...ungsrostade grönsaker, kantarellstuvning och älgfilé, nyfälld älgfilé. Den var så mör, så mör. Riktigt mumsig middag. Det tackar vi för!

Blev sen hemresa, men Ossian somnade i vagnen och det var bara att flytta över honom till bilstolen och åka, han sov hela vägen hem och somnade om direkt när jag la honom i sängen hemma också. Men sedan blev det ändå en pissnatt, för han vaknade igen vid 2-3 nån gång och ville inte somna om efter att han hade ätit, somnade kanske vid halv4-4, men vaknade igen vid 5.20. Alltid 5.20...knepigt. om ungen har en klocka som säger att det är läggdags vid 19, så har han helt klart en klocka som säger att han ska vara vaken vid precis 5.20, även om han egentligen är trött. Jim fick prova söva om honom, men han vägrade, fast han var inte ledsen eller nåt. Efter att han hade ätit och fått ny blöja så somnade han till slut om, i våran säng. Sov sen till 7, men jag var ändå halvt död när jag vaknade.

Sedan bestämde jag mig för att inte "sova ikapp" nån sömn idag eftersom jag har så svårt att somna på kvällarna, så är bättre om jag är trött och somnar snabbare tänker jag. Mitt projekt idag har istället varit att sätta ihop TrippTrappen. Jag är sååååå nöjd, fast det sved i plånboken. Och då fick vi ändå själva stolen i doppresent, men alla extradelar till kostar ju också skjortan. Fast Ossian var otacksam och ville inte sitta i den och äta gröt till middag idag, det var vilda protester, så vi skippade gröten istället. Är ju ändå inte nödvändigt med gröt, jag kan ju fortfarande helamma, så ska nog återgå till det ändå så länge han är nöjd. Ska bli spännande, nästa tisdag ska vi på BVC och göra 5månaderkoll och vaccinering(usch!). Ska bli kul att se vad han väger och framförallt hur lång han har blivit, men jag är supernervös för att vara själv när han ska få spruta. Kankse kan Jim ta ledigt och vara med.


Tradera!

Ska jag fastna i traderaträsket igen? Budade hem en del grejer när jag väntade Ossian och nu växer han ju ur storlekar snabbare än snabbt, så då känns det vettigt att hitta snygga och billiga(?) grejer. Plus spara på miljön lite o köpa begagnat. Blev lite irriterad, för jag budade på en träskallra(typ) som Filip har hemma hos sig, och hade bjudit 14kr, med 3 minuter kvar, sen glömde jag hålla koll, så nån bjöd 15 och fick den. Blä! Har budat på en skitsnygg skötväska, som jag inte lär få och tänker inte lägga dyra pengar på den heller...återstår ju att se. Insåg precis att jag inte sa nåt om att jag hade budat på några kläder till Ossian...hehe...men det har jag faktiskt. Får väl se om jag vinner.

Mer SYTYCD!

Om ni har missat det så älskar jag det programmet(och en hel del mer teve också..hehe)... Ännu en vacker dans, som ska illustrera beroende(addiction). Av Mia Michaels, helt underbar koreograf!


Jag får rysningar!

All workwork...

Japp, bidde lite gjort idag med. Har varit uppe i grannens spånbod och hämtat ner tio säckar spån. Är något sliten i ryggen eftersom det är så mycket spån där att man måste stå böjd hela tiden, men snart har jag tömt tillräckligt så att det går att stå. Å andra sidan kom han hem med en jäkla massa stockar idag, så det lär väl fyllas på en del.

Ossian är lite svårsövd idag tror jag, han ville inte ha nappen men ligger och grejar på själv där uppe i sovrummet. Ska smita dit och titta till honom nu, för nu hör jag lite gnäll!


