Tomten sover sött..

Den lilla gröttomten sover sött. Han är rolig, det är som att han har en klocka och runt halv 7 (18.30) börjar han alltid bli lite smågnällig, som att nu är det faktiskt dags att gå och lägga sig. Idag fick han bada med pappsen, eller jaa i baljan, men det var pappa som badade honom, sedan blev det sedvanlig tuttning...MEN ungen har ju börjat bitas så fortsätter han med det så kan han glömma att han får amma nå länge. Ett tag har det bara varit på dagen, men då är han yrsig och grejsar på en massa ändå när han ska äta, men kvällsamningen brukar vi mysa så mycket så det har gått bra, men inte nu inte. Tur att han inte har tänder...än!

Sedan blev det fullt ös med veden ett tag, snart så är allt inne. Skönt när det är klart! Så nu ska jag passa på och hoppa in i duschen en sväng och sedan blir det möjligtvis en kantarellmacka innan läggning. Mumsigt värre! Svägerskan red nämligen iväg en sväng ikväll och plockade ett gäng. Imorgon blir det staden, för möte med prällen inför dopet och fikadejt med Tant J. Därför är det ju också viktigt att jag hoppar in i duschen...PRONTO!

Gröttomte!

Ossian har provat grötsmakis igen idag. Det var andra gången, för jag tänker lite så att om han börjar bli missnöjd med amningen så är det bra att ha ett alternativ, så att man inte måste börja panikmata honom. Med det sagt så tänker jag ändå fortsätta att helamma så länge som möjligt, men 6månadersgränsen är snart här. (usch vad fort tiden går) Han såg riktigt äcklad ut först när han fick in gröten i munnen, men efter tre skedar så var han på G och ville gärna ha mer! Men vi satte stopp efter några till, för man vill ju inte chocka den lilla magen! Men det bådar ju gott att han inte tyckte det var superhemskt iaf!

Snabbis på Birsta!

Men jäklar vad vi hann shoppa! Hehehe! Ossian fick massa tufft av farmor och farfar, bland annat en snygg skjorta som han ska ha efter dopet på lördag. Jag har ju blivit helt kär i Åhlens senaste ekologiska kollektion så shoppade loss på tre bodies därifrån till Ossian, hade tänkt läga upp bild, men har kastat in dom i tvätten och hittar inte igen dom på Åhlens hemsida! Skitsöta iaf, det blev en brun/vitrandig med rosa fågel på, en grön med katt på och en vit med superläckert tryck på och så står det naturbarn på dom på olika ställen. Passade på att köpa vantar och en matchande mössa också till honom, det börjar faktiskt bli lite kallare nu. Handlade också tre bodies från Lindex, så nu borde vi vara utsrustade för ett tag framöver, det enda jag hade velat ha var nån vit body med korta ärmar, eftersom Ossian är så varm av sig så passar det bra, så kan man ha på honom en tröja över när vi är ute, och sedan ta av honom när man kommer in. Men var dåligt med kortärmat, och alla han har är storlek 68, och dom måste jag rensa bort nu, för dom är alldeles för små... *snyft*

På dop idag!

Idag var vi på Linus dop, den lilla sötungen...eller liten och liten, han är ju ändå typ snart ett år och tror hans gudfar/fadder(vad man nu vill kalla det) hade det lite tungt i kyrkan. ;) Kul att passa på att träffa hela gänget, fast vi som hade barn kom in sist i kyrkan, folk hade nog börjat undra vart vi tog vägen, men vi skyllde lite lägligt på Ossian, eftersom jag skulle ge honom mat innan vi gick in, och bara därför tog han jättelång tid på sig att äta. Alla andra väntade på oss!

Nästa helg är det ju Ossians dop och har febrilt funderat på vad han månne kan önska sig i doppresent, men kan då inte komma på nåt alls. Han skulle få en TripTrapp av sin mormor i present, men vi skulle få köpa till bygel och sånt själv, för bara stolen är ju så förbeeeenat dyr! Jag lovar att skriva om han säger att han önskar sig nåt särskilt.

Mina barn, andras ungar!

