beach 2010


Hittade den här bikinin som jag är supersugen på. Undrar om man kan få den där kroppen med på köpet! Eller blir det mycket dyrare?! Skulle försöka mig på ett snyggt fotomontage tänkte jag, men upptäckte att mitt PhotoShop hade försvunnit från datorn. WHAT?! Så då blev det som det blev.
Bild lånad från ellos.se

leksaksgenerationen



Men lite kul måste man ju få ha!

Våran vovve!

Nu har vi fått besked om att snart är hon våran på riktigt. Vårat problembarn, våran underbaring, vårat monster, våran Nike!


Liten vovve med galet öra!

Trängs Myser med Dexter!

Badnymf!

Se så vacker jag är!

Jag gillar snön!

Blottare!

Råkade visst blotta en bit av makens ben i förra inlägget. Inga bikinibilder på mig alltså, men dock en bit morgonrock och ett nyduschat mansben... Och en katt! Väldigt bra kvalité på dom där MMSbilderna...väldigt.

Sitter inne och dricker kaffe jag, fast jag helst skulle velat vara ute. Men det är -20 ute och då vill jag inte lägga Ossian för att sova ute, vilken hubertbra sovpåse han än har. Kinderna blir ju attans kalla, och man vet ju själv att det blir lite jobbigt att andas när det är kallt. Så då blir jag förpassad till att vara inne jag också. Blir ju lite omständigt att pälsa på sig alla kläder och gå ut, bara för att springa in igen om man hör nåt på monitorn. framförallt om man har på sig illaluktande(eler godluktande om man frågar en del) stallkläder. Dessutom hör jag att han hostar en del, så då vet jag inte om han kommer sova så länge. Plutten! Han vill nog helst sova ute han med, sover ju så rackarns bra ute i sin vagn, och jag är superglad att jag faktiskt har den möjligheten att lägga ut honom att sova.

Maken är ute iaf. Och hundarna. Bus på hög nivå ett tag, sedan blir dom trötta och plumsar runt lite lojt i snön men sen sätter dom fart igen. Kul att dom har varandra! Men jag blir inne. Ingen frisk luft för mig...höhö. Har nog att sysselsätta mig med här inne iaf. Kanske pälsar jag på mig och sonen sedan när han vaknat och går ut en liten stund. För en liten stund kan man ju vara ute...iaf...


Tlött

0-6c4852e6f9fb8fe1943249c7c0564533.png

Tlött


MMS-bloggningen!

Jupp. Har MMSbloggat lite. Är ju smidigare det än att hålla på att ladda upp bilder från kameran till datorn...Hehe. har iaf fyndat en till barnvagn av min kära granne. Hon hade köpt en ny "riktig" sittvagn, så hon skulle lägga ut sin på blocket för en billig peng...om inte jag ville köpa den. Så då slog vi till. Superbra blir det att ha på resa till våren, om jag å mami ska dra utomlands med Ossian i släptåg. Den är i begagnat skick, men den var för ett sånt bra pris så det gör inget, gör inget om det pajjar på flyget eller nåt heller. Kan säkert sälja den för samma peng igen sen också om jag skulle vilja.

Var fläng igår, ner till Huddik. Körde hem i snöstorm, men hem kom vi iaf!

barnvagnsfyndat. Bra att ha till r

0-3b9038c5bf82ca1000f344306ae5bad4.png

barnvagnsfyndat. Bra att ha till resa. Kattrumpan fick jag på köpet.


Prisoner

79dd2aefe81e4b6dec6ae31eb8de19d6.png

Prisoner


Jomen se det snöar!

Ossian sov ute idag, det var "bara" -5 ute. :) Sov i sin superduperåkpåsenhubert och hade bara på sig body och en mjukisdress, alltså byxor och huvtröja. Tjocksockar, mössa och vantar. Han var snudd på svettig när jag tog upp honom kan jag säga. Superduperåkpåsenhubert. Jag kan lita på att han håller sig varm vid framtida skoterturer iaf. Å nu är det så mycket snö, så det dröjer nog inte länge till. Har tyvärr en detalj som egetnligen borde svetsas på skotern, men "man kan köra försiktigt". Och det lär vi ju göra en då med lillplutten med oss. Vågar dock inte oss ut på några sjöar på ett bra tag tror jag.