Inte konstigt att det var gnäll och gnyl, han hade vänt sig på mage, låg tvärs över sängen med huvudet mot spjälorna. Fick nappen nu, och sin snutteko, och nu tror jag faktiskt att han kom till ro. Återstår väl att se. Han håller dessutom på att ställa om nattrutinerna igen, har vaknat nu ett antal dagar vid 22-23 och vill INTE somna om, utan mat iaf. Sedan har han fått sova i våran säng. Mysigt värre! Sedan vaknar han runt 5.30 och är skitglad, men vill såklart inte somna om då heller. Det ultimata skulle ju egentligen vara om han ville äta vid 22-23, då vi normalt går och lägger oss och sedan kunde sova till 6-7 iaf. Då skulle man ju faktiskt få en normal natts sömn känns det som. Men det kommer väl det också...jag längtar.

Uppe igen!

Det här med sovmorgone, det är totalt överskattat när man har småbarn, det är bara att kliva upp. Eller nja, Ossian är ju så liten än, så jag kunde ju ligga kvar i sängen, men han tjattrar på så mycket, och tyckte faktiskt att Jim förtjänade en alldeles egen sovmorgon, så vi klev upp. Så nu ligger han och gymmar för fullt, jag äter frukost och...bloggar! Ojoj, who knew. När jag började med det här så hade jag ju aldrig tid, jag visste inte vad jag skulle skriva och det var mest bara jobbigt. Men läskigt vad snabbt man fastnar i bloggträsket. I'm hooked! Fast jag vet inte i vilket syfte egentligen... fårn början var det ju för att släkt och vänner skulle kunna läsa om Ossian och se bilder på honom, men dom som jag tyckte att det kunde vara viktigast för, han mormor och morfar...jaaa dom läser inte ens bloggen. Nu är det nog mest bara skoj för mig själv!

Bloglovin?

Jag är lite ambivalent till det här med Bloglovin. Å ena sidan är det ju skitbra, för jag slipper gå in på "mina" bloggar femtielva gånger om dagen för att se om nåt nytt har hänt. Å andra sidan gillar jag att gå in på bloggarna femtielva gånger om dagen...hmmm. Kan jag iofs fortsätta göra, fast jag har en tjänst nu som säger vilka som har nya inlägg....kan jag ju skita i.

Kärlek!


Mamma och pappa älskar dig, Ossian!

Kräftsim...eller?

Idag var det då äntligen premiär för babysimmet. Tjoho! Jag förberedde mig noggrant igår kväll genom att skriva en lista...många handdukar, badkläder och annat grejs. Jajjemen, åkte i god tid, och kom halvvägs innan jag började fundera. Japp, jag hade glömt badväskan hemma! *suck* Så det var bara att vända, köra superfort efter potthålsvägen nummer ett och hoppas på att bilen skulle hålla. Kom supersent med andan i halsen, men hann ändå "ikapp" de andra. Skönt! Och Ossian var supernöjd hela tiden, det var väldigt spännande allting tyckte han. Han hann ju med att sova rätt länge i bilen på grund av extrasvängen. Värre blir det nästa torsdag, eftersom vi flyttade tiden till 13 och DÅ blir det verkligen mitt i hans sovtid. Han lär inte somna i bilen på vägen dit heller, om jag inte väcker honom tidigare från förmiddagsluren, vill säga. Vi brukar ju vara lata och ligga och snooza länge på förmiddagen. Det är bara sååå mysigt och jag passar på att njuta av dom stunderna.

Så var det ju det där med kräftor då, bidde kräftkalas hos "grannen" ikväll. Ossians hela släkt nästan, på pappas sida; farmor, farfar, fastrarna med en respektive åsså mami och papi såklart. Själv sov han gott! Hihi! Ska bli spännande att se hur den här natten blir när han åt gröt till middag istället för kvällsis. Kan vi ha samma tur igen? Och frågan är väl egentligen om jag klarar av att somna nån gång.

WTF?!

Vet inte om det var grötexperimentet som gjorde det eller om det bara var en flax, men jisses vad Ossian har sovit inatt. Han har vaknat en(1) gång!!!! Och ätit, sedan somnat om. Annars brukar det vara ett antal napp-i-stoppar-tillfällen per natt också. Sedan blev han väckt av sin fars väckare så klart. :( Blir liiiite less på Jim ibland att han aldrig vaknar av den själv utan att jag måste peta på honom femtielva gånger för att stänga av den, och vid det laget har Ossian ofta redan börjat vakna eller är helt vaken. Om jag vaknar kan jag ju somna om, men jobbigt att försöka få den lilla skrutten att somna om så nära hans vanliga morgontid.

