Mer pyntande?

Barnet börjar bli trött och gnällig. Ljuddämpare duger så länge, men strax dags för lite sömn. Funderar på att packa ner honom i vagnen och bege mig ut i skogen och samla lite granris. Först behöver jag...en sekatör?

Har för övrigt varit fullt upp i helgen, så som alla helger, alltid nåt att göra. Har iaf fått ner lite stolpar i hagen så den är klar för vintern (inte min förtjänst) och samlat ihop fårstängslet och lagt undan för vintern (helt min förtjänst) och massa annat med.

Nu skogen!

Snott är snott...

...kommer aldrig tillbaka?!

Det som hade försvunnit från vår gård har mystiskt dykt upp igen...men på ett väldigt udda ställe. Nåt konstigt är det!

Jag har blivit lurad!

Upptäckte igår kväll att måtten på MAMnappflaskorna inte stämmer för fem öre. Har alltså serverat superblaskig välling till den lilla mannen. WTF?!

Genom mitt fönster...


Hade jag den här vackra utsikten imorse. Jag älskar frost! Frost gör allt vackrare!

Mitt adventspyntade fönster! Och min härliga novemberkaktus som har slagit ut för fullt med härligt rosa blommor! Synd att den snart blommat klart!
 

Adventspynta

Jo, det gör jag idag. Fint som snus vettu!

Nä men ojdå...

...nu har jag ju varit sådär dålig på att uppdatera igen, men till mitt försvar så har jag faktiskt inte varit hemma. Åkte och hälsade på mitt jobb igår och det var jätteroligt att träffa alla, fast lite besviken blev jag att några av mina elever inte var där, som jag hade sett fram emot att få träffa. Fick åka tiiidigt med Jim och hade som vanligt inte kunnat sova på kvällen, plus att barnet ville amma på natten. Så var trött, trött, trött! Gissa om jag blev lycklig när jag svängde av i Birsta och upptäckte att Donken hade öppet. En latte åt morsan. Satt och funderade på vägen dit och om jag skulle arbeta vanlig dag 8-4 typ så skulle jag behöva åka hemifrån kl 5.30 och komma hem 18.30 på dagarna. Så känns väldigt avlägset...fast alla tankar på jobb känns väligt avlägsna över huvud taget just nu...

Da på stan!

Om man nu kan kalla Kramfors för stad...hehe. Mammamaffian gick med sina fyra barnvagnar i bredd och sölade och surrade halva dagen. Började med en barnaffär och gick sedan iväg för att fika, vilket är ett äventyr med inte mindre än fyra väldigt bestämda grabbar! Dessutom fanns det inte direkt nåt utrymme på stället i fråga och bara tre barnstolar. Men det löste sig till slut och efter att ha beställt mat i omgångar och matat barnen och sedan bytt blöja i omgångar så gjorde vi resten av stan. Fast det var egentligen Dollar som var målet. Shoppade inte direkt nåt mycket, men det blev ett gäng halksockar och ett par mockasiner åt Ossian. Lite julgrejs också från Dollar.

Ikväll är jag gräsänka, eftersom Jim är med sin mamma och hämtar sin pappa på flyget, så de kommer väl hem senare. Undra om man ska kocka mat, eller kanske beställa en kebab från Älandsbro...mums!

Segare än segast.

VAD ÄR DET MED VÄDRET?!!!! Nu börjar jag bli less på riktigt. Regn och regn och regn. Om det bara hade varit lite minus så hade vi säkert redan kunnat åka skoter. Blä. Man blir så fruktansvärt seeeeg när det är sånt här grått tråkväder. Jag och Ossian låg och segade oss i sängen aslänge idag också. Han är så jäkla mysig. Synd bara att jag var så seg så att jag slumrade till lite då och då. Väcktes av att morfar ringde och frågade om julklappsförslag. Informerade honom om att världens bästa mormor♥ har köpt en superbra och välbehövlig julklapp, nämligen den nya bilbarnstolen. Gissa om vi var chockade när vi kom dit och skulle hämta den och den redan var betald! Nope, peta i sig nåt att äta nu kanske. Sonen har redan fått lunch och undersöker världen i sin gåstol.