Funderade lite på det där med "skitungar". Ser framförallt fjårtisarna på stan och börjar redan bäva för när Ossian är i den åldern och vad han kommer hitta på för tok då. Men innan dess så kommer han ju gå igenom flera åldrar, och då hoppas jag att vi kommer ha en hyfsad uppfostran på honom. Inte så att man måste ringa supernanny och be om hjälp iaf. Får man verkligen låta sina ungar bete sig hur som helst utan att säga till? När blev det socialt acceptabelt att låta dom små monstren härja fritt vart man än befinner sig? Om föräldrarna iaf försöker få stopp på buset, ja då är det ju ändå en sak tycker jag, men ibland är det ju lite mesigt också kan jag känna. Neeeej meeeen duuuuuuuuu...typ med gnällig röst! Det där med curlingföräldrar är verkligen ett sant begrepp i min värld!

Jag tror att barn behöver gränser, och att dom hela tiden söker bekräftelse på vad som är rätt eller fel och då måste man som förälder vara där och styra upp. Inte genom elakhet, men genom att vara konsekvent och bestämd, men samtidigt visa hur mycket kärlek som helst. Det är jag mest rädd för, att inte orka vara konsekvent...fast det är ju inte alltid man orkar, men nästan alltid måste man det tror jag.

Men än så länge är det bara mys, mys och åter mys som gäller. Massa pussar och kramar och mys! Försöker komma ihåg att uppskatta den här tiden när han är liten!

Vakentimme!

Inatt när Ossian bestämde sig för att ha vakentimme mellan 2 och 3 kom jag på nåt riktigt smart som jag skulle skriva ett inlägg om. Problemet är bara att jag inte kan komma på vad det där smarta var idag....

Pippi på droger?

Man kan ju fundera på vad våra hönor går på för droger egentligen...

...när äggen ser ut såhär!

Mamisar!

Har haft underbart trevligt idag! For iväg och hade fjärilar i magen, för här skulle man ju sitta och fika och surra med människor som man faktiskt inte alls känner...men OJ vad trevligt vi hade. Ossian var nog mest chockad från början, för såhär många bebisar har han ju aldrig träffat, men han smälte han också efter ett tag. Och vad vi surrade och fikade och surrade ännu mer om allt mellan himmel och jord, men framförallt om det vi ändå har gemensamt på sätt och vis, nämligen våra grabbar, för jojo det är bara grabbar i våran grupp, utom en tös men henne har jag inte träffat ännu!

Skulle möta upp Jim på Coop, men när jag kom in i affären märkte jag att jag skakade och mådde illa. Vafals? Jodå då kom jag på att det jag hade ätit idag var minsann en tallrik med mjölk och flingor innan jag for hemifrån och sedan ett antal koppar kaffe plus mumsig tårta. Hade ju inte räknat med att sitta så länge och surra. Smart Ejkej, det är ju säkert bra för dig, och framförallt för bröstmjölken, som bara lär ha varit vatten och koffein vid det laget. Jim fick köpa med sig en korv in i affären som jag fick mumsa i mig för att iaf få upp blodsockret lite, innan vi fick i oss nån mat på riktigt. Vilket för övrigt blev kebab idag...jomenvisst, varför köra på det nyttiga stuket egentligen?

Kvällsfika!

Jag har alltid varit sämst på att äta frukost, men sedan jag var liten så har jag gillat att fika på kvällen. Det hänger kvar än, och känner allt mer nu på kvällarna att jag "måste" fika nåt innan jag lägger mig, kanske är det kroppens sätt att ladda lite för nattens amning?! Ossian verkar ha samma gener som mig iaf(jasså?) och äter också mest vid kvällsmålet innan han lägger sig. När han vaknar på morgonen är han inte alls lika sugen på att äta nåt, och måste ofta hålla igång ett tag innan han äter.

Favoriten just nu är knäckebröd med tomat och örtsalt på! Om man vill vara extra nyttig kan man skiva vitlök på också, men då får man passa andedräkten!

All in a days work!

