Midsommar

Midsommar bjöd på hyfsat väder, alla tyckte det var kallt, men jag var nog isbjörn i mitt förra liv, för jag tyckte inte att det var särskilt kallt och sprang runt utan jacka när en del andra körde med dunjacka... Jim lyckades få skräp i ögat när han sågade till midsommarstången, så han gick runt och var halvblind hela kvällen (och gnällde sådär som bara karlar kan..hehe). Fick åka till läkaren idag och få nån salva eftersom det hade blivit ett sår på insidan av ögonlocket.

Trevlig kväll i gott sällskap och med en massa god mat. Jag provade på att göra en blåbärsbakelse, som blev superbra, så det gör jag säkerligen om fler gånger, superlätt att göra också. Så nu kanske man börjar bli "riktig" hemmafru som bakar och så.

Mormor är och hälsar på också, ja Ossians mormor alltså. Så trevligt sällskap har vi hela helgen! Najs!

Bjuder på lite bilder!

       

Efter önskemål från publiken ;) så bjuder jag på lite bilder såhär på midsommar. Fotograf: Tant J!

Hinner icke nu heller

Ja blogga alltså. Har alldeles för mycket för mig för att ens fundera på att slå på datorn på dagarna, så det är bara att konstatera att inläggen säkerligen kommer att bli rätt sporadiska under den närmaste framtiden. Men jag har så trevligt när jag gör massa annat skoj. Senaste är att jag har köpt två agilityhinder åt Nike, så nu blir det träna av nere i paddocken, hon tycker det är superkul! Sen är det ju sonen plus alla djuren att grejsa på med.

Hade en jättetrevlig dag inne i stan med bästaste Johanna iaf. Har surrat om allt mellan himmel och jord, ammning, nattning, plocka upp bebisar när dom gnäller...osvosv. Hurtig prommis fick man också, men kan konstatera att min kondis är kass... som vanligt!

Skitblogg!

Har försökt ladda upp en j-a profilbild hundrafemtielva gånger nu och skriva nån sorts profil på den här bloggen, men det vill sig ICKE! Nån som vet hur man får till det?


Pärsättning!

Efter att det har varit superkallt typ hela veckan så är det äntligen varmare. SKÖNT! Fast det är lite sådär kvavt-varmt. Inte lika skönt. Har varit ute och satt pärer, men sonen vaknade och ville ha en extra slurk käk fast han nästan nyss ätit, så vi gick in och passar på att ligga lite naken. Ja sonen, inte jag...

har inte varit hemma mycket

Därför har det inte heller blivit mycket bloggande. BVC i onsdags, vilket medförde att vi var tvungna att åka in med maken kl 06.20 på morgonen, eftersom han börjar jobba 7. Skulle ändå vara på BVC kl 8.10, så det gjorde inget! Sonen hade läkarkontroll och blev godkänd. ;) Följer sin kurva fint och allt såg bra ut. Efter BVC for vi ner på stan och träffade tant J som är i stan (jaaa, när man får barn börjar man ju kalla sina jämngamla vänner för tant, lite tragiskt), eftersom vädret var piss och man bara kan fördriva tiden i typ 10 minuter i Härnta så bestämde vi oss för en tur ner till Birsta. Bra val tyckte vi när det började spöregna. Hittade en sktisnygg klänning för halva priset på MQ. Very nice. Upptäckte att ammningsboobisarna såg superstora ut i den. Shit pommes!

Nu vaknade sonen efter sin eftermiddagsnap, så nu är det matning! Alltså ingen mer uppdatering just nu!

Stora sonen

Hade kontroll igår. Nu är sonen 62 cm lång och väger 6,2 kg. Tjockis! ;)

Nu borde jag gå och göra mig iordning...har jag sagt femtielva gånger.

Man ska aldrig skryta!

Bara för att jag skröt så om den lilla pluttens nattsömn så har vi såklart haft två dagar i rad nu som han inte alls varit på humör. Vill inte alls sova på eftermiddagen, med påföljden att han blir alldeles övertrött och bara skriker hysteriskt. Idag lyckades jag få honom att sova i typ 30-45 minuter på min arm efter en extra tuttning och dessutom tuttade han när han vaknade. Sedan var han nöjd ett tag, och badade med pappsen innan han skulle lägga sig. Men när det var dags för läggning blev han hysterisk igen. Bara skrek och skrek, vägrade tutta nåt (såklart han var väl inte hungrig) och kunde inte alls slappna av trots snutten. La till slut ner honom i sängen och buffade på rumpan (han låg lite på sidan, inte magen) och sjöng några vaggvisor för honom och till slut kunde han slappna av och somnade gott. Skönt!