Lata dagar och glass!

Jupp, har haft en superlat dag idag. Jag och Ossian chillade i sängen och somnade om och vaknade inte förrän jag fick ett sms, kvart över elva. Skönt värre var det. Även om jag har så svårt att somna på kvällarna så måste jag ändå sova ikapp lite tid känner jag. Ossian har ju börjat äta mer igen på nätterna, är väl nån tillväxtperiod antar jag. Vi får väl se vad som händer. Nu sover han igen iaf, slockande förut när han ammade. Ville bara sitta med honom i famnen och njuta, men så har man ju femtielva saker att göra så det var bara att bita ihop och gå upp och lägga honom.

Förut idag stod vi ute i typ 45 minuter och väntade på glassbilen som aldrig kom. Jag får ett sms som meddelar ungefär när dom kommer så jag skyndade mig ut, men ingen bil. Väntade och väntade...men ingen bil. Och jag vågade ju inte gå därifrån för han kör så fort förbi så man hinner inte upp från gården till vägen för att vinka in honom om man inte ser honom på lååångt håll. Till slut gav jag upp, och då fick jag ett nytt sms med ny tid....om ytterligare en halvtimme. Men då hade vi redan väntat så länge och vi var kalla och hungriga och less, så vi gick in. Och då ser jag bilen mycket riktigt brassa förbi utanför ganska precis den tid som det nya sms sa... suck! Så ingen glass för oss!

Vi tävlar!

  

Jag tävlar om ett presentkort värt 400:- hos Slitagekids i Nikitas blogg,
Tävla
HÄR du med!


Jamen då så!

"När barnet nu är ungefär 6 månader så finns det inte längre några fysiska skäl till att det ska äta på natten."

Vad bra! Är det nån som har berättat det för barnen?

Vill jag ha!

För att jag inser att det krävs mer än att klä Ossian i rosa kläder!

Säkerligen en jättebra bok!

Jösses!

Maken fick sonen att somna om, i sin egen säng. Tjoho! Kanske inte behöver oroa mig så mycket riktigt ännu.

Imorgon blir det en sväng till Birsta och köpa bilbarnstolen, och sedan blir det Lyslördag i Sundsvall tillsammans med mami.


Sedan god middag och trevligt hos mami/mormor. Och på söndag är det dags för mys, bara för oss, mig och Jim!

Aldrig mer egentid?

Barnet har börjat vakna på kvällarna. Ikväll kl 21... annars kan det vara 22, 22.30 eller 23...typ. Visst man ska väl egentligen inte klaga säsrkilt mycket, för om vi sedan låter honom lägga sig med oss i våran säng när vi går och lägger oss så brukar han somna där. Efter mycket sparkande på mammas mage först... Men jag blir grinig eftersom hans läggningsrutiner har funkat asbra annars. Och är lite orolig också för att han kanske kommer flytta den här tiden och börja vara vaken några timmar mitt i natten istället. Eller att han upptäcker att det är superroligt att vara upp med mammsen och pappsen på kvällarna, så varför sova då liksom. Och det är inte direkt så att jag lägger min skrikande 7månaders bäbis i sin säng för att sova, med orden "sov nu, mamma och pappa behöver lite alone-time...alone..." och sedan låter honom vara ledsen. Won't do that!

Men vi måste hitta tillbaka till sömnen, för han är ju trött. Vet inte om det är nån tillväxtperiod just nu som spökar, för äter som en häst gör han också.

Jupp...niner!

Tre stycken små kaninbääääbisar har kommit till livet i våran lagård! Nån som vill ha?!

Sonen var tlött och sover nu sött, efter läggning av far sin. Vi har ätit kinamat och jag har dristat mig att dricka lite vin. Usch vilken dålig mamma jag är som suuuuper!

Sitter på röva

Och ännu har jag inte tagit mig utanför dörren.

What to do?

Precis lagt sonen för att sova i vagnen och försöker bestämma mig för vad jag ska göra. Mocka? Promenera? Kanske börja med att mocka och avsluta med en prommis. Men känner mig fruktansvärt LAT!