Men, såklart, eftersom Ossian sov bra så var det här en sån där natt då jag inte kunde somna, och sedan hade supersvårt att somna om efter amningen också. Blä!

Provar på Bloglovin!

Följ min blogg med bloglovin

Grötkvällsis!

Ossian fick middag på kebaben idag, eftersom vi var kvar så länge att vi åt kebab innan vi for hem...igen. Så därför tänkte jag att han skulle få gröt innan han la sig istället, eftersom han diggar gröten och kanske håller sig lite mättare under natten. Men det skulle vi aldrig gjort. För han ville ju kvällsamma precis som vanligt och tuttade och tuttade fast han ändå nog var rätt mätt. Så när jag tog upp honom för att rapa och sedan lägga honom i spjälsängen så kom det upp igen, med besked. Stackars lillfis! :( Somnade ändå gott i sängen nästan på en gång, har väl tagit på krafterna att busa med alla andra smågrabbar idag.

Fika med morsorna!

Japp, jag blev övertalad. Det krävdes bara en enda liten kommentar... ;) ossian och jag napade superlänge på morgonen, från typ 9, till 10.45 så då blev det bråttom bråttom att göra sig iordning, och jag som var tvungen att duscha. Tänkte innan vi la oss att jag egetnligen borde göra mig iordning medans han sov, men skitsamma. Kom iaf i väg i hyfsad tid och var tvungen att svänga in på Donken och ta en chb, med förra gångens utan-mat-experiment färskt i minne! Men Jossan hade ju gjort iordning värsta fikat med mackor och muffins och dip. Körde total blandning jag med macka sen muffins, kaffe, saft och dippade lite också. Blev kvar überlänge den här gången också, men är ju så jäkla kul att bara umgås med nån på dagarna känns det som. Nu när hösten har kommit har folk fullt upp med pluggande och jobbande. Och min förra fikadejt har börjat jobba igen efter föräldraledigheten(miss you Poa!) och den som är hemma och snart, snart är föräldraledig igen, jaaa hon bor ju så förbenat långt borta(miss U too Kisse).

Tur då att man har parats ihop med ett gäng superhärliga mammor, som är lite nybörjare på det här som jag. Tur att vi kan prata om precis allt mellan himmel och jord, fast vi bara har träffats tre gånger(eller jaa dom andra känner ju varandra lite bättre sedan tidigare). Och superskönt att faktiskt prata om ganska "privata" saker och känna att man inte är...eeeeh...konstig, att det kanske faktiskt är rätt så "normalt".

Uppe med tuppen!

Natten har varit hysat bra ändå, Ossian fick för sig att vakna runt halv tolv, tolv och när jag var där med nappen så väckte jag nog honom mer, för han blev ännu mer grinig. Tror jag ska försöka avvakta lite med "nappandet" på nätterna, för han kanske lyckas somna om själv fast han grinar.

Blev väckt vid 7 imorse av en liten grabb som ligger och jollrar på borta i spjälsängen, så jag lät honom ligga och prata ett tag innan jag gick och hämtade honom. Alltså det leende och den glädje som man blir mött av när man kommer till sängen på morgonen, den smälter hela mitt hjärta. Jag ska spara minnet av det och plocka fram när han är tonåring och skriker Jävla kärring efter mig... :)

Och förresten tror jag att tuppen sover fortfarande... ;)

I have an addiciton!


Jag försöker att inte dricka och äta sött...but I just can't help myself!

Puré pur-nja...

Här i huset puréas det för fullt. Morötter, broccoli och palsternacka kokas och mixas för att sedan frysas in i små istärningslådor! Smakportioner för hela slanten! Ossian fick prova morot igår och idag, men det var ingen höjdare. Han såg först väldigt förväntansfull ut; mmmm gröt, men sedan BLÄ! Sedan var han inte så sugen på gröt på eftermiddagen idag. Tror vi avvaktar med smakisarna ändå, det räcker nog med gröt for now. Han blir ju ändå nöjd och mätt med amningen...men nu är frysen förberedd iaf för när vi blir sugna att prova igen!