Jag ska väl itne klaga egentligen, på att ha en bebis som skriker i typ en halvtimme men sen ändå somnar gott. Andra har ju jätteproblem med kolik, eller bebisar som bara vill somna på bröstet eller i famnen eller vad som helst. Men det är ju lite annorlunda när man är van en bebbe som somnar sött bara man lägger honom i sängen typ.

han sov iaf 3 timmar idag ute i vagnen, så jag hann med en massa saker idag på dan. Fixade iordning mina amplar som jag har gjort och planterade blommor i dom också. Dessutom tog jag rätt på en massa gräs som var kvarlämnat efter klippt gräsmatta. Har köpt en massa fina blommor som jag planterade i krukor igår och ställt ut på trappen, men är inte riktigt nöjd med arrangemanget ännu, så kommer bild så småningom.

Fler bilder

Tänkte lägga upp lite fler bilder från dagen på staden. Sonen kallade ju på min uppmärksamhet igår. Men nu ska jag iväg och köpa lite blommor att plantera ute på våran lilla trapp så att det blir fint och sommrigt och dessutom ska jag rösta.

Ni glömmer väl inte att rösta idag?!

Eftersom ni tjatar(eller inte)...

...och sonen fortfarande sover sött ute i vagnen...så kommer här lite trevliga bilder.  
Mor och son gör sig redo för en tur till stora staden. (notera de matchande dubbelhakorna, hehe.)
  
Josefin, jag o Kristina gör stan

Så vaknade sonen då - matdags!

utlovade bilder

...på en massa strunt. Kommer inte nu. Hehe. Men ska försöka få tummen ur och ladda över dom från kameran. Men datorn är såååå seg så det är trist.

Shopping på staden

Var på stan igår. Hade ju lånat mammisens bil så åkte ner med den och blev sedan upplockad av Kisse. Vi drog till stan och började med att ära på Saigon Palace, lunchbuffé. Mumsigt värre var det! Sedan barnvagnscruisade vi på stan och försökte shoppa loss, men vi var nog inte så shoppingsugna nån av oss. Fick också sällis av Josefin som dock var barnvagnslös dagen till ära. Alltså var hon betydligt smidigare på att ta sig runt än vi klumpedunser. Shoppade iaf loss på en snygg oversize t-shits på Gina, en mysig bodysuit för sommaren på Name It och så fick vi en jättefin blå body med katter på från Ida T, med matchande mössa, av Josefin och hennes familj. (tacktack)

Åkte sedan hem till Kisse o blev bjuden på middag, medans jag väntade på hämtning av maken. När han dök upp så gick han såklart ut med karlarna och grejade med några fällda träd. Skrattade lite för det slutade med att han körde traktor, vilket han gör hela dagarna i jobbet. Men han får aldrig nog av det den mannen. ♥

Kom iaf hem vid tolv inatt och Ossian sov från 20 och hela vägen hem dessutom. Vaknade för matning o blöjbyte då men somnade sen om sött i sin egen säng...för att vakna efter en och en halv timme. Nehej tänkte jag då och provade stoppa in nappen och lägga dit snuttisen vid hans ansikte och mycket riktigt så var han inte alls hungrig för sen vaknade han inte igen förrän vid 4. Tjoho! Tog med lille herrn till sängen så fick han äta och somna där. Var lite småpigg och jollrade på, hjärtat mitt♥. Kärlek mitt i natten! Vi somnade iaf om och vaknade inte igen förrän 8 på morgonen. Ojoj vad skönt, känner mig nästan utvilad nu. Tänk vad lite som behövs. Hehe!

Kniiiiip

...Vart det inte. Skönt värre. Hehe! Har flängt idag, åkte iaf i god tid, fast vi latade oss lite imorse och klev inte upp förrän kvart över 8. Lilleman hade lite magknip å låg och ojjade sig på morgonkvisten men slocknade igen vid 7.30 ungefär och det gjorde såklart jag också, fast det var då jag hade tänkt kliva upp. In till stan iaf för efterkoll o allt verkade bra, BM kände på mammamagen o tyckte det såg bra ut o ärret efter snittet med. Jag passade på att be henne skriva ut min journal från förlossningen, eftersom jag aldrig fick den på BB (bad inte om den heller, hade lite annat i huvet då) och eftersom jag var så hög på lustgas (apjobbiga värkar som började innan dom slutade) så hade ingen riktig koll. Spännande läsning var det iaf. Dom gjorde ju laktatprov på Ossian för att se om han hade mjölksyra (ska inte beskriva hur det går till) eftersom hans hjärtljud gick ner så kraftigt, o jag hade en uppfattning om att det kunde vara flera timmar mellan, men var tydligen "bara" 40 minuter.