Jahapp! Igår var jag ju ut och hjälpte mannen med veden. Tänkte att jag skulle knäppa ett kort på honom när han hade på sig sin bästa fulmössa, plus skäggstubb, men hann inte med innan han helt plötsligt hade rakat sig och duschat. Mums! Men det lär ju bli fler tillfällen. ;) Blev också en sväng med tvättmaskinen, tänkte köra långa programmet för en gångs skull, men då blev det nåt kajko med vattnet, så den hade stängt ner sig själv, så det var bara att köra snabben ändå, för att det skulle hinna hängas innan vi gick och la oss. Blev lite SYTYCD också, men sedan vaknade plutten redan 23 och ville tutta, men han ville inte äta, utan bara tutta lite innan han somnade om. Konstigt. Och så fortsatte det på natten också. I vanliga fall brukar han vakna, äta rätt ordentligt och sedan somna om, men igår natt var det tuttning som gällde...så då fick han väl göra det då för en gångs skull...ehum. Jim säger att jag typ alltid somnar med honom på bröstet(ja, Ossian, inte Jim), men prova själv att vakna några gånger varje natt för att amma, och sedan hålla sig vaken, framförallt som amningen är rätt sövande i sig. Kan såklart sitta upp, men jag O-R-K-A-R inte, så då blir det liggläge och ibland(ok rätt ofta) somnar jag så och då blir Ossian kvar i sängen.

Hur som helst har vi haft en slappardag mest hemma, eller jag har väl fått en del gjort ändå. Vaknade vid 8 och plutten ville ICKE somna vid 10, så var vaken till 11 och somnade då mitt i maten. Trodde att han skulle sova superlänge, men inte det heller utan vaknade efter bara ett litet tag...och det hade ju sin föklaring för han bajsade... Tror jag har bytt 5 bajsblöjor idag, borde inte finnas nåt alls kvar i den lilla magen och tarmen nu! Men han hade ju såklart inte sovit klart utan var rätt grinig, så vid 13 tog jag en prommis på en timme ungefär, kom hem och Ossian fortsatte sova så jag passade på att göra rent hos hönpönorna. Hoppas dom blev nöjda!

Han sov till 15, men var trött igen vid 16 och jag med, så då gick vi och la oss och sov, så han sov en och en halv timme då också. Blev lite fundersam på om det var feber eller nåt eftersom han var så gnällig och trött, men inte det heller, kollade nu på kvällen. Blev köttbullar till middag och Ossian fick sitta med vid bordet, uppstättad av kuddar i barnstolen och han tyckte nog att det såg mumsigt ut med mammas hemlagade köttbullar för attnas vad han dreglade. Börjar bli dags att prova på lite smakisar nu, fast kommer försöka helamma ändå tills han är 6 månader känns det som. Slocknade sen vid 19 ändå utan problem, ammade lite och var lite yrsig så trodde det skulle bli krux att lägga honom, men det var Jim som skulle natta honom så det gjorde ju inget, men icke, den lilla fisen slocknade direkt när jag la honom i sängen, utan sång och allt, bara en godnattpuss av mamma.

Nu blev ju det här världens längsta inlägg känns det som, menmen. Ska upp och hoppa in i duschen så att jag är någorlunda fräsch när jag ska träffa mamisarna på fika imorgon. Kul ska det bli, ser fram emot att få lite nya mammapolare kanske!

Glasögonorm!

Mhm, det har jag blivit, för jag har inte tid att gå till Optikern. Eller ja, rättare sagt så har jag all tid i världen att gå till optikern, men är ju inte det lättaste att ta med sig en bebbe dit som eventuellt är gnällig! Så har slut på linser, och skulle verkligen behöva nya, men måste göra synkontroll för att få det, så behöver en barnvakt som kan sitta i väntrummet eller vandra på stan eller nåt. Jim sa att jag kunde boka in nån dag på hans lunch, så vi får väl se. Dessutom skulle jag behöva klippa mig, skulle vilja vara nyfrissad till dopet men om det inte går så tar jag nog saxen och klipper av luggen en bit iaf!

Idag blev det iaf premiär för föräldragruppen på BVC. Tjohotjoho! Eller jaaa, nu lät det ju som att jag inte har nåt liv alls eftersom det var det bästa i hela världen...eller nåt, fast nästan så är det eftersom man har funderat fram och tillbaka med den här jäkla gruppen. Men så fick jag då äntligen komma dit, "inbjudan" kom igår och träffen var idag, så lite kort varsel, men vi hade ju inget bättre för oss. Trevligt var det, även om det kändes som att tiden gick snabbt, och blev medbjuden på fika på torsdag, så det var ju ännu trevligare! Och nästa torsdag börjar babysimmet, så det blir mycket aktiviteter för oss nu framöver!