Imöra blir det en tur ner till Glada Huddik tror jag, för att hälsa på gammelfarmor och gammelgammelmormor...hehe. Men bävar lite, för Ossian är icke nöjd att åka bil länge, och minns fortfarande med förskräckelse hur sista turen ner slutade...med en unge som skrek tills han kräktes. Blir nog en sväng förbi vännerna på vägen också, det blir trevligt det. 

Julen har varit och gått...

Fast imorrn blir det nog mer julemat och julefrid(?). Ossian har nog haft en helt vanlig dag. Är dessutom sjuk så sov inte så bra inatt. Han tog liten sovmorgon imorse istället, men det var inte mycket, så mamsen var dööööd när han vaknade. Öppnade våra morronpaket i sängen och myste hela familjen. Ossian tyckte snöret var roligare än innehållet i paketet...som väntat.

Dom mer spännande klapparna kom efter Kalle Anka, men då var mannen så grinig(hungrig o lite tlött) så han var inte direkt intresserad av att leka med dom. Blir nog betydligt mera bus imorrn då han får upptäcka de olika spännande grejerna. Bland annat en lekgiraff som man kan stoppa bollar i munnen på som sjunger och låter och Learning Puppy(som vi för övrigt redan är less på). De var han stora pressysar från mamsi och papsi. Sedan har han fått fina kläder och mer leksaker, men ändå inte överflöd av leksaker, vilket känns helt bra.

Nu är det dags för sängen. Med tanke på att Ossian är hostig och snorig så lär det väl bli spännande.

Å en God Jul


Önskar Ossian och Nike

Å en actionbild!

God jul


Trivselvikt?!

Vad ska det betyda egentligen?! Jag trivs ju inte direkt med min vikt...men är det så att jag trivs så mycket med mitt liv att jag lägger på mig extra? Fast samtidigt måste jag ju på nån nivå vara nöjd med min vikt, för annars skulle jag ju göra med för att bli av med lite av den.

Jag vägrar kalla mig tjock och säger hela tiden att jag inte ligger i riskzonen för att lida av fetma (mest i diskussioner med min mamma), men när jag ser mig själv i spegeln i ett provrum, när jag försöker kränga på mig ett par jeans, då känner jag mig både tjock och fet. Så då trivs jag inte alls med mig själv, eller min så kallade trivselvikt. Men jag trivs nog ganska bra med mitt liv ändå, även fast det just nu kanske innefattar alldeles för många kebabmiddagar och chipspåsar och alldeles för lite motion.

Så är jag nog rätt nöjd ändå. Och trivsam.


Blaha

Kallt ute, som attan. Minus 20 nästan. Snart ska vi bege oss i till la schtada, avlämning av ett sycke fru samt mor(i ett) Ossian har precis slocknat i sängen uppe. Även om nya åkpåsen säkerligen skulle hålla honom varm så fryser ju plutten om kinderna om jag lägger ut honom i dessa kallgrader, så det skippar vi. Kanske skulle pula ner honom helt i påsen...hehe. Så nu får vi avvakta tills han vaknar innan vi kan bege oss, och jag måste duscha!

Ikväll tjejkväll...

Ska bli trevligt att träffa de gamla brudarna igen, det var ju ett tag sedan. Grabbsen får stanna hemma och så tar jag mig nog ett glas viiiin eller två, så Jim får hämta. Blir ju mycket med såna här träffar runt jul då alla är hemmavid.


Handlat klappar!

Varit hos mommo hela helgen och varit inte mindre än två svängar på Birsta. Dessutom en sväng på staden idag. Så nu tror jag klappköpen är färdiga för i år. Ossian får två stora klappar av oss och en del små som vi shoppade loss på IKEA. Och supertack till värdlens bästa morfar som såg till att vi kunde shoppa loss en Voksiåkpåse åt Ossian. Dyrt, men jäklar vad bra. Idag när vi var på stan så hade han inte ens overallen på sig, och han var ändå varm som attan. Blir nog supersmidigt när man bara har lärt sig knytningen, men måste säga att jag inte tycker det är så bökigt att knyta ändå, går lika snabbt som att krångla upp dragkedjan.