Är fortfarande jättearg över tjuvandet på gården. Jättejättejättearg. Och irriterad...mest irriterad. På mig själv litegranna om det är som jag tror att det är. Och på tjuvarna!

Vi tävlar!

För om man inte tävlar så kan man inte vinna nåt! :)

"Jag vill vinna ett presentkort från Skurk-kids hos Tant Ulrika"

Unna oss!

I helgen ska jag och Jim utnyttja ett presentkort och unna oss! Mysigt värre! Och mormor ska få vara barnvakt några timmar. Tror mormor ser mest fram emot det här. :)

Blir lite sur bara då jag idag insåg att jag har dubbelbokat vårat mys samtidigt som det ska vara korvgrillning med mammagruppen och respektive. :( Hoppas på skitväder så att grillningen får flyttas till nästa helg så att vi kan vara med. Hehe! Nehej då, hoppas dom får kul, men hade varit roligt att vara med!

Tjyv!

Tror nån har varit på gården och tjuvat! Blir så j-a förbannad! Låt andras grejer vara i fred!

Arga barnet!

Inatt var Ossian arga barnet. Nappen var dummast i världen! Mamma också, om hon inte tog fram brösten och ammade, och ammade, och ammade. Undrar om det är nån tillväxtperiod, eftersom han är hungrig på natten. Eller så är det bara en arg period...på natten!

Det gör säkert underverk för vikten!

Sms nr 1 till maken: Jag är sugen på nåt gott!
Sms nr 2 till maken: Köper du hem nåt?!
Sms nr 3 till maken: Mumsmums!

Ringer till maken: Heeeeej! Är du på väg hem? Jag är sugen på nåt!
Maken: Vad vill du ha då?
Jag: Överraska mig!

Donken it was! Nyttigt!

Vi tävlar lite mer

  

Jag tävlar om ett presentkort värt 500:- hos My first room
i Nikitas blogg,
tävla HÄR du med!


men jag äter ju för två...

Undrar hur länge det funkar?! Kan jag köra det fortfarande när sonen är 35 och har flytta hemifrån? Är HUNGRIG nu! Food, I like.

Vi tävlar!

"Zizoo är ett nystartat svenskt märke för barnkläder från Malmö. Stilen är rolig och färgglad med dragning åt unisex hållet. Kläderna är lätta att kombinera samt mjuka och sköna. Kläderna finns från storlek 50/56 - 110/116."

"Jag vill vinna ett hemligt Zizoopaket, värde 500kr från RebuzKidz hos Tant Ulrika"

Jobbat på gården!

Idag blev Jim hemma med traktorn hela dagen. Vi drog oss bra länge i sängen kändes det som. Barnet har ju börjat få vanan att vakna vid halv7-7, äta för att sedan somna om. Skönt att få sova till 9 tycker jag, men inte lika bra att han samtidigt har börjat vakna mellan nio och tio på kvällen, för att sedan inte kunna somna om. Igår kväll var han vaken från 20.30-22.30. Iofs är det väl inte mycket att gnälla över, eftersom även vi var vakna då, men han brukar ju ändå sova "oavbrutet" 7-7. har också börjat amma mera på natten känns det som. Inte tutta, men amma. Vet inte om det är att han kanske är törstig, eftersom han inte dricker så mycket vatten på dagarna. Går lite bättre när han får dricka ur glas iaf.

Hur som helst så gick vi ut efter Ossians lunch, vid halv 12, så att han skulle få sova middag. Självklart blev han väckt av skällande hund redan efter typ en halvtimme. :( Åkte då lite traktor med pappa och lyckades somna om i pappas famn, så jag lyfte över honom till vagnen där han forstatte sova. Vilket också innebar att jag hann mocka klart åt hästarna och dessutom fick jag och Jim upp en utelampa med sensor. Den förra har nämligen gått sönder, och det behövs en lampa på gården, eftersom det bli mörkt redan runt fem på kvällen och det finns inte direkt några gatlampor här i obygden.

