Jodå

Hittade en dator...hehe. Men blir inget särskilt bloggat nu. Är hos trevligt sällskap och har mumsat tacos, men nu är vi t-r-ö-t-t-a så nu bär det snart av hem till min mami för att sova. Snark!

Snart bär det iväg

Maken skulle ha ledig förmiddag idag, men telefonen ringde vid halvåtta och då blev det bara att göra sig klar för att åka in till stan. Nike har yrslat på halva natten och sprungit runt, men vi har varit trötta och inte orkat ta tag i det, och efter ett tag lugnade hon ner sig. Men imorse började hon om igen, sprang runt med svansen mellan benen och som att nån jagade henne. Ner i BIAbädden, upp ur bädden, under sängen, fram från under sängen, fram och tillbaka. Till slut fick Jim henne att stanna upp så att han kunde titta på henne och då visar det sig att hon har fått ett riktigt otäckt sår på svansen. Om det är slicksår, brännsår eller nåt annat vet vi inte. Innan Jim for så fixade vi iaf iordning det med jodopax och förband. Sedan fick hon föja med husse in till jobbet och vara där, jag ska nämligen också snart in. Hänga lite med Jossan och Jonte och sen ner till birsta, kisse och mommo. Massa grejer för oss i helgen, så det blir nog rätt tyst här på bloggen. But who knows, kanske får jag sån abstinens så att jag hittar en dator. ;)

All hallows eve

Varit ner "på byn" och provsminkat svägerskan inför lördagens Halloweenfestande. Hade ju lovat, men sedan blev det lite andra planer och då får jag såklart superdåligt samvete. Nu har jag iaf gjort en provsminkning, så hon fixar nog biffen själv på lördag. Kanske får ni lite senare se bilder från sminkningen. Supernöjd blev jag iaf, hade verkligen velat göra "den riktiga" på lördag också.

Jim fick iaf lägga Ossian helt själv medans jag åkte ner, och det hade gått alldeles bra, så det känns ju skönt. Fast samtidigt lite vemodigt. Inte längre mammas lilla pojke. Fast det är han ju ändå, för han är fortfarande rätt mammig, men nu känns det som att det ligger på en bra nivå när pappa duger också. Vi kommer som sagt inte köra med välling alltid, utan jag fortsätter att amma så länge som det funkar för oss båda, och sedan blir det välling vid läggning tids nog. Men nu finns det ju ett alternativ också och jag kan åka iväg, utan att han ska vara helt uppbunden vid mig, och det är ju skönt! Krogen nästa...hehe. Nejdå, men tjejkväll med mina bästa mammisar ska jag nog unna mig! ;)

jodå

Det blev babysim idag ändå. Sonen(och jag) blir så rastlös på nåt sätt när vi bara är hemma och degar. Blev dock totalt fel med tiden och hann inte ge honom mat innan så han var lite grinig i omklädningsrummet när vi skulle klä på oss, efter badet. Men det löste sig med lite käk.

I helgen blir det till att hälsa på mormor, och kanske hjälpa gammelfarmor att flytta. Och så en sväng in på birsta för att kika på om det finns några fina bilbarnstolar. Inte för att vi har råd, men man måste ju...

Man blir ganska trött

Joooo, det är ju så. Småbarn sliter på energin. Även snälla småbarn. Trött nu, duscha och sen sängen. Får se om det blir nåt babysim imöra. Ossian är inte så rosslig, men täppt. Tror jag håller på att få feber, eller så är jag bara trött, jättetrött.
 
Det är kul att bada!

Inte nöjd

Inte nöjd inatt, inte nöjd idag. Barnet sov en liten stund ute i vagnen men sedan vaknade han. Kände att något måste göras så gick över till grannen på en kopp kaffe så fick han leka lite där. Lilltjejen där har ju mycket mer spännande leksaker. Jag och B tittade på gåstolar på Blocket och hittade en superfin i Sundsvall, men det var ju redan såld tyvärr. Har hittat en annan som jag funderar på att ringa på, för nu börjar barnet bli rastlös!!! Kommer iaf bli ett jäkla härjande till sommaren med två småknattar som bor granne med varandra. Kul iaf!

När jag stod på hennes trapp på väg in så ringde telefonen o då var det Birsta som meddelade att jag hade vunnit. Röstade på nån sorts "veckans outfit" tävling när vi var ner i måndags och nu hade dom dragit mitt namn. 200kr presentkort, inte helt fel!

Gårdagens shopping!

Blev ju lite shoppat igår också, gick inte bara runt på måfå och bytte blöjor och ammade. Hehe!

Tröja Gina Tricot, Ullbody PO.P, "Rånarluva" KappAhl, vinterskor DNA

Snyggaste vinterskorna!

Efter många om och men på Toy's R Us så slutade det med att jag inte köpte något ändå. Var bra sugen på en städvagn som var nedsatt till jättebra pris, men eftersom det är kanske ett år kvar tills Ossian kan leka med den så kändes det lite onödigt. Tog en tur på IKEA och köpte lite smått och gott åt Ossian där istället; påslakansset, potta, nattlampa, och en kudde som får "bo" i mammas och pappas säng. Dessutom en leksak som redan är mycket poppis.  Rolig kulram!