Hört på Toy's R Us:

Jag - Ursäkta, kan jag få komma fram här...
Pojke ca 5 år- Ska du ha det pappret?! Varför ska du ha det pappret?
Jag - För att jag har ett sånt stort paket så jag behöver stort papper.
Pojke ca 5 år- Men varför ska du ha DET pappret?
Jag - För att paketet är så stort.
Pojke ca 5 år- Men kan du inte ta det andra pappret istället?!
Mamma - Tyst nu! Det är för att paketet är så stort, inga mer frågor nu!
Pojke ca 5 år- Men nu har ju bäbisen sett vad den ska få!
Jag - Jo, men det gör inte så mycket.
Pojke ca 5 år- Vilket stort paket han ska få.
Jag - Ja, men tänk då vilken tur att det fanns så stort papper.

Hos mommo

Hoss mommo just nu och därför heller inget bloggande(det förra inläggget var faktiskt ett mms, tro't eller ej. kan också meddela att vi lurade med mommon och for och badade idag. Najs!

Jul(a)shopping

135a48e8827cd106ff2be2b5ba65088e.png

Jul(a)shopping


Men han börjar väl bli lite till åren?!

Reklamen - FRIGO by Persbrandt
Jag - Sa hon Tre Gubbar by Persbrandt?

Listan!

Kanske skulle göra en motsvarande lista med dom gamla favvisarna BSB också...skulle nog se annorlunda ut och inte lika...mörk.

Och jo. Jag har rätt varierad musiksmak.

This could be interesting

Beskriv dig själv med låttitlar från ditt favoritband.

Har inte längre nåt favoritband direkt, men Metallica har ju länge varit favoriten måste jag säga. So here goes:

Är du kvinna eller man? – Master of Puppets
Beskriv dig själv – Eye of the Beholder
Vad tycker du om dig själv? – Better than You
Beskriv var du bor för tillfället – Welcome Home (Sanitarium)
Om du kunde åka någonstans, var skulle du åka? – Where the Wilds things are
Favoritfärdmedel – Motorbreath
Din bästa vän är – Ain't my Bitch
Din favoritfärg är – Fade to Black
Hur är vädret? – Trapped under Ice
Favorittid på dagen – Dyers Eve
Om ditt liv var en tv-serie vad skulle den då heta? - The unnamed feeling
Vad är livet för dig? – It's Electric
Det bästa rådet du kan ge? - The Memory Remains
Om du fick byta namn, vad skulle du heta då? – Loverman
Favoritmat – Whiskey in the Jar
Dagens tanke – Free Speech for the Dumb
Hur skulle du vilja dö? – Die, Die my Darling
Din själs nuvarande tillstånd – The Frayed ends of Sanity
Felen du kan leva med – My Friend of Misery
Ditt motto – Carpe Diem Baby

Kul men klurigt som faen!

babysim idag

Idag har vi varit och plaskat. Sista gången den här terminen. Hade jättetrevligt med mina mamisar som jag också simmar med, iaf Sandra och Jessica och deras busungar är med. Fick skjuts av Sanda eftersom jag är bil-lös. Är verkligen värt supermycket att nån orkar svänga förbi en omväg och plocka upp mig. Tacktack!

Imöra är Jim antagligen ledig, om han inte blir särskilt inringd att jobba, så vi blir hemma på morgonen, men sedan ska han in på nån jullunch, så då åker vi nog med och drar ner till mormor på en gång och där blir vi hela helgen. Blir lite julklappsshoppande, och kanske lite annat shoppande också...hehe. Bävar lite för hur kallt huset kommer bli bara, igår när vi kom hem hade det hunnit bli rejält utkylt och idag när jag kom hem efter badet var det bara 14 grader inne. Brrrrrr. Så vi håller på och eldar för att få upp lite värme, men det tar tid. Och sedan håller det nog ett tag, men inte ända till måndag om vi inte underhåller värmen. :( Tur att Jims föräldrar kommer vara hemma så att de kan gå in och sätta igång en brasa innan vi kommer hem.

Nämen nu!

Jag ska drista mig till att sova i egen säng inatt och hoppas på det bästa. Får väl ta lite skrik och panik, mannen ska nämligen upp och jobba supertidigt imöra. Snöskottning, you know! Hoppas dock att Ossian nu har insett att käka på natten, det blir man bara fet av!

Bus!





Lycka är...

...när det vräker ner snö ute. Iofs blir det ju till att skotta och inte särskilt roligt att snöslungan är pajj, men det lär inte vara jag som får ta det värsta...hehe.