Imöra blir det en tur till stan för mammafika. Trevligt värre. Lär väl bli surr om utekvällen och massa fika som vanligt. Bäst jag duschar ikväll och plockar fram finaste gåborttröjan!

Vi tävlar såklart hos Kisse!

  

"Jag är med och tävlar om en Molo mössa i valfri färg och storlek från Pirum Parum hos Kissegirl.

Tävla här du med!"


I regn o rusk!

Karln hade åkt iväg med barnvagnene, så bidde ingen sovning för Ossian ute. Men när karln kom hem och barnet hade vaknat så byltade vi på oss och gick ut en sväng. Ossian fick sitta i vagnen och titta på när mamma och pappa städade papper. Vi har nämligen använt papper som strö, men det har blivit blött och förstört, så skulle köras på kasa. Barnet blev missnöjd av att sitta i vagnen och glo, så han fick åka lite traktor med pappsen, och lyckades till och med somna en stund. :) Jag passade på att göra rent åt fåren, eftersom jag inte hann med dom igår. Men nu är det middagstajm, ska kocka exklusivt, köttfärssås och spagetti!

Dålig helguppdatering!

Blir inte mycket uppdaterat på helgerna, men det är mest för att jag inte har tid att sitta framför datorn nåt direkt. När man bor på gård så finns det alltid ett eller två projekt som ska tas tag i under helgen, vilket innebär att ledig helg sällan är helt ledig. Men å andra sidan kan det vara rätt trivsamt att gå och grejsa på också, antingen med nåt eget projekt eller gemensamt. I helgen har jag som sagt varit och fyllt spån, och det var väl en liten egen grej. Rätt skönt att stå och arbeta och rensa tankarna samtidigt. Hade Ossian med mig till spånboden och han låg och sov i vagnen hela tiden. Sen har vi fått upp taket framför stalldörren också i helgen. Det rasade förra vintern när snön for ner, så det är skönt att ha fått upp det igen.

Nu är det dags att kocka ihop lite lunch åt barnet, och sedan ut och mocka. Jim skulle vara hemma idag med traktorn och jobba på gården, men blev inkallad till stan för jobb. :( Men kommer väl hem om nån timme!

Regn och rusk!

Skitväder ute! Har iaf gjort rent till smådjuren idag. WOW! Lite prestation...hehe. Misstänker att en av ninerna är med småniner. Nån som vill ha?

Ossian tog sovmorgon idag, eller han vaknade 8 och åt men ville sova mer så vi somnade om och sov till 11 nästan. Naaaajs! Snart blir det schnitzel och sedan kalas!

Pain...

Ont i armen har jag, så in i h..... har skottat spån idag, 36 sopsäckar fick jag ihop. Bedrift! Känns i kroppen, eller mer i armen! Har stått böjd i spånboden halva dan, fast egentligen bara typ 2 timmar tror jag.

Nu Die Hard 4.0, sedan sängen med febrig son. Eller han nannar ju redan kudde, men vi får väl se om natten blir bra eller ej.

Pappas pojke!



Feber in the hus!

Ossian har nu haft feber i tre dagar... Don't know what's up! Kan det vara tänder på G? Eller så bara tredagarsfeber. Han fick alvedon inatt iaf, hehe, det gillade han INTE. Spottade ut en del, men svalde resten så det hjälpte tillräckligt ändå. Sov som en stock hela natten gjorde han också. Vaknade vid 3 nån gång och då hade febern gått upp, så då fick han en omgång till med alvedon, ammade, somnade om och vaknade 8. Det kändes nästan lite lyxigt att få så mycket sömn, ingen napp-i-stoppning eller nåt.

Han har fortfarande drygt 38 i feber, så vi får väl se hur det blir inatt, men han är inte extra gnällig eller nåt. Bara varm!

Om att tänka annorlunda

Vad skulle hända om...

Höll nyss på att snubbla mig ner för trappen med dammsugaren i högsta hugg. Tänkte inte att: Shit, det hade kunnat göra ont! Istället tänkte jag att: Shit, vad skulle hända om jag ramlade och tuppade av/dog/bröt båda benen och var orörlig...vad skulle då hända med Ossian, som ligger ute och sover i vagnen. Skulle han frysa ihjäl innan nån upptäckte att han låg där? Det är ju ändå några timmar kvar tills nån annan kommer hem.