Tips: Morot och broccoli behöver inte så mycket kokvatten/brösmjölk, om man tar för mycket blir det ett överflöd. Men palsternacka behöver man ha rätt mycket vätska i, annars blir det en väldigt kletig puré.

Om ni trodde att det räckte med äventyr idag så ICKE! När Ossian (och jag tänkte också passa på) skulle lägga sig för sin eftermiddagsnap så började Nike skälla som en galning. Ja, dels hade grisen lyckats rymma igen, sedan var det någon som svängde in på gården för att informera mig om att ett av våra får hade rymt och var uppe på vägen. Bara pula ner fröet i bärselen och gallopera ut för att locka tillbaka henne ner i hagen igen. Tur att dom är så sociala och tama våra två fårskallar. När jag höll på som bäst kom svärmor hem från jobbet och hjälpte till sista biten. Pust!

Nehej, nu ska jag nog smita ut och hjälpa karln med lite ved igen. Snart laddat för vintern! Sedan blir det väl The Mentalist på teve vid nio.

Fika eller inte fika?!

Är lite fundersam på hur jag ska göra. Ossian har inte snorat alls idag, och han är superpigg. Har inte haft nån feber alls heller utan bara snuva under hela förkylningsperioden. Skulle såååå gärna vilja åka in och träffa mammorna imorgon, och tror inte att det är några problem för Ossians skull, MEN...och det är ett stort MEN...skulle inte vilja riskera att smitta någon annan av dom små telingarna. Vet inte om förkylningen smittar såhär i efterhand egentligen, men skulle inte bli så glad på mig själv om jag hade orsakat förkylning på nån annan av dom små. Det har ju inte varit roligt direkt!

Action på landet!

Här händer det grejer må ni tro, ni ska inte tro att det är lugnt bara för att vi bor på landet.

Grisen Spike har ju kommit på att om han äter upp ena brädan till sin box så tar han sig ut, vilket betyder att vi med jämna mellanrum måste byta brädan. Nu har han dock tagit sig igenom än en gång, vilket innebär att man inte kan ha dörren öppen om han är lös på gården, för då kommer han in i huset. Jag hra provisoriskt fixat det med den gamla brädan, en skiva och en tving. Hoppas att det funkar nu, tills vi hinner sätta dit en ny bräda. I förmiddags var han dock ute på gården och strosade igen, så jag tänkte passa på att locka in honom igen, när jag ändå var ute och hängde tvätt. Hundarna var också ute och härjade på som vanligt. Så jag tog min påse grönsaker och började så sakteliga locka in honom mot ladugården, varpå jag fick 6 hönpönor och en tupp på köpet, för dom ville ju också ha gotta.

Plötsligt tittar jag bort mot grinden och där står en jakthund, utrustad med pejl och allt. Och det tänkte då inte våra hundar acceptera, en främmande hund på våran gård. Så Nix var först fram och ställde sig öga mot öga med hunden, varpå Nike springer dit också, fast hon är ju lite bänglig och skäller mest och springer runt, innan hon vågade nosa på den. Shit! tänker jag, här gäller det att avstyra hundfajt, för dom två hanarna(?) stod och morrade mot varandra, och Nike skulle nog inte gjort saken bättre. Själv hade jag nog inte kunnat bryta upp en fajt mellan tre stora hundar! Hur som helst fick jag tag på Nike och släpar in henne i nackskinnet. Vid det laget började den främmande hunden bestämma sig för att det var dags att sticka så han började dra iväg efter vägen igen, med Nix efter. Men Nix sprang nog bara fem meter, innan han stannade och jag ropade in honom på gården igen. Kunde pusta ut ordentligt, men kan säga att adrenalinet pumpade ganska friskt just då!