Vi har bara latat oss inne idag, vilket medförde att Ossian inte ville sova eftermiddag fast han var trött, sprallade bara på så fort jag la honom i sängen, men sista gången var han verkligen trött och sov efter bara nån minut. Vill ju verkligen att han ska vara ute i vagnen och sova minst en gång per dag, eftersom han inte direkt är ute och leker nåt ännu, så det är liksom hans chans till frisk luft. Men idag vräker det verkligen ner ute så vagnen skulle väl ha blivit totalt översnöad om jag hade parkerat den ute, därav innemys idag.

Grinig o mysig på samma gång...

Bebisen är på humör idag...pust! Supergrinig, men i famnen vill han bara mysa...och spotta. Har jag sagt att han spottar. Ungefär hela tiden. Natten gick iaf bra. Pappsen sa att han hade sovit hela natten. Jag sov så klart asdåligt i min ensamhet. Men snart är jag nog tillbaka i sovrummet.

Eeeh...höhö!

Är man lite tragisk om man slår på en film och ser sista 20 minuterna, men ändå hinner börja böla?! Kan nog inte skylla på hormoner heller, men det är nåt särskilt med filmer där djur råkar illa ut. Berör mig starkt. Hade velat se hela men bidde inte så. Eight below, hette den iaf och gick på 9an ikväll. Handlar om slädhundar som blir kvarlämnade på Arktis efter en storm. Kanske går att få tag på och se hela...

Seg måndag!

I natt dög inte pappalukten heller tydligen, för blev ett skrikkalas utan dess like mellan 3 och 4 i natt ungefär. Letade efter mamma och var grinig. Men Jim lyckades få honom att somna om, och jag "gömde" mig nere. Får se hur vi gör i natt. Vill ju att han ska acceptera att på natten är det ingen mat.

Idag har vi bara segat iaf. Blev lite missförstånd imorse så det slutade med att jag fick släppa ut hästarna. Inget större problem, utom att jag måste släpa med mig Ossian ut. Funderade på att vänta tills han hade somnat om, men drog istället på honom overallen över jamisen och på med vantar och mössa, ner i vagnen och ut. Släpade ut en höbal i hagen med vagnen i andra handen, men sedan kunde jag parkera lillfisen medans jag gick ut med hästarna. Den lilla rymmaren fick vara kvar inne dock. Sedan gick vi in och la oss och myste och sov en stund...närmare bestämt nästan till 12. Gaaaah! Men mysigt var det. Åt lunch och gick över till grannen, där Ossian mest var gnällig medans jag surrade och drack kaffe. Han har ju kommit på att det är jättespännande att resa sig upp med mammas (eller nån annans) hjälp så det ska göras HELA tiden. Vi gick hem och fisen somnade i vagnen, så jag passade på att mocka. Sen kom pappsen hem och det blev middag och nu sover fisen, förhoppningsvis gott, för natten.

Och igen blev det ett sånt där trist inlägg om bla bla bla...idag har vi gjort. Men nån kanske tycker att det är kul att läsa. ;)

Värsting igen...

Sover nog nere i natt igen. Det gick ju så bra förra natten, men jag vaknade såklart femtielva gånger ändå. Så behöver en natt till för att vila upp mig lite till och sover förhoppningsvis bättre. Ossian sover nog superbra också när han inte känner mammalukten. Knepigt det där egentligen, för mammalukten borde ju betyda trygghet och sova bra. Fast just nu betyder mammalukten tydligen bara mat. Däremot är pappalukten bra för sömnen. Jag måste helt enkelt sluta svettas så mycket och börja använda herrparfym.


Marknad igen.

Idag har vi varit på marknad igen. Det var trevligt, men kallt. Dessutom kom mormor upp från Sundsvall så hon och Ossian (och vi med) fick träffas lite. Trevligt värre.

I natt gjorde jag en "värsting" och sov nere i gästrummet. Och tro att Ossian faktiskt sov mycket bättre. Ingen hysteri och skrik efter amningen, utan bara två vakningar med napp-i-petning. Skönt för pappsen, och för mig. Och för Ossian att sova lite bättre, för han blir ju inte heller pigg av att sova dåligt på natten. Vaknade runt 6 och ville äta då, men det var ju helt OK så Jim kom ner med honom till mig så han fick amma och sedan var jag vaken med honom en sväng innan vi gick upp till pappsen och kröp ner i sängen och sov en timme till. Mysigt värre! Så blir nog gästrummet för mig i natt också, så hoppas vi på en lika bra natt och att Ossian snart "glömmer bort" att han vill amma på natten!