Jim och jag passade på att äta exklusivt på Le Donken idag, det var faktiskt rätt länge sedan nu, vilket känns knäppt för när vi bodde inne i stan åt vi nog där nästan minst en gång i veckan...eller jaaa, jag har ju jobbat där också och då blev det mycket donkenkäk. Men provade den där italienska burgaren, och det var inget att rekomendera! Passade på att ge fisen ett Happy Meal a´ la tiss också när vi ändå höll på, stackars stammisarna på Donken har nog sett mina bröst ett antal gånger...fast jag vill inbilla mig att jag iaf är rätt så diskret när jag ammar! Men VÄGRAR gå och gömma mig eller nåt, det är ju faktiskt helt naturligt. Bara för att karlarna (och förvånandsvärt många kvinnor) har problem med att brösten används till det dom faktiskt är till för, så tänker inte jag skämmas! Hur som helst så somnade fisen i bilen på vägen hem, han fick finåka Golfen med pappsen! Så det var lite si och så med att få honom att somna, men han fick vara vaken lite längre och sedan sprallade Jim loss med honom. Hade lite svårt att varva ner så jag fick sitta med honom en stund, och jag kan säga att det dröjer nog inte länge innan han sover på mage för han försöker vända sig hela tiden. Men är aldrig särskilt svårsövd ändå, och slappnade av efter kanske 10 minuter så då gick jag ner och nu sover han. Så nu ska jag ut och hjälpa mannen med vedlastning, han håller på och kapar för fullt ute. Och sedan blir det sen kväll för det är ju SYTYCD på teve!

Gangstarparty!

Shoppade loss på Gangstarparty igår hos Kisse! Blev lite mer än jag trodde, men köpte två störtsköna dressar åt Ossian, den första heter Dexter, precis som våran katt så den var jag ju bara tvungen att ha, desssutom var den snygg. Den andra, Fabian var lite varmare och med lappar(stjärnor) på knäna så att man kan ha när man ska krypa. Sedan blev det två haklappar, en orange och en lila, plus tre hemliga varor...spännande att se vad det blir.



Bilderna har jag lånat från gangstar.se!

Karln diskar!

Hehe! Lyckades lura min karl att diska... Jaaaa, Jim tar disken sa jag när gästerna for. Och så började han diska. Jag var inte helt seriös, tänkte skjuta på det tills imorrn, men tackar ju inte nej till att det är undandiskat redan ikväll.

Och om det är nåt jag riktigt avskyr så är det karlar eller kvinnor som säger: Men jag/han hjälper ju till hemma! En vuxen människa kan väl för faen inte hjälpa till i sitt eget hem, men klart att man ändå har saker som man hellre gör eller inte gör. Jag diskar hellre än byter däck till exempel, så skit i jämställdheten där.

Besök besök!

Har haft besök ikväll, druckit kaffe och surrat! Jim passade på att visa bilder från vår bröllopsresa till Egypten. Trevligt värre var det, fast jag åker nog inte tillbaka till Egypten igen känns det som, en gång räcker nog för mig! Men får mig ändå att längta efter värmen, framförallt när det pissar ute som det har gjort de senaste dagarna. Iofs är det mysigt att sitta inne med tända ljus, och bara vara, men jobbigt att inte direkt kunna gå ut en enda gång på dan! Eventuellt ska mamma/mormor, jag och Ossian dra iväg på en utlandssemester nån gång nästa vår, för att fira att hon går i pension och bara för att mysa, innan min mammaledighet är slut. Nu är det sängen som gäller och imöra Gangstarparty med övernattning!

Bjuder på några Egyptenbilder som avslutning!

Snorklar

Puss på Sfinxen

På väg på fyrhjulingssafari

Puss på kamel

Hotellet!

Och nej, inga bikinibilder (sorry Åsa)!

Blir det regn imorrn?

En spindel kröp just över amningskudden när vi hade matstund...mysigt! Den hann dock krypa ner bland soffkuddarna innan jag hann ta ihjäl den. Återstår att se om den dyker upp eller om den bygger bo i soffan...

Nu måste jag nog dra in på maten...

...ungen har ju celluliter på rumpan!

Fredagsmys!

Jaha! Jag är inte den som är långsur direkt... nu blir det fredagsmys framför teven med lite karra o vatten. Har faktiskt svårt att kombinera godis och läsk, det blir för sött för mig, så om jag äter godis så brukar jag faktiskt dricka vatten till. Jaja, tillbaka till tevesoffan. Ossian somnade fort ikväll, men vi får väl se hur natten blir, han blir nog kvar i sin egen säng inatt iaf!