Åh, och de fattiga mammorna tiggde till sig en gratispåse på NameIt. Innehållet i den kan ni se på Kisses blogg.

Blir så förbannad!

Tittade på nyheterna härom kvällen(wow) och det var ett repotage om hur kvinnorörelsen inom socialdemokraterna kräver att socialdemokraterna ska lägga fram ett förslag om att föräldraledigheten ska delas rakt av mellan föräldrarna. Och jag känner att jag sitter i soffan och bara eldar upp mig mer och mer! ARG! Jag tycker att jämställthet is da shit, och har sagt det förut. OM det fungerade så skulle Jim vara föräldraledig med Ossian, men som situationen är nu så skulle det inte fungera rent ekonomiskt! Jag anser att det är upp till varje familj att välja enskilt vad som fungerar för dom och jag tror absolut inte på framtvingad jämställdhet. Åt andra hållet så finns det faktiskt pappor som tar merparten av föräldraledigheten och då skulle ju inte heller dom längre få den möjligheten. Alla familjer har inte möjlighet att lösa föräldraledighet så att det går att dela lika, av olika orsaker, men många av de jag känner har löst det jättebra ändå.

Man måste börja i andra änden: Sluta klassa föräldraledighet som en kvinnofälla, och börja istället se det för vad det är. Kan vi inte vara glada för att vi i Sverige har möjlighet att vara hemma med våra barn en längre tid, istället för att så tidigt som möjligt slussa in dom i systemet och låta andra ta hand om dom. Kan vi inte istället glädjas åt att ta hand om våra egna barn och värdera den erfarenheten också i arbetslivet. Se istället till att de kvinnor som arbetar deltid(jag) har möjlighet att få heltidsanställningar, så att famlijerna har möjlighet att få ihop det ekonomiskt. Och se nu till att acceptera att alla inte vill göra karriär, alla är vi olika individer, och man kanske trivs med att vara hemma med sitt barn så länge som möjligt. Varför ska man då berövas den möjligheten?

Låååång dag!

Har haft en riktig heldag ute i Birsta, det är nästan läskigt vad stort det är där, man hinner knappt med nåt alls. Vi har varit där heeeela dan och hann med Birsta City, IKEA o Toy´s R Us. Helt slut är man nu så blir inget bloggande ikväll, ska slappa lite framför Roast på Berns med en avocado, mums! Sedan sängen!!!

Har iaf haft det supertrevligt idag med bästaste Jossan och Kristina. Och alla våra grabbar var med, så vi var värsta barnvagnsmaffian! Och lattemorsor(iaf två av oss) på Waynes! Nu ni...passa er!

Julklappar

Fick frågan om vad Ossian "önskar sig" i julklapp, så det är väl dags att börja fundera. Tror att han vill ha en babypulka och en sån där Learning Puppy från Fischer Price. Hittade några puppies på Tradera, så funderar på om man ska prova att buda hem en därifrån. Annars har jag inte kommit på nåt särskilt ännu.

Annars är det mycket som vi behöver åt honom, men som inte är till honom personligen, eller inte så roligt åt honom iaf. Men sånt som man får lägga pengar och investera i; en vokksi åkpåse(varmt o skönt i vintern, kan man sitta i när vi åker skoter också), en bärsele antagligen en ergo, och dessutom behöver vi snart en ny bilbarnstol. Blähä, dyrt men nödvändigt!

Söndagsmys

Blev pizza inne hos svärisarna ikväll. Mumsmiddag! Ossian mumsade i sig gröt, som han gillar stenhårt. Busade lite med farfar också. Sedan passade vi på att låna deras badkar och knökade ner oss hela familjen i det och plaskade på. Ossian plaskade mest, superkul tyckte han att det var. Och bra att han fick plaska så mycket han ville utan att badrummet blev dyngsurt. Saknar verkligen badkar kan jag känna, Ossian diggar väl inte sin badbalja så mycket längre, eller han gillar ju att bada oavsett, bara det att vi tycker att det börjar bli bökigt. Har fått ett erbjudande om att få grannens bättre begagnade badkar, eftersom dom har bytt till bubbelbadkar, och är rätt sugen. Det har nämligen suttit ett badkar nere i vårt badrum en gång i tiden, men det är bortplockat. Dock finns blandaren kvar så egentligen är det nog inte så mycket knussel, bara att ställa in karet typ. Skulle vara såååå skönt att bada och att Ossian fick bada. Men vi tvekar lite ändå, för det är rätt dragigt i det hörnet, plus att badkaret hamnar under trappen så det är rätt trångt. Men ändå....

Imorrn blir det Birsta på riktigt (om nu inget oförutsett händer igen) och har laddat för att shoppa grejer i mängder. Hehe. Men blir sängen tidigt ikväll så att jag orkar hålla igång hela dagen, väntar bara på en auktion på ett par underställsbyxor ska avslutas på Tradera. Ska ju köpa bodyn ny imorn, men byxorna kan man ju köpa begagnat.

Tråkväder

Duggar och är grått ute. Mannen ligger och är bakfull, så han är inte direkt nåt sällskap. Ossian ligger ute och sover i vagnen, så jag ska nog gå över till svärisarna och ta en kopp kaffe. Bara för det lär han ju vakna typ nu..hehe.