Bilder

Jo...jag skulle ju lägga upp lite bilder igår hade jag tänkt. Men det var slut på batteri i kameran så jag kunde inte ladda över dom till datorn. Och varför är blogg.se så förbannat seeegt när det gäller bilder. Jämt! :(

Tack!

Tack mina underbara vänner för att ni finns. Och för att ni får mig att må bättre när allt känns som piss! Aj löv ju!

Ongen!

I natt var han billig minsann! Amma skulle han göra till varje pris, slet och drog och hade sig. Vet inte vad det är med honom, men om det ska fortsätta så här så blir det slut med amningen, totalt! Ikväll var han iaf trött efter lite sömn på dagen och spännande julmarknad, så slocknade redan med vällingflaskan i munnen, det var bara att flytta över honom i spjälsängen. Lill-go-fisen! Får väl se hur natten blir...

Har för övrigt sänkt spjälsängen idag också, eftersom han har börjat försöka dra sig upp och jag vill inte riskera att han lyckas en dag och tippar över kanten. Jobbigt bara att ha honom så långt ner. Jag fick vika mig dubbel för att nå å pussa honom godnatt!

Marknaden!

Varit ut på Nordviks julmarknad idag. Hittade dock ingenting särskilt att handla, fast fanns en del fint. Köpte rullrån och lotter iaf. Hade Nike med oss och som vanligt gick det i 180 med henne, men är ju bra att hon får hänga med ut på äventyr också och inte bara vara hemma hela tiden.

Nu har vi iaf härligt besök av E. Som dessutom hade bakat lussebullar och tagit med sig. Får se om jag åker ner med henne till Birsta nån dag i veckan, skulle få lite julklappshandling undanstökat. Funderar på att köpa mjuka klossar åt Ossian kanske, efter litet "tips" från Kisse. Eller så blir det nåt annat...hmmm. Ska inte köpa så mycket klappar i år, blir nog mest åt lillfisen!

Konsten att ge sig själv en spark i röven.

Blogga lite. Blogga lite till. Tänka att du ska ut och mocka! Läs andras bloggar. Lägg ut sonen för att sova. Gå ut och mocka nu då! Facebook. Kommentera på andras bloggar, men ändra dig innan du har skickat och skit i det istället. Sök efter vinterjackor på Tradera. Prata med mamma i telefon. Borde gå ut och mocka nu! Försöka ringa till Telia om en faktura som inte har kommit som vi har fått påminnelse på. Sitta i telefonkö hos Telia, bli framkopplad och bortkopplad samtidigt. Svära! Facebook. Få tummen ur! Nu!

Sitter fortfarande här...

Idag är ingen bra dag

Jag blir rädd att jag sårat någon. Fast jag inte alls ville det! Och nu är jag ledsen själv också. För jag har nog lite sorg inom mig, för det jag inte har bearbetat.

Jag är nog ganska knepig ändå.

Och dubbeltydlig...eller?! Jag har världens knivfobi, men när vi hade nya knivar på den bistro där jag jobbade, nya vassa knivar, så kände jag ett behov av att skära mig i handen med en av dom. Varje gång jag gick förbi. Typ! Och ibland funderar jag på konstiga saker som skulle kunna hända, konstiga och hemska saker. Och ibland önskar jag lite att nåt skulle hända, för då skulle jag ju vara speciell. Men bara lite. Fast egentligen vill jag ju inte att nån av dom där hemska sakerna ska hända på riktigt, så fast jag önskar det så gör jag det inte alls.

Grattis till mig!

Idag har jag återvinnit. Återvinnit. Återvunnit. Fast det känns inte som att jag vann nåt. Det gjorde nog inte miljön heller eftersom jag hade bilen på tomgång för att Ossian inte skulle vakna.

Oh my lojd!

Känner mig uttömd. Fast bara lite! Och ledsen, fast inte för min egen skull!

Jojo!

Idag var det minsann babysim! Trevligt värre. Ossian var riktigt på G och skvätte och plaskade och hade sig. Börjar bli riktigt varm i (vattnet) kläderna. Provade på att basta lite smått också efter simmet, efter att ha frågat "fröken" om det var OK. Det tyckte hon, man ska börja vänja in dom så smått. Så vi bastade litegranna medans vi torkade oss, fast med dörren lite öppen så att det inte bidde så varmt. Och ingen av grabbarna(Max bastade också) misstyckte. Så det gör vi nog om.