Sur hustru

Är vad min make har att se fram emot när han kommer hem...när han nu behagar dyka upp!!!  Som vanligt dröjer det 100 år för honom att ta sig hem!

Sonen är på bättre humör efter sovningen iaf, även om det bara bidde en halvtimme. Ligger nakenfis på golvet nu och sedan ska det bli ett mysigt bad och lite tutt innan sängen. Älskar honom mest och ska gå och pussa honom på magen nu!

ZZZ

Nu sover han iaf den lilla fisen, blev skitglad när farmor kom hem och surrade på med henne, men sedan tog nog tröttheten ut sin rätt och somnade typ på en gång när jag la honom i sängen. Är ju pissregnväder ute idag också så kan inte ha honom i vagnen. Har iofs regnskydd, men med det spöregn som har varit idag så känns det onödigt. ingen prommis blev det heller på grund av regnet, annars hade det nog varit en piggare mamma här också. Får kompensera prommisen med en kopp kaffe för att bota huvudvärken!

Och nej, jag inser såklart att det inte var en direkt vaknatt. ;) Kommer nog hinna med värre. Hehe! Men man blir ju bortskämd när man har en unge som sover mycket och då blir man lätt frustrerad när han då inte gör det. Inser såklart att vi har haft tur med en snäll unge, blir väl säkert värre med nästa isåfall!

Unge till salu!

Han är billig nu den lilla fisen! Tro inte att allt är perfekt och lulllull här inte, även om jag "skryter" med en lättsomnad son. Det var han också igår, somnade fint som snus. Vaknade runt 23 o ville käka så jag och Jim bestämde oss för att han skulle få sova i våran säng, för det är ju såååå myyyysigt! Runt 2-halv3 blev jag väckt av en jollrande bebbe. Då var det minsann dags att vara vaken tyckte han, inte skulle mamma och pappa få sova nu, nehej! Jag kan säga att jag förstår dom som skakar sina barn, eller egentligen inte, men jag kan känna den där frustrationen som kryper på när ingenting funkar och man är så jääävla trött. Det värsta är ju egentligen att han inte var ledsen, han var bara pigg som attan och låg o vevade med armarna och surrade på, hade han varit ledsen hade jag iaf kunnat ha försöka trösta honom eller nåt. Han hade säkert blivit ledsen efter ett tag om vi hade lagt tillbaka honom i hans säng, men provade med att låta honom ligga kvar. Hungrig var han inte heller för totalt vägrade att tutta!!! Grrrrr! Då var han billig må ni tro. Till slut tände jag lampan, bytte blöja och provade igen med tuttningen och då funkade det till slut, men då var väl klockan runt halv 5. Han vaknade igen vid 7 dessutom, för då var det ju morgon för honom. Inte ett dugg påverkad av att ha varit vaken ett bra tag på natten.
Han får nog sova hela natten i sin säng inatt iaf, för tror inte alls att han sover bättre i våran säng även om vi(jag) slipper stiga upp för att stoppa i nappen eller hämta honom för matning. Förra natten sov han också med oss, och då gnällde han halva natten också även om han aldrig var vaken på samma sätt.

Vi tog en powernap mellan 10 och 11.45, men nu vägrar den lilla fisen att sova igen. Han har varit vaken dess och börjar bli smått grinig, men sova???? han??? NEEEEJ då! Blev lite piggare och nöjdare när han fick äta mellis vid 14 och höll på att somna då, så då tänkte jag lägga honom då, men fick tji! Ligger iaf i gymmet och grejsar på nu och verkar rätt nöjd för stunden, men jag fattar varken in eller ut! Gaaah! Alltså jag inser ju att han börjar bli äldre och komemr ha mer vakentid, men vad är det för idé att vara vaken om man bara ska gnälla hela tiden. Blir nervös att min mat inte räcker till riktigt, och att det är därför han sover dåligt...hoppas inte!

Håller upp huvudet!

Shit vad duktig han är den lilla fisen. Ligger naken på golvet(ja på en filt såklart) och rullar över till mage hela tiden. Nyss höll han upp huvudet hur länge som helst. Jaaa, jämfört med tidigare alltså. Förut har han mest jobbat på som en mullvad med huvudet i golvet och sprattlat med fötterna, men nu börjar han få fason på det där. Verkar tycka att det är kul själv också när han fattar.