Och hur fasen är det tänkt att man ska ställa om ungen till vintertid? Han har ju sina rutiner i kroppen och märker ju inte om jag ändrar klockan en timme, men det känns liiite tidigt att äta lunch kl 10.

I goda vänners lag

Var iaf supertrevligt igår. Hade med oss Ossian, och han blev lite övertrött och grining. Det var ju såklart lite kontigt med ett helt nytt ställe och sova i vagnen, men efter lite gnäll somnade han vid nio, och sedan sov han som en stock. Vi körde på med Singstar Disney och svensk schlager, sedan bidde det buzz. Team Ejkej och Fredde tog hem första omgången! Tjoho! Men sedan blev det musicquiz och då gick det inte lika bra. Det var lite knepiga låtar ibland, men kul var det. Fia och jag konstaterade att vi kände varandra rätt väl, för när man skulle skicka frågan så var vi på en gång "nejnej inte till dom" när vi hörde en låt vi kände igen. Höhö. Sedan blev det en oooooooooo och så lyckades vi trycka exakt samtidigt när Summer nights kom upp. Jepp, Grease rules!

Pust!

Natten var jobbig igen. Vet inte vad det är med min son just nu, men han sover apdåligt. Vilket också leder till att jag sover apdåligt. Jim sa att han inte hade märkt nåt, direkt, men att han märkte på att jag var så jävla grinig imorse när vi blev väckta(halv7). Maken tog dock med sig sonen ner så jag fick somna om en timme, skönt. ♥ Väcktes av Jim så småningom, då gick han omkring med Ossian på armen och körde snabeldrake. :)

Sedan blev det 4Hmöte och kaffe med äppelkaka till. Musigt värre! Fia blev kvar och surrade och umgicks lite, och så bestämde vi att vi skulle fortsätta umgås ikväll också, så vi ska ner till Klöver och dricka lite vin och sjunga Singstar. Ossian får följa med och sova i vagnen, så det blir nog lugna gatan ändå, men trevligt värre. Så nu är det bäst att jag sätter igång med middagen så att vi kan fara sen.


Homesale!

Sålde ju Oriflame förut, och diggar deras grejer stenhårt. Plockade lite i de provgrejer jag har kvar, eftersom jag ska fixa halloweensminkning på svägerskan nästa helg...och blev lite sugen på att börja sälja igen. Men frågan är ju om det är värt det, det slutade ju med att det mest bara var jag själv som handlade. Och handlade upp den lilla förtjänst som jag gjort.

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Bidde typ inget Birsta idag, fast blev en liten sväng ändå. ;) Birsta blev alltså inställt, men för att göra en lång historia kort så blev det av andra orsaker en sväng ner till Sundsvall och då svängde vi lite snabbt in på Birsta då ändå. La undan en ullunderställsbody åt Ossian på P.OP. så nu "måste" jag dit på måndag. Då har nog pengarna, som jag trodde skulle komma idag, kommit också...

ZZZZ

Måste---gå---och---sova---nu! Birsta imorrn då som det verkar. Pengarna hinner inte ens landa innan dom ska brännas!

Svenssonsåpa

Nu ska vi inte längre följa intriger i Paradise Hotel eller se folk svälta på Robinson-ön. Nej, det senaste modet är tydligen Svenssonsåpa. Nu är det superspännade att se svennebanan bli full på Färjan, eller se svennebanan handla suuuuuperduuuperbilligt på Ullared. Superspännande! Eller inte!

Dagens middag!

Gjorde iordning currykyckling i ugn åt mig och Jim och passade på att koka en kycklingfilé åt Ossian också. Mixade sedan den med lite rotselleri som den hade kokat med, plus att jag kokade ihop en röra av äpplen, tomat, ingefära och basilika som jag sedan mixade ner också. Ris på det. Mums! Första gången som jag nästan känner att också jag skulle kunnat äta maten. Annars vill ju jag ha MYCKET smak på min mat, gärna lite starkt. Sambal oelek är en ingrediens som används ofta i min matlagning. Därför har jag jättesvårt för att smaka på maten som jag gör åt Ossian, tycker det smakar äckligt nästan när det inte är supermycket kryddor i.

Dagens härligaste: Det förkylda barnet hinner bli HUNGRIG!!! Provar äta två skedar, men vägrar sedan och gråter hysteriskt, varpå jag får plocka upp honom och amma istället. Bröstet blir alltså täckt av snor och två tuggor kycklingpuré. Mumsigt värre! Sedan gick det bättre att äta...jag gick och tvättade av mig.

Grått!

Grannen var här på en kopp kaffe förut, men hon var tvungen att hämta sina storjäntor på skolan, så nu är vi själv igen. Grått och trist ute, så jag känner inte alls för att vara ute idag. Vi myser inne istället och sysselsätter oss lite framför datorn.


Tittar på Gummybear på Youtube!

Ossian var lite smågrinig så satte honom i hoppgungan ett tag så nu är han skitnöjd. Gungar och grejar för fullt och flinar upp sig varje gång han tittar på mig. Sötis!


Njut!

En kopp kaffe, tidningen och sonen sover ute i vagnen. Mocka får vänta till kvällen!

Jaha!