Kupong City

Hade en heldag igår. Åkte buss för första gången med Ossian och det gick superbra. Den lilla fisen somnade i sin vagn på bussen och sov sedan när jag prommade från bussen till BVC. Passade på att ta svinsprutan när vi var där, så sen ska han bara tillbaka för sin andra dos i januari. Dessutom var vägning pch mätning på schemat och jag kan meddela att stora grabben nu är 75,5cm lång och väger 9,8kg. Jeppjepp!

Sedan blev det da på stan med Jossan och Jonte. Jag hittade ett par snygga jeanslegging(äntligen!) som satt superbra. Underbart! Träffade också på bästaste Fia och Åsa och tog en prommis med Åsa när hon skulle hem eftersom jag fick vänta på karln min som jobbade över. Sedan var storhandling på schemat, och då menar jag STORhandling. Välling och blöjor och massa annat gojs. Men jag hade minnsann utrustat mig med kuponer så det hette duga. Dessutom hade vi pant och premiechecken. Så jag tror att jag fick 300kr rabatt innan det var klart. Inte helt fel. Ibland blir det ju så att man köper grejer bara för rabatten och så är det nåt som man inte behöver egentligen, men nu köpte vi ta mig tusan ingenting onödigt. Slog dessutom till på ett par fårskinnstofflor åt Ossian eftersom vi har så kalla golv.

Ingenting på teve!

Boooring! Varför visar inte tv3 The Mentalist på tisdagar längre?! Och mitt ersättningsprogram House har också slutat...och nej jag tittar inte på Desperate Housewives.

*snyft*

Griniga barnet!

Bestämde mig för att jag inte skulle amma på natten. Bara sådär. Nu ska barnet sova. Visste ju att det skulle bli fajt, men vet att han klarar sig utan att äta, för det gör han rätt ofta nu. Blev fajt som jag trodde, och när han var i min famn så letade han och letade och letade. Hans lilla mun for runt på mina armar och min hals och sökte efter det efterlängtade. Till slut fick Jim ta över och fick då honom att somna om.

Vaknade igen vid halv fem och jag försökte få honom att somna om. Lyckades typ tre gånger, men varje gång vaknade han till efter ett tag och blev jättearg, så till slut gav jag upp. Men då var klockan ändå halv sex. Vi somnade om när pappsen for till jobbet och sov till nio. Så det var ju skönt det iaf.

Blivit värre med sovande idag dock. Ossian sov ute, och jag hann precis mocka klart när faster dök upp och hundskrället skällde som attan. Så liten Ossian hann bara sova en timme typ och var grinig, och mera grinig. La honom igen efter typ två timmar vaken och så sov han en halvtimme och vaknade och var grinig igen. Grinade sig igenom middagen och var sen nöjd ett tag. Vi tänkte åka in och titta på pappsen som hade konsert med paradorkestern, men det sket vi i eftersom jag inte var sugen på att ha en arg bebis i kyrkan. Past bedtime dessutom. Inte för att han la sig på sin vanliga bedtime idag. Jojo, jag försökte minnsann, men så kan vi ju inte har det. Somnade halv nio efter att ha fått sitta i min famn framför teven en halvtimme. Innan det var det vyssjande och sjungande uppe i sovrummet som gällde. Men till slut gav jag upp och tog ner honom.

Så...griniga barnet idag! Hoppas på en bra natt och bra morgondag då vi ska in på bvc en sväng! Och inatt får han nog äta om han vill...

Bara skitväder

Jo december började ju bra med snö, men nu har regnet dykt upp igen. Att bara några få grader kan förstöra så mycket. Just nu är det 2 plusgrader ute, men hade det varit -2 istället så hade det ju snöat ute. Snyft!