Mmmm, man har nog ett lite annat tänk som förälder, aldrig mer är det jag själv som prioriteras i mina tankebanor.


Dilemma!

What to do? Köpa den (ganska mycket) billigare bilbarnstolen som kanske inte är lika rymlig, men ändå ser rätt bekväm ut? Eller köpa den dyrare varianten som är rejält rymlig och som vi typ nästan hade bestämt oss för? Till saken hör ju att det är lite sämre med cash just nu....

What to do?

Fredagen den 13e

Första fredagen den 13e som också är Ossians dag. Idag blir stora grabben 7 månader. Tjoho tjoho. Usch vad tiden går fort. Men samtidigt sådär härligt långsamt. Mysigt långsamt. Älskar att få lära känna den här underbara lilla människan som vi har satt till världen.

För övrigt var den lilla människan mindre underbar inatt. Sov asdåligt och var varm som en kamin. Tog febern, men det hade han ingen. Suck! I gengäld sov han till halv nio idag också, så det var väl OK det då iaf.

But I liked the fika!

Mums! Ananaspaj....mmmmm!

Uuuugly!

Förlåt alla Lingon&Blåbär-fans, på förhand men...Jisses vad fula kläder det var. Inte mycket snyggt där inte, någon body som jag kunde tänkt mig till Ossian, men den var slut i storlek, i övrigt var det bara...fult. Behöver kanske inte säga att vi inte köpte nåt. Hehe! Är ju lite jobbigt med såna där hempartyn, för även om det aldrig är köptvång så känns det ändå som att man kanske borde köpa nåt, nåt litet iaf. But no way josé att jag skulle köpt nåt därifrån.

Idag på babysimmet var det myspys som gällde. Eftersom vi totalrubbade Ossians rutiner igår för att åka på party så blev det sen läggning och orolig natt, innan han kom till ro ordentligt, i sin säng, våran funkade inte alls, vid 1 på natten nån gång. Vaknade därför först halv nio, eller vid sex först, men kom ddå till våran säng och somnade om där. Därför blev det ingen förmiddagslur, men han sov gott i bilen på vägen till simmet, om än lite kort. Därför var han rätt trött när vi kom dit och myspysig. Ville mest ligga på rygg och flyta i min famn. Men gick bra med dyk och allt idag ändå. Idag fick vi prova på en ny grej, med bebisen på våran rygg, för att kunna använda senare när man är och badar i nån sjö till exempel, där det är lite djupare. Tycker att det är superbra med babysimmet, eftersom vi lär oss och bebisarna så mycket mer än att bara va i vattnet. Allt vi gör har till syfte att dom ska lära sig hur man ska bete sig runt vatten i framtiden. Till exempel att man ska simma tillbaka till kanten eller var man dök från, eller att man håller i sig på mammas eller pappas rygg. "Håll i" säger vi och håller i deras små armar. De måste redan ha strumpor så att de blir van det, för små ben springer fort och halkar lätt när det är halt. Superbra!

Nu sover sonen iaf så det blir ut i stallet för att mocka och sedan hämta in lite ved. Kanske hinner vi glo på Criminal Minds sen också.

Jag var ju ganska hårt sminkad...

Note to self: Kolla innan du tar av dig linserna så att du har ögonmakeup-removern...inte nagelacksremovern!

Lingon&Blåbär

Ikväll blir det en tur in till stan för homeparty, Lingon&Blåbär. Bäst jag tar på mig bästaste gåbort-tröjan! Tänkte åka in själv, men så fick vi höra att det tydligen skulle vara karlar där också, så släpar väl med min man och son. Börjar 19, så vi får väl se hur det går, eftersom Ossian brukar sova då. Har lagt honom nu för en liten nap, så vi får väl se om han orkar vara piggeling ett litet tag extra ikväll. Annars blir det väl till att åka hem...