Hade ju slängt iväg påsen med grönsaker ovanpå soptunnorna för att ha händerna fria(och annars hade nog gris och hönor tömt den vid det laget), och när jag skulle hämta den så börjar jag bli förföljd av två getingar. Envisa jävlar! Till slut fick jag iaf in Spike i sin box, hönpönorna fick lite bulgurrester från dopet att picka på, och hundarna var inne.

Och medans allt det här hände så sov Ossian i godan ro i vagnen. Den ungen sover då fasen genom allt...eller kanske inte allt, men han är nog så van vid att hundarna skäller så det stör honom inte ett dugg. Han fortsatte sova och har nog sovit strax över två timmar. Skönt för honom att sova ute också tror jag, fast jag var lite nervis att jag hade klätt på honom för mycket. Det är ju så svårt nu, för det kan bli riktigt kallt i luften, men skitvarmt i solen. Men hade honom i skuggan så det blev nog rätt lagom ändå, han kädes inte varm och svettig iaf nu när jag tog in honom. Just nu ligger han och gymmar och verkar inte snuvig alls, så "pepparpeppar" så kan vi kanske gå på babysim på torsdag. Fast för säkerhets skull så skippar jag nog kanske mammadejten imöra!

Jobbig natt!

Natten blev, precis som jag misstänkte, riktigt jobbig. Ossian har vaknat och ätit och sedan kunde han inte somna om. Efter två timmar gav vi upp och la honom i våran säng. Då hade han redan haft ett totalt utbrott då han bara grät och grät och var i det närmaste otröstlig. Sedan har han vaknat ett antal gånger och varit ledsen i natt, plus att det har blivit tre matningar. Han som bara brukar äta ett mål nu för tiden. Stackars lilla gubben! Men å andra sidan verkar det värsta vara över, för idag snorar han i stort sett ingenting, och efter halva natten så verkade han inte vara särskilt täppt heller. Han fick sova uppallad på en av mina kuddar inatt, för att ha det bra.

Emma: Jag har ju tänkt köpa en sån där Näsfrida men aldrig kommit mig för, och då blir det såklart att man behöver en, när man inte har den! :(

Tidig kväll!

Har lagt Ossian att sova, men av förklarliga skäl vill det sig inte riktigt. Han sover visserligen halvt, men har redan vaknat till en gång och varit ledsen. Han är supersnörvlig lillskrutten, och som det brukar bli så blir han täppt när man lägger honom. Annars har det mest runnit hela dagen. Hade ju hoppats på att slippa förkylning när han är så här liten, men många har ju varit sjuka runt om honom så det gick väl inte att undvika. Skönt att det inte verkar vara nån feber iaf och han har ju varit pigg och glad som vanligt idag. Sov läääänge ute i vagnen på eftermiddagen. Det var nog skönt med frisk luft, och dessutom fällde jag upp ryggstödet så att det var snäppet över liggläge så att han fick lite uppåtlutning.

Jag känner mig dock helt slut, även fast natten gick hyfsat bra, men man vet ju inte vad den här natten kommer bjuda på. Så tänkte hoppa in i duschen nu och sedan lägger jag mig nog i sängen för att läsa lite och sedan...sova...

Snoriga sonen!

Usch vad snorig har är! Det är som att jag skulle vilja snyta mig åt honom! :( Och vi som hade massa aktiviteter i veckan, öpnna förskolan, mammafika och babysim. Men nu får vi se om nåt alls blir av. Han verkar hyfsat pigg iaf!

Sitter i babysittern och...öööh läser?!

Glömde säga...

...att Ossian har vänt sig från mage till rygg idag för första gången. Först imorse, när han hade obligatorisk nakenfisstund, så rullande han från rygg till mage och sedan vidare till rygg, så han rullade faktiskt ett helt varv. Sedan, när vi var på barnens Hus så höll hans mommo på och lekte lite mer honom och la ner honom på golvet en sekund, på mage (jaja, kanske inte det mest hygieniska men det är det nog inte hemma på vårt golv heller med alla djur, dessutom hade han aldrig ansiktet i golvet) och då vände han sig till rygg också. Lillfisen utvecklas ju!

Snörvel!