I helgen tog vi en snabbistur ner till Huddik för att träffa Jims farmor och eventuellt hans gammelmormor, men det bidde inte av det senare. På vägen ner såg vi några galningar som var ute på isen med skridskor. Har det ens frusit så mycket att man vågar sig ut?! Vett!!! säger jag. Det värsta var att det var en förälder(?) och ett barn. Vägen hem var mindre rolig eftersom Ossian var superless på att sitta i bilen och skrek från Sundsvall och hela vägen hem. Fick välling i Sundsvall för att kanske kunna somna, eftersom han var grinig, men sedan blev det skrikkalas ändå. Lagom tills vi skulle av vid Höga Kusten bron så kom hela vällingen upp tillsammans med lite middag. Så det blev bara att krångla av klädseln på den nya bilbarnstolen och göra ren den. Så kan det gå!

Barnvaktande!

Jupp, vi tog ju barnvakt ändå i fredags. Men Jim fick hålla sig på den nyktra sidan och så åkte vi hem. Bara utifall att liksom... Jag höll mig dock inte nykter...höhö. Men roligt värre hade jag, och stiftade lite nya bekantskaper också. Bästa jag vann dessutom introtävlingen, men är man bäst så är man. Hehe!

Hur som helst, angående barnvakteriet så hade det gått superbra. Och då menar jag verkligen superbra. Ossian hade väl inte somnat förrän halv nio ungefär, men det var ju väntat eftersom allt var nytt och annorlunda. Sova i resesängen ville han inte heller, utan sov med farmor och farfar i deras säng. Under natten vaknade han... noll gånger! Två gånger hade farmor petat i nappen för att han gnällde men annars sov han från typ halv nio till halv nio. Lyx! Varrför kan inte barnen bete sig så bra när dom är hemma för?

Julpyssel med 4H idag


Disco angels!

Vad göra nu då?

Koka den femitelfte koppen thé för dagen kanske. Och hoppas att jag kan suga ut liiiite koffein ur den, eftersom jag inte har nåt kaffe hemma. Det värsta är bara att toalettfrekvensen ökar markant med varje kopp jag dricker. Efter "kaffe" på shoppinglistan blir alltså "toalettpapper".

Rymmare!

Vi har rymmare på gården. Jupp...jobbigt värre att jaga småhäst över pärlandet. Grannen fick jaga större häst på sin gård. Fast hon är faktiskt klassad som ponny i sitt pass. Kan ju vara bra. Billigare biljett när hon köper en charter till Thailand kanske?!

Tjoho!

Innedagar har det varit nu. Vill inte släpa ut Ossian när han är sjuk, även om lite frisk luft säkert skulle vara bra för oss båda. Ikväll skulle jag och Jim ha haft barnvakt över natten för första gången, men blir nog inget av med det nu när Ossian är dålig. Eventuellt åker vi iväg en sväng ändå på kvällen och kommer tillbaka sen och sover hemma. Men vi får se. Han är ju pigg och glad på dagen, förutom att han är snorig. Men på natten är det mys i mammas och pappas säng som gäller. Och en massa extra tuttning, men det får man ta. Man minns ju själv när man var liten och sjuk, då var det bara föräldrarna som gällde.

Har inte varit några problem att få honom att sova på dagarna heller, med hjälp av lite koksaltslösning och snorsugen. (Tortyrredskapet) men vi får som sagt se. Han lägger sig ju vid sju och märker kanske inte ens att vi är borta innan vi är hemma igen. Men samtidigt vill jag absolut inte att han ska känna sig otrygg eller bli ledsen för att mami och papi inte är där. Inte när han är dålig iaf, sen vet man ju aldrig hur det går med barnvakt, även fast barnen är friska!

Tyst på bloggen!

Joo det har ju varit tyst i några dagar. Har haft finbesök av bästaste Kisse och gudsönerna Filip och Lukas. Inte många knop gjorda men myspysigt har det varit med besök. Mindre mysigt att Ossian har blivit sjuk, IGEN! Om det ska vara så här nu undra bara hur det blir lagom tills han ska gå på förskola. Blä! Jag är lite smårisig i halsen också. Verkar inte vara svinet iaf, utan "bara" förkylning, men det är ju jobbigt nog att vara täppt och snorig och hosig, och den här gången har han blivit hes dessutom. Stackars liten. Lite förhöjd temp, men inte direkt feber, fast han kändes varm igår. Sov ändå hyfsat i natt, med hjälp av näsdroppar och snorsug och en mammapappakudde!

Finbesök!

Här på gården har vi finbesök igår och idag, så hinns inte med mycket bloggande.

Ossian har blivit förkyld igen. :( Så blir nog inget babysim imöra. Och faster som skulle få följa med!