För övrigt är jag irriterad på mitt BVC som har missat att skicka kallelse till mig om möten med NTF och på Bibblo. NTF sket jag i ändå, men bibblo hade varit trevligt tycker jag. Alternativet är att lapparna skickades innan jag fick äran att gå med i min härliga föräldragrupp. Har ju inte direkt träffat papporna nåt, men mamisarna är bäst! ♥

Baktung!


Så kan det gå när mammor leker!

Men för i h....

Varför ska det vara så svårt att somna på kvällarna! Kom inte i säng före halv tolv igår, och borde ha varit trött. Det var jag ju också, men inte tillräckligt för att somna uppenbarligen. Liger vaken och spänner mig och väntar på att Ossian ska vakna och pipa efter nappen...det tog nästan en timme, sedan gnällde han. Så då får man ju kliva upp och ge honom den....äntligen. Dessutom hade han vridit sig så att han låg tvärs för i sängen. Inbillade mig att jag skulle kunna slappna av efter det, men icke. Ligger och funderar och bearbetar konstant och kan inte slappna av. Skulle tro att det tar mig nästan två timmar varje kväll att komma till ro och somna.

Eftermiddagsnap eller inte eftermiddagsnap...

Ossian fick sova eftermiddag idag, fast jag hade tänkt hålla honom vaken. Men han var gnällig redan när vi kom hem, så vi la oss och sov en timme. Med följden att han inte ville sova när jag skulle lägga honom. Fast ska väl inte gnälla, för han var nog lättare än många barn att lägga ändå... ;)

Frågan är då, ska jag börja hålla honom vaken över eftermiddagen, det vill säga underhålla, underhålla, underhålla. Eller försöka få honom att sova ändå, för han är inte så lätt att få att somna på eftermiddagarna, fast han är trött och gnällig. Känns lite tidigt att han ska hoppa över eftermiddagsluren redan, han är ändå bara sju månader. Han bestämmer väl lite själv också, fast samtidigt känns det som att han inte kan göra det. Jaja, det löser sig väl.

Du vet att du är småbarnsförälder när du...

Dricker vatten ur ett glas med dregel och matrester i

Petar på bajs för att känna på konsistensen

Tycker att det är lyx att "gå på huset" och få läsa tidningen istället för att sjunga Bäbä...

Spenderar bilresor med att sjunga bäbä/ropa ramsor/beskriva händelser efter vägen med pipig röst

Har en benägenhet för att tala i falsett

Ropar ooooo och aaaaa med jämna mellanrum

Alltid äter kall/bränd/mosig mat

Har en nerdreglad mobiltelefon med sprickor i displayen

Har ett behov av att alltid ta med dig kameran för att "dokumentera"

Inser att sju timmar har gått sedan du var kissnödig och du inte har varit på toa ännu

Luktar på rumpor för att se om bajs har producerats

Ringer till TELIAsupport och blir överröstad, så att det automatiska svaret gång på gång meddelar att "jag uppfattade inte ditt svar, var vänlig upprepa"

Tycker att egentid är det mest underbara du vet, om det så bara är att få ta en dusch

Av oförklariga anledningar är vaken två timmar kl 3 på natten

Har bröst, men dom tillhör inte dig längre

Får panik om när du inser att du inte har napp med dig till affären

Applåderar små, små framsteg

Men framförallt för att du älskar den där lilla personen mest i hela världen oavsett allt det andra, bara du får sniffa i nacken/se det underbara leendet/höra det vackra skrattet eller bara ändå!

 


Det beror på hur man ser det

Kallt ute

Hurvigt inne

Svalt och skönt uppe i sovrummet

Bäst jag eldar lite

...

Insåg i bilen hem att jag inte hade skickat in den där [fyll i valfri svordom här] ansökan om mer pengar från [fyll i valfri svordom här] försäkringskassan. Sista dagen jag hade sökt för var nog sista oktober. Men för [fyll i valfri svordom här], tänkte jag. Tänkte att jag kunde kompensera och söka sju dagar resterande veckor i november. Smart! Jag hade då glömt att [fyll i valfri svordom här] försäkringskassan plockar de första veckorna i november bara, vilka jag då inte hade fyllt i några dagar för. Så nu får jag [fyll i valfri svordom här] pyttemycket pengar i november, då den [fyll i valfri svordom här] stora räkningen till [fyll i valfri svordom här] CSN ska vara inne. Måste nog ringa till de där [fyll i valfri svordom här] på CSN och begära uppskov. I december får jag dock mycket pengar, tack vare mitt lilla fummel.