Efter besöket hos BM hälsade jag på makens syster o hennes karl, som ju hyr våran gamla lägenhet. Ossian passade på att mysa lite med sin faster. Sedan for jag och käkade på the good old Donken. Funkar alltid. Fast var inte sådär jättegott faktiskt, o dessutom beställde jag alldeles för mycket mat för att jag trodde att jag var så hungrig. For iaf och handlade sen o efter det iväg på skroten så nu kanske vi har två bilar igen snart. TJOHO! fast audin ska besiktas (och är dessutom nyskattad) o sen ska den eventuellt säljas till förmån för en mindre bil att pendla i. Så om nån är intresserad av en 92a audi kombi så vet ni vart det finns en...

Efterkontroll

Imorrn ska mamman på efterkontroll på MVC. Trevligt värre, fast vet inte riktigt hur det går till, lär väl slippa den annars obligatoriska kniiiipövningen eftersom sonen valde att gena genom magen istället för att ta den trånga vägen ut. Latmask! ;) Men så sa jag också under typ hela graviditeten att han skulle komma ut genom naveln, för ibland kändes det ta mig tusan som att han försökte bryta sig ut där. Han missade med typ en decimeter men ut kom han iaf...

Han sover sött nu iaf, efter lite stök på kvällskvisten. Ville inte alls sova på eftermiddagen fast han var alldeles övertrött stackarn. Så vaknade efter en powernap och ville ha en extra tuttning, vilket medförde att 17ätningen var lite halvdan och dessutom var han fortfarande trött och grinig så somnade om igen o vaknade sen, men var bara nöjd ett litet tag. Sen vid läggningen runt 19 så var han supergrinig och ville inte äta ordentligt då heller utan bara grinade vid tutten. Det gjorde ont i mammahjärtat♥ när lillen var så ledsen så det var nästan så att jag också ville grina lite, men det hjälper ju inte honom. Hur som helst lugnade han ner sig till slut och när jag la honom i sängen somnade han typ på en gång, så trött var han. Nu ska jag iaf hoppa in i duchen och bli lite ren tills imöra, för man lär ju inte hinna på morgonen.

Pärlandet

Karln har varit och lånat traktor och plöjt pärlandet, 100kg sättpotatis är beställt o innan midsommar måste de ju vara i jorden (säger bondepraktikan eller nåt sånt). Så nu ska här sättar päror, tänkte dessutom sätta lite morötter o eventuellt lite rädisor och sockerärtor. Mums! Dessutom har mannen ordnat pallkragar åt mig, på beställning och inspirerad av Kisse ska jag fixa mig lite jordgubbar. Ännu mer mums!

En "sån" mamma

Jaha! Jag kan konstatera att jag har blivit en "sån där" mamma som pratar om sitt barns bajs. Äckligt!


Ooops he did it again!

Ja bajsade ner sig alltså! Låg imorse och tryckte och grejade och skapade hemlisar i blöjan, så då tänkte jag att det här blir nog stort så jag måste rädda den fina pyjamasen. Men icke! Precis som jag håller på att greja för att få av pyjamasen så läcker det såklart ut. Jäkla skitblöja...som inte kan hålla skit. Hehe! Hade inte läst din kommentar Kisse, så provade inte med såpa o hade ingen galltvål hemma för den delen, så kastade in allt (jojo det kom på våra lakan också) i maskin på 60 grader den här gången. Funkar galltvål på fläckar som man "tvättat fast" också?

Bajs!

Raringen lyckades såklart med konststycket att bajsa ner sig när vi var på tur. Alltid om man klär på honom finkläder så bajsar han ner sig. Slår aldrig fel. Iofs hade han bara vardagskläder på sig. (turkosa till Josefins ära, inte rosa. ;) ) Men hur som helst sket han så att det rann ut på ryggen ur blöjan. (Ursäkta om nån är kräsmagad)

Men hur fasen får man bort bajset???? Tvättade så fort jag kom hem, kör iofs 40grader och har Änglamarks tvättmedel, men kan man inte tvätta miljövänligt om man inte vill ha en kvarstående bajsfläck? Tips tack!

Trevlig dag

Har haft en jättetrevlig dag idag, fast med en lång resa. Var och hälsade på en av mina vänner, som jag varit vän med i....jaaa jag törs knappt räkna efter för då känner jag mig nog supergammal. Hehe. Men det är nog runt 15 år faktiskt... Shit! Gammal som sagt. Söta Josefin♥ och hennes son Elias var vi och hälsade på. We go waaaay back, och även om vi inte träffas så ofta så är det alltid lika lättsamt att surra och bara vara med varandra. Det är sådana vänner som man har för hela livet tycker jag. Dom hade iaf flyttat till hus och då måste man ju passa på och göra ett besök, och eftersom vi har två bilar den här veckan så fick jag en impuls imorse och tänkte att jag måste ju utnyttja det! Sagt och gjort jag ringde och bestämde att vi skulle åka ner, men tog lite mysmorgon så kom inte iväg förrän vid 11.30 och passade på att äta lunch med maken på vägen. Men kom iaf ner vid tvåtiden och hade en jättetrevlig eftermiddag och fick dessutom mumsa på goda muffins, som varit utlovade sedan länge. Vi har nämligen bestämt typ 100gånger att vi ska träffas, men det kommer alltid något emellan. Nu de senaste gångerna har det varit massa sjukdomar. Men nu lyckades vi äntligen träffas. Roligt värre med lite mamitime!