De senaste dagarna har jag inte haft tid att blogga. På tisdag var vi in till läkaren för att lyssna på Ossians rossel, men allt var lugnt. Skönt. Sedan förberedde jag inför mammafikat som skulle vara hos mig på onsdagen. Bakade bröd(världens superlättaste baguetter) och städade, så att allt skulle vara fint för bebisarna när dom skulle härja runt på golvet.

Och sedan igår, ja då var det ju mammafika för hela slanten. Roligt värre, vi surrade på som vanligt och barnen lekte. De börjar bli så stora, en av grabbarna kryper nästan och en annan ålar runt, så nu dröjer det inte länge innan vi får ha stenkoll på dom. Det är redan så att dom "mobbar" lite på varandra, hehe. Dvs kryper upp på varandra och biter den andra i rumpan/ögat/huvudet/foten.

Sedan skulle jag ju blogga lite på kvällen, men blogg.se var såååå segt så det var bara att ge upp och slå sig ner framför Grey's och Arga snickaren istället. Sedan blev det Fråga Olle dokumentären, fast vi sa tidigare på kvällen att vi inte skulle se den, utan gå och sova istället. Ossian vaknade lagom tills vi gick och la oss och fick äta lite då, men sedan vaknade han inatt också och hade världens hostattack och kunde inte somna om riktigt. Han bara hostade och hostade den lilla stackarn. Lite täppt också, så då fick han komma till våran säng och sova på min kudde och då belv det lite bättre. Men vi skippar babysimmet idag så att han får krya på sig ordentligt nån gång. Imorse var vi så trötta båda två så att vi somnade om efter typ en timme bara. Skönt!

Rulla, rulla litet barn

Ossian kan vill numera rulla runt från mage till rygg. Tjoho, eller inte, eller jo... Det är ju skitkul att se att den lilla fisen gör framsteg, för trist annars liksom. Inte lika roligt att jaga rullande barn under vardagsrumsbordet (nakenfis dessutom, snälla kissa inte ner hela mattan, liksom) eller över sängen.

Har haft fullt upp hela helgen, så har inte ens varit i närheten av datorn. Dessutom har det varit byggarbetsplats inne i datarummet så kunde inte direkt sätta mig i dammet och kylan o blogga. Imorrn ska vi in en sväng till doktorn på BVC iaf, eftersom Ossian är superrosslig och har hosta så ska vi se om det bara är förkylnignen som dröjer kvar lite eller om det är nåt annat. Hoppas att det är lugnt bara för annars måste jag ju ställa in baby/mammafikat som jag ska ha hos mig på onsdag, och det vill jag verkligen inte. Även om jag sitter och funderar på vilka ställen jag måste städa. Hehe!

Skit också!

Insåg precis att jag inte längre har någon ursäkt egentligen för att det är stökigt. Måste städa, städa, städa till mammafika hos mig på onsdag. Men kul ska det bli att träffa tjejorna och grabbarna och visa alla småpojkar djuren!

One step closer!

Snart, snart, snart...har vi hela och färdiga fönster med allt som hör till. Sååå skönt att inte ha isolsering och allt som sticker fram. Nu ska det "bara" lackas och så ska det dit lister, sedan är det helt färdigt.

Några timmar ur vårat liv!


Vaknade halv 7, nu är det dags för frukost!


Tittar på teve. Spännande barnprogram!


Ossian gymmar, mamma läser tidningen!


Mys i sängen, snart sover vi en stund.


Nyvakna efter tupplur.


Bara nöjd om man får leka med mammas mobil.


VILL INTE HA KLÄDER PÅ!!!!

   
LUNCH! Väntar otåligt på mammas goda mat!


Dags att gå ut. Idag regnade det, så då måste man ju ha regnskydd på vagnen när man ska sova ute.

 
Vill ha mat!                                           Vill gå ut!


Blev väckt av dum katt. :(


Mamma belönar sig själv med saft efter att ha mockat och gjort iordning hos hästarna!


Lek o mys på golvet!

Morr!

Hund jagar katt - katt hoppar upp på vagn - sovande bebis blir väckt - gråter - glad bebis, men trött - trött bebis - inte glad längre.

Middag!

Kl 21 på kvällen blir det varma mackor som "middag". Hela kostcirkeln, vi kör tallriksmodellen, you know!

?

Tror min bettskena har fått tandsten. Är det möjligt?!


Tråkig blogg!

Kan konstatera att min blogg är rätt trist...Idag gjorde vi...och Ossian sover...sedan har vi gjort. TRÅK! Piggar upp(?) med lite bilder.

 Såhär mysigt hade vi på promenad en varm höstdag.


Neutral Ossian!


Ut å åka? Bäst man håller i sig!

Vakentiden!

Japp, det har faktiskt gått bra med "reduceringen" av Ossians dagsovande. Imorse somnade han ju jättebra själv i våran säng, så jag var vaken, och då sov han bara typ en halvtimme. Sedan blev det nästan två timmar ute tror jag, eller enoenhalv eller nåt. Men på eftermiddagen var jag ju så trött(hade ju missat min förmiddagslur) så då passade jag på att myssova med honom i sängen uppe, men det blev ändå bara drygt en halvtimmes sömn. Skönt!