Fan! Ossian är snorig och lite täppt i näsan. ingen som helst förvarning har vi fått, eller jaaa han har ju nyst och varit lite "småförkyld" ett tag, men inget sånt här. Och nu vaknar han stup i kvarten och grinar, självklart om det är svårt att andas. Har fått sitta med gråtande son i famnen, fast han var halvsovande, men nu ligger han i sängen igen. Och vi som itne har laddat upp med såna där praktiska sängklossar som jag har funderat på att köpa, men ändå varit för snål för. Ja, ja, jag visste väl att jag skulle få användning för Sven-Eric Liedmans Från Platon till kommunismens fall och David Helds Demokratimodeller. Och The Globalization of World Politics var tydligen bra till mer än Göran Bos. tenta...

Men hade jag bara tänkt ett steg till så hade jag köpt en snorsug och såna där smarta sängklossar idag på Barnens Hus, eller nån annan dag när jag har varit där... suck!


Dop!

I helgen har vi haft dop för Ossian. Allt gick bra, det var fint i kyrkan och festen efteråt blev också bra. Vi bjöd på sallad och mina hembakta baguetter gick åt(skönt det) och jag hann med att baka blåbärsrullar också. Jag efterlyser bilder från er som fotade, ni kan väl maila?! Av naturliga skäl hade vi inte kameran till kyrkan, med glömde ta med den på festen också!

Sedan lyckades jag med konststycket att lämna Ossian skötväska(med min plånbok i) i mammas bagage, så det var bara att ta en tur ner till Birsta idag för att möta upp henne. Vi passade på att beställa Ossians TrippTrapp också, som han fick i doppresent! Och att köpa en fårskinnsfäll, på IKEA, det var IKEAFamily erbjudande, så den blev 120kr billigare. Men när vi skulle ha den (det var den gråa "Ludde") så var dom helt slut, men så hade vi sån flax att när vi kom till kassan så var det någon som hade lämnat en i en av lådorna där framme. Den hörde inte alls hemma där, men antagligen hade det varit lång kö eller nåt, så dom hade bara dumpat av den där. Tur för oss! Nu sover Ossian, jag ska ut och sätta upp lite stängsel och sedan blir det sen middag. Thaimatsrester från igår. Mums!

Lite TLC!

Natten blev faktiskt hyfsad after all! Ossian sov till 2 ungefär(tror jag, går nog i sömnen nästan när jag stoppar i nappen nu för tiden) sedan var det matdags. Efter matningen hade han dock bestämt sig för att inte riiiiktigt vilja somna om, hade nog gått om jag hade orkat anstränga mig lite till, men petade på Jim och bad honom söva om honom eller om vi skulle ta honom till sängen. Han hamnade i sängen rätt fort, hehe. Sedan sov han faktiskt tills Jims väckare ringde runt halv6-6 (tror jag...). Men vi somnade om igen efter det och efter lite småbök till och från på morgonen så klev vi faktiskt upp halv9!!!! Jaha, vi brukar ju powernapa vid 9, men det var ju att glömma, så höll Ossian vaken tills efter "lunch", och han somnade vid 11.30, och sover än. Sååååå j-ä-k-l-a SKÖÖÖÖNT! Jag har verkligen hunnit med mig. Bakat en omgång bröd till, även om jag gjorde degen medans Ossian var vaken, han fick sitta med vid bordet och underhållas lite, degen skulle ju jäsa i 2 timmar ca.

Har hunnit med att äta lunch i "lugn och ro", med tanke på att man alltid är stressad ändå för; tänk om han vaknar liksom. Sedan har jag passat på att pyssla om vovven! Hon är något försummad nu sedan en annan liten person dök upp i våra liv och jag tycker lite synd om henne, så hon fick bli borstad, jag klippte lite tovor längst ner på tassarna...lertovor! Och så har jag klippt klorna, vilket hon för övrigt avskyr när man gör, men must be done!
Sötaste monsterhunden i sin alldeles egen soffa!

Ossian önskar sig!