Grattis till alla som jag ska köpa julklappar till!

Majs is najs!

Varit på Öppna förskolan på drakborgen idag. Det var superkul, även om Ossian kanske inte tyckte det var häftigare än Härntas ÖF. Fick iaf en chans att träffa gudsonen Filip och blivande gudsonen Lukas. Och Ossian fick ju en chans att träffa sin bästaste gudmor♥. Ser verkligen fram emot när Ossian blir lite äldre och vi kan åka dit och härja loss. Barnsliga mammor får ju också en chans att leka loss lite. Snyggast var när jag tippade på en sittcykel. Snacka om baktung, blev omdömet. :) Ossian blev fotad också, så vi får väl se om det blir några snygga bilder eller bara skräp. När det var dags för lunch blev lilla mannen snabbt rastlös, varför ska mammor ta så lång tid på sig att käka för?! Så det bidde lite majskrok...eeeh...på HELA outfiten! Tur att vi hade fotat innan! Nu är han helt...majsig. Svårt att beskriva kvalitén på kladdet, höhö.

Har vi tur så kanske Kisse mailar några bilder så får ni se, annars får man väl länka. Själv glömde jag ju kameran hemma.

Å Skaaaaalman han är tlöööööött

Ossian somnade som en stock redan halv sju ikväll. Eftersom han hoppade över middagsluren så var han gnällig hela kvällen och somnade helt ovaggat när vi la honom. Sötnosen. Nu blir det sen middag (efter hårklippning av Jim och min lugg fick sig en törn också) framför Ullared!

Lycka är...

...att ha en alldeles egen gåstol!

Tack pappa!

60 spänn, klart å betalt! Sonen har för övrigt valt att inte ta någon eftermiddagslur idag, inte igår heller, med följden att han kräver underhållning konstant. Pust!

Mammas stora pojke♥


Så duktig på att sitta själv!

Landet

Livet på zoo landet bjuder på härligheter. Just nu en skabbig hund med tratt, och av nån anledning får behandlingen henne att lukta...illa. Sött på nåt sätt. Blähä. Dessutom kattor som använder barnvagnen som avfartsramp när dom ska upp till fönstret. Dö, katt, dö! Och flugor...flugor och flugor och flugor.


Min trattkantarell hund


Sist jag kollade var den kvar...

- Mäh, har du ROSA på grabben?!
- Ja, men don't worry, hans penis ramlar inte av.


Knepigt

Undrar varför jag inte är helt slut och utmattad! Knepigt knepigt. Knepigt...vilket fult ord egentligen. Hoppas jag somnar lätt ikväll men lär väl få ligga vaken i två timmar som vanligt.

Dålig uppdatering

Har varit superdåligt med uppdateringen på sista tiden. Tror inte att jag ens har slagit på datorn hemma på typ 4 dagar eller nåt. Menmen....

Hade iaf superkul igår med bruttorna. Det bidde krogen tillslut och slutade med att vi kom hem till Jossan och i säng lagom till kl 5. Blev lite irriterad för det här var ju ändå min nappistoppar-fria natt, och så blev det sååå sent ändå. Menmen, skulle ju ändå få sova ett gäng timmar oavbruten sömn, trodde jag. Kl 7 vaknade jag nämligen och var tvärpigg! Konstigt hur kroppen fungerar, den sa väl till om att det var dags att vakna för att Ossian brukar göra morgon då. Tog mig över en timme innan jag kunde somna om igen och han sova ungefär en timme till innan Jim ringde och sa att han var på väg. Vi hade nämligen Hubertusritt med våran lilla 4Hförening idag.

Hade för övrigt gått hur bra som helst för grabbarnas night alone. Så skönt att veta och superbra för deras relation också no doubt. Nu ska jag mysa ner mig i soffan tillsammans med maken och sedan blir det sängen. Har lite sömn att ta igen!