Nu återstår att se hur natten blir, han har redan ropat på nappen/mamma en gång, men det var nog bara nån dröm. Brukar inte äta på nätterna direkt nu, eller inte de senaste nätterna iaf, utan har velat äta först vid halvsex tiden, vilket jag inte är så färtjust i iofs, för det innebär att han inte är jättehungrig när han vaknar "på riktigt" vid sju. Menmen. Han får bossa litegranna...hehe.

Jag fick iaf stallet gjort medan han sov ute i vagnen, så det var ju skönt. Jag lyckades dock inte få ner några höbalar, så kunde inte fixa allt. Höet är noga ihopkilat, det var ju några balar som åkte in där i somras. Och jag kunde inte hjälpa till alls, snacka om att känna sig värdelös. Men det var sommarens varmaste vecka och jag hade en liten bebis att ta hand om. Inte så lätt att springa runt på en hölägda då och kasta balar, och sedan blev jag itne nån hjälp direkt med att ta in dom heller. Och även fast jag envisas med att pyssla på med dom häringa djuren, så lyckas jag dessutom ha hö- och spåndammsallergi...typ. Jag är rätt känslig iaf, men brukar ignorera det när det behövs, hehe.

Vaken!

Jepp. Jag är vaken nu, för en gångs skull. Hade nog kunnat sova med Ossian ändå, bara jag ställer klockan så att vi inte sover så länge, men han somnade så fint ändå. Inatt sov han verkligen superbra och bara därför så drömde jag såklart världens mardröm om mördare och jäklar vad jag sprang, i drömmen alltså.

Skulle in på Öppna förskolan igår, men det blev en smygmammaträff istället, hehe. Med Jossan o Emma, och våra underbar grabbar såklart.

Hmmm, har ingen direkt blogginspiration just nu, vilket kanske märks. Ska gå och slappa lite framför teven o sedan förbereda lunch och sedan blir det väl ut i friska luften och göra lite arbete i stallet. ;)

Jag skulle ju...

Igår bestämde jag mig(igen) för att jag skulle kliva upp vid sju när Ossian vaknar och sedan vara vaken, alltså inte gå och lägga mig med honom igen som vi brukar göra. Tror nämligen att han sover lite FÖR bra på dagarna, när vi först sover tillsammans brukar det bli runt enochenhalv till två timmar. Sedan brukar jag lägga honom att sova ute i vagnen och då sover han också(oftast) två timmar. Och sen en liten sväng på eftermiddagen.

Men imorse när han vaknade, fast han hade sovit rätt bra inatt, så var jag ju ändå sådär trött och sedan hade vi legat kvar i sängen till halv nio ändå och då vill Ossian oftast somna om. Och då somnade vi såklart om tillsammans, ändå, och sov till kvart över tio... Och nu har han sovit snart två timmar ute i vagnen också.

Han verkar friskare nu iaf, ingen mer feber, det var bara den där natten. Så det är ju skönt iaf. Men fortfarande snorig, även om han inte är lika täppt. Fick droppar igår när vi la honom och sedan har han inte behövt det mera.

Nu ska jag snart gå och peta på honom där han sover så gott ute i vagnen. Själv har jag sett till att mocka och göra klart i stallet, det är mitt gym, hehe.

Sjukling

Här i huset härjar nu inte bara snoret, utan också febern. Inatt slog den till. Ossian vaknade och var ledsen runt elva-halv tolv tror jag det var, gick upp och skulle stoppa om honom och känner då på en kokhet bebis. Som dessutom var klarvaken. Jim trodde bara att det var att han hade blivit varm under täcket, men febertermometern visade mycket riktigt på 37,8. Steg inte till mer än 38 under natten så vi undvek alvedon, och han var rätt pigg ändå. Däremot har han varit yrslig inatt och sovit dåligt eftersom han har varit täppt i näsan, men ändå velat ha nappen och då är det ju ett jäkla gissel. Dropparna hjälpte bara ett tag och tidigt imorse(inatt?) var det kört så då fick jag ge honom en till omgång så att han somnade om ett litet tag för han var fortfarande supertrött, men envisades med att han skulle ha nappen, men då gick det inte att andas genom munnen, så det blev typ; sugsugsugsugflämtflämtsugsugsugflämtflämtflämt.

Och inatt har jag varit en sån där mamma, en sån som kör ut karln ur sängen och istället sover med sitt barn. Japp! Nu är jag inte bara en sån där som pratar om barnens bajs högt i kön på H&M(har hänt), utan nu är jag alltså också en sån där...

Men jag har en liten ursäkt iaf. Min mor har tjatat om hur viktigt det är att Jim får sova ut nån natt, för det är ju så synd om stackarn som får störd sömn(eeeh?). Så då tyckte jag att han kunde passa på att göra det, medans jag sov med våran kamin till son som säkerligen skulle sova dåligt och dessutom skulle det ju bli trångt i sängen med oss tre, när han var så supervarm också. Då passade karln på att...somna framför teven. Så vet väl inte om det blev så bra sömn för hans del ändå, men ostörd iaf...hehe.

Återstår då att se hur natten blir.

Nu är klockan nästan halv tio

Och nu kan jag till slut sätta mig på soffan och slappa lite, fast helst skulle jag nog vilja gå och lägga mig, om natten blir som jag misstänker. Får man vara tant/pensionär på en lördag?