Nu känns det som att jag är mammaledig på riktigt!!!

Att prova på

Efter tips från Kisse så tänkte jag prova att tävla. En sån där solsuflett skulle inte vara helt fel att ha till vagnen. Solkepsen på vagnen är helt OK, men kan ju alltid vara bra med extra skydd och framförallt om det är lite luftigt, för att lägga en filt över vagnen är inte poppis! Ossian protesterar alltid då och dessutom blir det rätt varmt i vagnen.

Nu ligger sonen för natten, men verkar sova oroligt, har redan fått vara upp två gånger och stoppa in nappen. Sparkat av sig täcket har han gjort också, men låter det vara av för det är nog varmt åt honom. Ska nog dra ur täcket sen när vi går och lägger oss och låta honom sova med påslakanet bara inatt.

Har fått förfrågan på bilder o skulle lägga upp men jag orkar faktiskt inte ikväll!

Vi Tävlar!


"Jag vill vinna ett presentkort på 500kr från ModelMini hos Tant Ulrika"

Vi tävlar!





"Jag tävlar om en solsuflett  från
Cloudy i Thereses Blogg
TÄVLA HÄR DU MED"

Livet på landet. ;)

Har nu spolat ur soptunnorna med högtrycken, eftersom det var sophämtning imorse! Sedan släppt ut hönsen och utfodrat dom med lite pullfor ute på gården, så nu går dom och pickar. Två ägg hade det blivit inatt! Även släppt ut fåren att beta lite, matat grisen och plockat gräs åt kaninerna. Nu ska jag njuta av en kopp kaffe i solen. Sonen sover i vagnen. Vila? Neh, det är för amatörer!


Flänghelg

I fredags hade vi finbesök, Linus och Johanna var och hälsade på oss lantisar. Mysigt värre. Vi satt och fikade halva dagen, paj (fejkpaj ur påse, det enda jag hinner baka just nu), mumisga bullar som Johanna hade bakat (hon har tid minsann!) och goda syltkakor(ur burk, köpta på Coop). Och en jäkla massa kaffe! Precis när vi hade bestämt oss för att gå ut och sitta i det soliga vädret så blåste det upp till nån sorts mini-orkan, så det sket vi i. Barnen sov i omgångar så vi turades om att mysa. Dessutom provade Linus Ossians babygym och diggade det stenhårt, smakade gott tydligen. ;)

Efter en halv dag med fikande begav vi oss in till staden för att besöka marknaden, men kunde snabbt konstatera att det SÖG! Skulle mumsa på langos, men fanns ju inga goda, såna där med en massa grejs på....mmmm....langos. Måste nog ta en tur ner på Gatufesten i sommar för att äta Langoskungens langos... Blir dagtid antagligen då eftersom lilla herrn är lite för liten för att hänga med i öltälten ännu.

Lördagen spenderades på många orter... först ner till Sundsvall där det vankades barnkalas för Emilia som fyllde 2. Trevligt värre (och ännu mer fikande). Sedan svängde vi in på Birsta en snabbis på vägen hem, men hann inte med så mycket mer än att äta, låta Ossian äta och hnadla en kortärmad bodysuit på Lindex, samt två kortärmade pyjmasar på KappAhl. Behövs nu när det börjar gå mot varmare tider. Konstaterar att det bara är att köpa strlk 68 till "lille" herrn.
Åkte hemåt, men bytte bara om snabbt och begav oss upp till Sollefteå där det vankades cruising. Najsigt värre. Så Ossian har nu besökt sin första cruising. Spännande tyckte han, avgaser luktar ju sådär gott och mullret av jänkarna var ju inte helt fel. Mamma önskade sig en Ford Fairline i morsdagspresent!

och igår var vi bara hemma! Skönt värre! Och i det fina vädret har till och med jag lyckats bli sådär vackert grisrosa!

Snuttemagi!

Snuttefilten är helt underbar. Vi har två, en kossa och en tiger, dinglisar som man kan köpa på Barnens Hus eller kanske närmaste leksaksaffär. Små mjuka snuttisar med huvuden i form av olika djur. Och Ossian är förtjust! När han börjar bli lite kinkig och närmar sig sovdags lägger jag honom i vagnen/sängen och myser upp en av snuttisarna mot hans ansikte och då tar det bara nån minut så slocknar han. Underbart!