Om det är någon som tänkte ge Ossian en doppresent, och är ute i sista minuten, så kom han på igår när vi var på stan att han önskar sig Barnkammarboken. Det finns olika varianter, färger, så vilken han får spelar ingen roll! Han blir nöjd vad han än får! :)

Natten närmar sig!

Ossian har redan vaknat två gånger och grinat så jag har fått springa upp coh stoppa i nappen, tror han har lite magknip. Hoppas att det inte är gröten som påverkar, eller jaa det är klart, det är ju ny föda så det kan ju bli knepigt i lillmagen, men bara det inte är gluten eller nåt. Är nog bara vanligt magknip...vi får se han hamnar kanske i våran säng i natt. Myyys! Nu är det snart natta för mig också, ZZZZZ! God natt!

Småstaden suger!

Blä! Har varit på stan idag och försökt fördriva tid mellan lunchen och tills det var dags att gå på Coop, och det var inte det lättaste kan jag säga. Tog inte lång tid innan jag hade besökt alla butiker jag hade nåt intresse av, hann nog med några av dem två gånger också. Sedan började det bli matdags för ossian och då konstaterade jag att man är bortskämd med Birsta och Sundsvall där det finns så fina maningsrum. Det är inte direkt som att man vill sätta sig bland alkisarna och amma, dessutom börjar det bli liiiite väl kyligt ute. Och om man skulle gå till nåt fik så blir man ju tvungen att köpa nåt. Funderade på Donken eller bilen, det slutade med att jag satt i bilen, utanför Donken. Hehe!

Nu har jag iaf handlat mat till dopet. Ska nog slå till på att baka några fler baguetter också, innan det är klart. Börjar bli smått stressad så jag hoppas att Ossian är snäll imorgon så att jag kan slänga ihop deg och sånt. Till råga på allt så börjar jag bli förkyld, så lär väl stå och snörvla i kyrkan på lördag!

Mot stan!

Nu har vi sovit, skönt värre! Ska bege oss mot staden, lunch med maken och kanske strosa runt lite på stan, och sedan blir det dopshopping. En massa mat ska inhandlas, tjohotjoho!

Förkyld igen?

Suck! Tror att jag är på väg att bli förkyld igen...är lite småraspig i halsen och smått snuvig också. Såhär lagom till dopet. Än så långe blir det bättre med the iaf, så kanske inte blir mer än såhär. Idag ska jag in till staden och handla till dopet, men först ska jag och Ossian gå och lägga oss igen, för vår förmiddagsnap.

SYTYCDfinalen!

Tjoho! Nu börjar det snart, finalen av SYTYCD. Längtar redan efter nästa säsong. Synd bara att det sänds så sent på kvällarna. Ska koka mig en kopp the med lite honung till för jag känner mig lite smårisig i halsen, hoppas det inte är nåt, bara lite irriterad bara. Till det blir det nog fikafavoriten, knäcke(rågirut) med tomat och örtsalt. Mumma!

Nattamning!

Funderat lite...sådär som man gör...på det här med nattamning. Så många gånger har jag hört människor(ja tjejer, kvinnor, brudar) prata om det där med amningen och hur viktigt det är. Jodå, jag håller med, gillar det här med amningen stenhårt, har alltid fallit naturligt för mig, även om jag trodde att det skulle kännas lite udda. Sedan pratar man om att man kan helamma i 6 månader, sedan brukar barnet behöva mer näring än så och därför ska man iaf runt 6 månader börja introducera annan mat. Och det är ju här dilemmat med amningen komemr in. Många vill amma lääääänge, för att dom tycker om det och av andra orsaker också säkert. Och visst, fine, det är ju såklart upp till var och en om man vill amma länge, mycket, lite, eller inte alls. Men det som gör mig mest fundersam över är när tjejerna säger att dom vill behålla nattamningen iallafall...NATTamningen, alltså den amningen som gör att man måste kliva upp mitt i natten och vara halvt zombie och dra fram tuttisarna. (sedan är det många som samsover och då är det såklart lite smidigare...men fortfarande...) Jag kan förstå att man vill amma ett bra tag och jag vill nog försöka(om Ossian vill såklart, och inte bits) att fortsätta morgon- och kvällsamma ett bra tag. Men borde inte målet vara att barnet (och därigenom också föräldrarna) sover en hel natt, utan matning? Är inte det det bästa för alla egentligen, att man får sova en oavbruten sömn? Är det verkligen bättre att barnet ammar/tuttar natten igenom. För efter 6 månader så brukar det ju inte heller finnas några fysiska anledningar till varför barnet ska behöva äta på natten, vilket självklart också är individuellt och olika från barn till barn. Jaha, jag vet inte alls jag, tycker som sagt att amningen är skitbra, men tycker också att det känns vettigare att jag i nuläget skulle få sova en hel natt, i den mån det är möjligt såklart!