Åh, just ja!

Jag har tvättat två maskiner tvätt också. :)


Snoret

Här i huset har vi en förkyld bebbe och tampas med snorsug och näsdroppar. Tjiho! Inte. Natten var inte särskilt rolig med täppt unge, stackarn kunde inte ens amma imorse, så täppt var han. :( Pappsen fick kliva upp och göra gröt som frukost, men det gick det med. Lilleman sover nu iaf, i sin nya fina sovpåse från London som han har fått av mormor. Tycker han är supergullig i sitt "nattlinne". Får väl se hur natten blir.

Har inte hunnit uppdatera idag eftersom det har varit full rulle. Nu är iaf lagårn lite vinterbonad, så att fåren kan få komma in för vintern. Skönt!

Pojke!

Idag är Ossian helt klädd i blått, vilken tur, för då kan man ju se att det är en pojke. ;)

Uppdatering

Efter klagomål på dålig uppdatering så tänker jag...inte uppdatera nu heller.

Seeeg blogg.se

Vet inte vad som händer, men allt tar hundra år tror jag.

Idag var det babysim igen, funderade imorse på att skippa det efter natten som var, eftersom Ossian var grinig hela natten, jag drömde mardrömar om att Jim hade köpt en ATV, plus att jag var snorig. Men ryckte upp mig och for ändå, och det var ju tur för idag fick bebisarna prova på att dyka. Tjoho! Det gick bra, inga sura miner. Ossian hostade lite, men inget särskilt sådär.

Har konstaterat att Ossian för det mesta är neutral. Åh, vilken snäll pojke, säger folk. Men han är nog inte snäll, bara neutral; inte ledsen o grinig, men inte superlycklig heller. Hehehe.

Napp

Inatt har jag spelat tre akter ur den berömda pjäsen: Mamma - den mänskliga jättenappen

Snark!

Snörvel!

Förkyld igen? Blä. Om jag är såhär snorig imöra så skippar jag nog babysimmet. :( Nu har vi glott på Gray´s o True Blood...har inte bestämt mig än om jag tyckte det var bra eller inte. Nu blir det natta!

Rosa Bandet!

Enligt tradition köpte jag ett rosa band på Åhléns idag när jag var och fyndade lite snygga kläder till Ossian(Tack för tipset Jossan). Fick också tips av E. om ett sött armband på Guldfynd i deras Rosa Bandet-kampanj.

Såååå fint. Det vill jag ha!


Underbart vacker och rörande dans, som ska porträttera bröstcancer. SYTYCD så klart!

I have an itch...

...only popcorn can scratch!

Höstväder!

Härligt underbart höstväder har det varit ute idag. For in för att gå på Öppna Förskolan, men fick sms om att det var inställt. Så det blev en heldag med sötaste Jossan♥ istället. Raringen! Surrade en hel massa och funderade fram och tillbaka på en massa tok. Men slutade iaf med en långpromenad i det fina vädret. Tänkte att pojkarna skulle få gunga lite, men båda passade på att sova när vi kom fram till lekparken, och sov ett bra tag till efter det också. Skrattar lite åt oss själva som säger att de kommer få skojjigt tillsammans, men det är ju inte alls säkert för de kanske är jätteolika och kommer tycka att den andra är asjobbig. Who knows!

Kom hem till ett kallt hus som är o-eldat i, så kommer bli mysigt att krypa ner under en filt i soffan strax och titta på The Mentalist!

Vi stödjer barnarbete!

Fick ett fint armband, från Childhood, av bästaste B2, på Ossians dop. (ojoj, vilken mening, tror inte svensklärarna tycker det är OK) Brukar skojja om att jag stödjer barnarbete, för det ser verkligen ut som att ett barn har gjort det, vilket säkert är meningen. Jodå, Childhood, säger jag, jag stödjer barnarbete. Nöjd!

Hur som helst så var jag "dum" och lät Filip pyssla lite med det när vi var ute och åt, med påföljden att det gick sönder. Vi måste ha sett roliga ut när vi kröp omkring på golvet för att leta pärlor. Tror dock att vi hittade alla.

Som tröst (och för att jag är så kass så att jag nog inte orkar ladda över några bilder från kameran till datorn idag heller) så publicerar jag en bild på bästaste B1 o B2♥!


Good old times, vi tar en till!

Ojoj, och många fler finns det!

A mother wouldn't know!

Ungen ligger och gnäller på golvet. Jag ger honom en leksaksspegel, varpå han genast börjar le och skratta. Tycker han själv att han är jätteful?


Konstig natt!

Hmmm, trots molning av välling så sov Ossian oroligt inatt. Eller snarare så sov han jättebra fram till typ halv ett, då han ville äta(!). Fattade ingenting. Sedan blev han kvar i våran säng, för Jim o jag missupfattade varandra mitt i natten, hehe.

-Kan du hämta Ossian, för min arm har somnat, eller eh jag har sockerdricka eller vad det heter.
-Ohörbart mummel.
-Va?
-Ja, jag hämtar honom. (
varpå mannen tar på sig tofflorna, han är besatt, kan inte gå från vår säng till spjälsängen för att hämta barnet utan att ta på sig tofflorna)
-Oj, hämtade du allt, jag tänkte lägga tillbaka honom efter att han hade ätit. Men äh, skit i det, han får sova kvar.