Jag unnar mig det här

Underbart rolig kväll med mammagruppen. Nu är det fest och fy fan vad jag är glad att jag har träffat dom här härliga mamisarna. Men ikväll är vi utan våra älskade bebbar och det är vi och bara vi. Fick sms av maken förut och Ossian hade somnat gott med pappa som nattade och inatt är det bara männen hemma för jag sover borta. Nu är det SINGSTAR SINGSTAR SINGSTAR!

Den svåra frågan!

Ska strax gå och lägga Ossian för hans förmiddagstupplur. Frågan är ju då om jag också ska passa på att sova (och riskera att det blir stressigt sedan när vi ska iväg till babysimmet) eller om jag ska vara vaken och pyssla på... blir nog sova.

Winter wonderland

Årets första snöfall på vägen hem igår. Trodde aldrig att det skulle ligga kvar på marken, men imorse när jag klev upp så var det vitt vitt vitt ute. Nollgradit så det lär väl omvandlas till slask, men nu snöar det igen!

Ajjje

Undrar om man ska förbereda sig inför det som komma skall...plocka fram epilatorn. Har iaf duschat så att jag inte luktar rumpa imorrn när jag ska in och träffa mammagruppen. Fast dom är ju vana, torkar ju rumpor dagarna i ända...haha ända... skrattar lite åt min egen fyndighet.

Gaaaah!

Nästan 2000 spänn gick det på, veterinärbesök och medicin. Ossian får ingen bilbarnstol, sorry gubben. ;)
Men skulle aldrig kunna göra som vissa och bara skita i det när djuret mår dåligt. Har man inte råd får man se till att fixa det på nåt annat sätt. Och i värsta fall är det ju bättre att avliva än att låta ett djur plågas bara för att man är för lat eller inte har pengar. Men man får ju räkna att det kostar lite cash att ha vovve!

Nu ska jag fortsätta kolla på Animal rescue Phoenix!


På lördag...

på lördag på lördag på lördag på lördag!

Jag unnar mig själv!

Skabb?!

Jopp, hunden till veterinär idag och han trodde det var skabb. Rävskabben har tydligen gått hårt åt det här året. Don't know why! Vi misstänkte foderallergi, men det återstår att se. Gör iaf en behandling och den stackars vovven har tratt runt huvudet, får äta smärtstillande, antibiotikakräm, samt skabbehandling. Känns skönt att det inte går över till människor iaf, även fast man kan inbilla sig att det kliar lite extra...hehe.

Fick för övrigt sovmorgon imorse. Ossian vaknade visserligen vid sju av en hostattack, men kom över till våran säng och sonade om och sov till 8.45. Skööönt. Utvilad känner jag mig faktiskt.

Mystiskt

Ossian vaknade halv7 imorse och var piggelin, men han sov faktiskt riktigt bra inatt, utan matning så jag var ändå hyfsat utvilad. Vi härjade ett tag i sängen och sedan somnade vi om ändå...höhö. Småbarn är mysigt. Vaknade någon timme senare och upptäckte en mystisk blöt fläck mellan oss. Är det blöjan som läckt? Inte troligt. Mer troligt känns det att det är jag som läckt. Blä! Kanske kan bero på att den lilla busungen envisas med att fälla upp fötterna i boobhöjd och sparka på mig. Så han har väl matat ut en deciliter mjölk medans vi sov då...eller nåt. Not nice!

Önskelistan!

* Vokksi åkpåse åt Ossian. Dyrt dyrt. Kanske får man önska sig bidrag i julklapp!
* Bilbarnstol åt Ossian. Fick tips om att det snart kommer bra erbjudanden på Barnens Hus, så vi avvaktar.
* Ergosele, eller annan bärsele.
* Ett par till vinterskor, med lagom klack.
* Ett jobb, fast inte än.
* Några häftiga leksaker och en gåstol åt Ossian så att mamma kan slappa hela dagarna. Eller, ehum, få nåt gjort.
* Skoterkort och en skoter
* En snöig vinter så att vi kan åka mycket skoter

That's all for now