Grinolle!

Vet inte om det är Ossian som är grinig, eller om det är det att jag känner att jag har mycket att göra, men tycker inte att han vill ligga på golvet alls idag. Måste ju såklart vara frustrerande att inte kunna göra som man vill heller. Han vänder sig till mage hela tiden, men kan ju inte vända sig tillbaka till rygg ännu och då blir han grinig efter ett tag när det är jobbigt på mage. Ändå envisas han att vända sig till mage hela tiden, fast jag rullar tillbaka honom.

Jag har löst det tillfälligt med att bära runt på honom i bärselen...ja att han är grinig alltså. Då kan jag få lite gjort iaf, men han är ju så jäkla tung min pojk, så börjar bli jobbigt för ryggen. Är sugen på att köpa en ERGOsele, men kan inte bestämma mig för om det är vettigt eller inte. Känns bra, men samtidigt sitter han ju väldigt nära hela tiden då...svettigt!!!

Inget babysim!

Babysimmet blev inställt imöra. Tydligen ska kommunen stänga av varmvattnet hela dagen i hela stan, så då blir det ju inte så roligt...brrr kallt! På sätt och vis är det ändå skönt eftersom det är så mycket att stå i inför dopet. Stress stress!

SYTYCD

Bara älskar det programmet totalt! Tänk att dans kan beröra så. Ikväll är det final!!!

En av mina älsklingsdanser under hela programmets tid!

Hmmm...måste jag tänka om?

Ossian fick grötsmakis igen idag...och åt upp hela smakisportionen. Mumsigt värre tyckte han! Och jag som hade tänkt fortsätta helamma, men han verkar ju tycka om det så då känns det ju elakt att inte fortsätta ge honom gröt, även om det här bara var en provomgång, så att det inte skulle vara helt hopplöst om amningen sket sig. What to do, what to do? Fast han åt mjölk med god aptit efter gröten också, så det verkar ju inte vara helt hopplöst att fortsätta med det också...men vi avvaktar nog med fler smakisar..är ju lite "rädd" att han ska få för mycket aptit på maten och rata bröstmjölken, även fast det kanske inte är direkt skadligt i sig, det börjar ju som sagt vara dags.

Idag var jag iaf in till staden och träffade prällen, trevligt värre. Är ju samma präst som vigde mig och Jim på den tiden då det begav sig...hehe, två år sedan. Så på lördag blir dopet iaf av, håller på och bakar bröd för fullt nu. Fast det kanske jag inte skulle avslöjat...utifall det blir köpebröd! Ska väl slänga ihop nåt sorts sött också, men väntar nog med det till dagen innan, för är nog inte sådär superhaj på det där med småkakor. Blir nog en favorit i repris... ;)

Hann med en fikadejt med J också, på Waynes. Ossian sov hela tiden, han var trött stackarn, det tar på krafterna att få veta att man ska gå och bli religiös. Träffa prästen och så. Efter lunch/fikadejten så smet jag in på banken en sväng, något stressad eftersom parkeringstiden nästan gått ut, men hann minsann med att fixa med ett sparkonto till den lilla mannen. Han lär inte bli tät direkt, det blir lite halvsnålt med sparandet såhär i början eftersom vi lever lite halvknapert för att spara F-dagar, men när vi har två löner kanske det bättras på. Nu ska jag iaf ta tag i disken och sedan blir det in i ugnen med brödet som är på jäsning nu!