Ungefär så kan det gå till på natten, måste ge Jim lite cred faktiskt för han har börjat vakna mer på natten o hjälpa till!

Ny design!

You like?!

Vällingbarnet!

Grinig kvällsOssian fick bada, mysigt. Förutom att han blötte ner hela mig. Sedan fixade pappsen käk i form av välling, och ungen som har gjort en helvändning molade i sig precis allt och blev sur då det var slut, så han passade på att amma på det. Men snart lär man väl bli ratad! :(

Indoktrinering!

Svärfar tränar Ossian och hoppas att hans första ord blir sosse. ;)

Ojdå!

Sonen somnade plättlätt nyss. Var väldigt trött tror jag. Jag drog ut på sovstunden så länge som möjligt, för lägger man honom bara en liten stund för tidigt så blir det hysteri och vägran att sova. Han är knepig han, verkligen inga problem med läggning på kvällen, men på dagen ska man sova med honom i våran säng, eller så ska han sova ute i vagnen. Ja, ja det är väl dom vanorna vi har skapat. Somnade superlätt igår också efter att ha varit grinig hela kvällen, och sov från 21 till 4 innan han ens pep efter nappen. Men sov hela natten i sin säng utan matstund också, så det verkar som att han har nästan slutat med nattmål, fast han fortfarande är rätt "nappig" på natten.

Argt barn!

Var ut och åt middag med våra godaste vänner, tillika Ossians gudföräldrar igår. Dom firade bröllopsdag, och vi är som ett bihang, "blindtarmen" som bara hänger på, hehe. Men trevligt var det. Synd bara att min kära son, för igår var han verkligen MIN son, bestämde sig för att vara grinig. Redan på kalaset som vi var på innan så började. Blev dock nöjd när han fick klä av sig och sitta i bara blöjan. Det var visserligen varmt, men lite pinsamt att nakenfisen vägrade ha på sig kläder borta bland folk. Kanske beror på att vi har så kallt här, så att han är van vid det.

For som sagt sedan och åt och Ossian sov i bilen på väg dit, så tänkte att han skulle vara nöjd då. Det var han också, ett tag. Men sedan började han bli trött och bara mammas famn dög åt honom. Pappa var bara skit! Åt dock gröt samtidigt som vi åt varmrätt, så det gick rätt hyfsat för mig att kombinera matning med att försöka stoppa nåt i munnen på mig själv, men efter det så började det spåra ut. Försökte lägga honom i vagnen, utan någon direkt succe. Hörde fort att det här kommer inte lugna ner sig, snarare eskalera, så det var bara att ta upp honom och ha honom i famnen...hos mig. För pappa dög fortfarande inte. På typ hela kvällen. Servitrisen kom med menyer för efterrätt och pekade på Filip, "Är han arg?" Neeeej sa Jim, medan han gungade Ossian, det är den här som är arg! (för övrigt hade Jim byxorna uppknäppta för att få plats med all mat som han stoppade, varm, i magen....hehe) "Jaha, jag trodde att det var ett stort barn, det lät som det." Jojo! När vi sedan skulle betala pekade hovmästaren på Ossian. "Var han arg förut?!" Japp. Igår var min son det arga barnet. Så fort jag försökte lämna över honom till Jim så fick vi minsann höra att det var han INTE nöjd med.

Mammas pojke, inte alltid så roligt!

Blahaj!

Skrev ett inlägg förut och kollade nu, tydligen hade det inte publicerats. Blä för det.

Spännande, spännande snart händer det grejer här på bloggen, så bli inte rädda om ni tittar in en dag och inte känner igen er...hehe. Nu ska jag iaf gå och göra mig iordning och sedan är det kalas och tårta som gäller. Har babblat på om tårta hela dagen, men kommer säkert inte alls vara särskilt sugen på tårta när det är dags.

På landet!

På landet jobbar man hårt i pärlandet hela dagen. Jajjemen, funkade bra trots ichias, tydligen är dubbelböjd rygg bästa boten! Har pysslat på hela dagen med att ta upp pärer(potatis), så nu är vi laddade för vintern. Nästan hela landet hanns med, najsigt värre. Firade med att bjuda på helstekt fläskfilé, örtsås och nyupptagna färskpärer, bjöd mami som jag lurat hit för att hjälpa till och umgås lite med Ossian.

Han fick för övrigt prova vällingflaskan igen idag och det blev kaos när pappsen skulle ge honom, men när jag kom upp och höll i honom och flaskan så gick det ner. Så åt rätt rejält med välling faktiskt och sedan ammade han lite på det också, för sakens skull liksom. Somnade gott sedan, trots all gråt som var innan. Det är väl klart det är konstigt med att det plötsligt är pappsen som har mat och ska natta helt och hållet, när han är van vid att det är mysstunden med mammsen. Men som sagt så är det ändå inte superviktigt för oss att han ska äta välling, eftersom det är ett andrahandsalternativ, då jag ämnar fortsätta amma så länge som vi båda trivs med det.

Nu är vi mätta och belåtna efter en hård dag i friska luften och ska mysa i soffan med lördagsgodis(överblivet godis från igår), och umgås med min mami(som för övrigt nu har läst min blogg en gång, bara för att hon fick skäll från min moster ;)).

Fredagsmys!

-Vad gör du?
-Jag bloggar lite!
-Ska du inte komma och sätta dig?
-Har du hällt upp godis?
-Nej!
-Chips?
-Nej!
-Äh, jag väntar på att höra klirret från godiset som hälls upp i skålen.
-Då får du vänta länge, för det tänkte jag att du ska göra!


Inget flaskbarn!

Jahapp, provade med flaska ikväll och skulle se om det funkade när Jim skulle lägga Ossian, istället för att han ska amma. Vill fortsätta kvällsamma, men det är bra om det finns alternativ tänker jag, när jag ska ut och S-U-P-A...eeeeh, jag skämtar(lite). Hur som helst så är det bra om Jim kan lägga honom utan att han ammar ibland tycker jag, om det nu blir så att jag ska iväg på någe. Men icke! Han ville inte alls äta ur den där dumma flaskan, och då har ändå pappa Jim köpt en fin rosa åt honom. Slutade med lätt hysterisk bebbe och Jim som ropar åt mig att nu får jag komma. Men så fort han fick mysa med mig som vanligt och äta lite så lugnade han ner sig och somnade sen lätt. Så det verkar inte som att jag blir "befriad" från nån kvällsamning på ett bra tag framöver.

Vi provar väl igen så smått, men som sagt är det inget måste för mig att "bli av med" kvällsamningen. Får väl se vad som händer, jag vägrade också flaskan när jag var liten så han kanske har ärvt mammas olater. ;)

My back is killing me!

Fan, var så sugen på att göra rent i lagårn åt kaninerna idag och sopa o greja. Det är min grej, att pyssla och stöka på. Men gjorde ett halvdant försök, men insåg att det bara var att ge upp. Så nu sitter jag här inne fast det är superfint väder ute, för jag kan ändå inte göra nåt, bara halta runt. Och här inne ser det också ut som hej-kom-och-hjälp-mig, men jag kan inte göra nåt åt det heller, för orkar inte släpa runt på snabeldraken i mitt nuvarande skick. Gnäll, gnäll, gnäll...I know!

Nä, man kanske skulle göra sig en kopp kaffe och gå ut och sätta sig i solen!

United states of Tara

Ville se första avsnittet som gick förra veckan, men nåt annat kom mellan. Men såg till att kolla idag, fan vilken härlig serie. Verkar defenitivt värd att följa!

Nu ska jag och min ichias gå och sova. Maken med...han har nattpass inatt. Hehe!

Nu blire kaffe!

Japp, kaffe. Och sedan Criminal Minds, Jim lovade saft och popcorn, men vet inte hur det blev med den saken! Mmmmm BOB Mixx, mango/apelsin. Still my kind of drug!

En riktig gentleman!

Fick hjälp idag efter att vi varit på babysimmet. Jag haltar nämligen runt som en annan vingelpelle, har nämligen fått ischiasnerven i kläm nu igen(hände ibland under graviditeten). Det värsta är att det bara hugger till och man vet inte riktigt när eller hur så jag haltar åt alla håll för ingenting hjälper egentligen. Så pulade in Ossian i bilen och haltade lite sådär ynkligt när jag är på väg mot bakluckan för att lyfta i vagnen. Får då ögonkontakt med en man som är på väg in mot simhallen, varpå han frågar om han ska hjälpa mig lyfta in vagnen. JAAAA! tack svarar jag såklart. En riktig gentleman, som hjälpte en halt dam i nöd. Tacktack!

Fast innan det så hängde faster med och simmade o det var såklart superkul, och sedan blev det en sväng på staden Kramfors och passade på och köpte ett täcke åt den lilla herrn. Börjar bli kallt nu på nätterna nämligen och som han spretar med benen så sticker ju fossingarna fram hela tiden under täcket. Inatt var han supergrinig och vaknade flera gånger, så till slut tog Jim med honom till sängen så han fick sova med oss, fast sov väldigt oroligt där också. Jim hade passning på att kliva upp inatt eftersom jag har så ont och inte orkar rulla ur sängen, men som vanligt så fick jag peta liv i honom för att han ens skulle reagera. Är det så att mammorna har nån superreaktion eller är papporna bara lata? I don't know! Blir iaf passning för Jim igen inatt, så får väl se hur länge det tar innan han kommer till våran säng, hehe. För så fort han hamnar i våran säng, ja då kan ju jag skönta tröstandet och napp-i-stoppandet igen.

Var hur som helst på kalas igår, som började 18, och var lite nervis för hur grinig lillparveln skulle vara eftersom han brukar lägga sig runt 19. Men det gick hur bra som helst. Han var rätt nöjd länge och sedan fick han gröt vid 19, så var vi kvar kanske en halvtimme till. Han fick somna i bilen på vägen hem och sedan var det bara att byta om till pyjamas, äta lite och somna om lagom till att jag fick gå ner och titta på Gray´s anatomy. Hehe.

Hade ju inte tänkt skriva nåt långt inlägg idag, men blev väl det ändå. Annars har jag känt mig lite oinspirerad att blogga den här veckan. Vet inte vad det är...