Vi var ute och prommade förut i blåsten och jag hålelr fortfarande på och funderar fram och tillbaka om jag ska försöka byta tid på babysimmet. Blir lite sur att jag fortfarande inte vet vilken dag föräldragruppen är, men om den är på torsdagar så är det ju kört att hinna med båda om jag har simmet vid två. Dessutom tror jag att det kanske funkar bättre med Ossians rutiner att simma på förmiddagen istället. Blä! Jobbigt att fatta sånt här beslut! Fast kanske lite av ett i-landsproblem...vad vet jag. ;)

Babysimmet!

Ska tydligen börja 3dje september. Fick erbjudande om tiden 8.45 eller 13.45, tog den senare men börjar nu fundera på att byta, kanske blir smidigare. Dessutom funderar jag på när föräldragruppen är, vilken dag. Har ju fortfarande inte fått nån inbjudan och är lite smått irriterad. Lämnade meddelande till BVC att jag gärna ville delta i en föräldragrupp, även fast jag itne hade möjligheten när jag jobbade, eftersom jag inte jobbade hemma. Men dom hade ÄNDÅ missat mig. och då sa jag ändå till extra vid hembesöket. Så nu har jag tjatat igen och det skulle tydligen fixas så jag skulle få vara med efter semestern. Man lär väl känna sig rätt utanför eftersom dom andra säkert känner varandra rätt bra vid det här laget, men vill ju få cahnsen att prova andra grejer typ babymassage som jag har hört att man brukar få prova. Jaja! Hur som helst så hoppas jag att det inte krockar...man kanske skulle byta tid för simmet för säkerhets skull.

Liten trött herre!



Har varit o flängt i Sundsvall idag, mysigt att träffa Sara och Lisa! Ossian hängde på såklart...dit maten går, går också jag lixom! Har var på hyfsat humör, men lite smågnällig ändå idag. Funderar på vad det är med min annars så glada lillfis. Antagligen bara inne i en mysperiod tror jag, dessutom händer det så mycket just nu och han vill så gärna kunna sitta och stå och allt på en gång, men det gåååååår ju inte. Plutten somnade i bilen på väg hem, så sov redan från 18 tror jag. Tänkte att han lär väl aldrig somna om hemma, men minsann så tog jag på honom pyjamasen och sen fick han kvällsmålet, nattade honom med sång och puss och gick därifrån. Lämnade en klarvaken son kan jag säga, ögonen var som pingisbollar! Nu dröjer det inte länge innan jag hör ett vrål, och mycket riktigt kom det snart...trodde jag...i själva verket låg han och konverserade för fullt med sin groda som han har i sängen. Hade riktigt trevligt som det verkade så jag lät honom vara i fred, och efter en stund blev det alldeles tyst. Då hade den lilla herren somnat, alldeles själv, i ovanstående fina position. Mysigt värre, men inte direkt på kudden. ♥

Bebbe på gymmet?!

Var ute och prommade idag. Skönt värre, men måste säga att jag saknar gymmet... pratade med Å idag o hon surrade om att komma igång med träningen i höst. VILL OCKSÅ! Men vad ska man då göra med bebben...lillplutten kan ju inte direkt hänga med o lyfta hantlar. Borde han kunna göra egentligen, hänga med alltså. Men vet inte om det är en sån bebisvänlig miljö. Borde ju gå att ha barnvakt, än så länge helammar jag visserligen, men han äter ju inte direkt hela tiden. Jaja, än så länge får jag nog nöja mig med promenader o Ossian är ju så pass tung så det blir ju lite som styrketräning! I-landsproblem. :)

Luleå hockey!

Fick ju nappar till Ossian av hans gammelmoster (alltså min moster för er som inte förstod. ;)). Hade tänkt fota när han använde dom, men kan meddela att Luleå Hockey inte är hans lag, för han vägrar dom totalt! Så går det när man föds i MODOland!

På dragracing!


Håller koll på bilarna, fast jag tror leksaken var roligare!

Gick ju bra att sova...även när värstingarna körde!

Jämställdhet och mammaledigheten!

Har funderat mycket på det här och tycker att det förtjänar ett alldeles eget inlägg.

Det är ju stor debatt om huruvida det ska lagstadgas att man ska dela föräldraledigheten lika mellan föräldrarna, nu är det ju två(?) månader som är vikta till vardera person och som man inte får tumma på, men annars gör man ju vad man vill med dagarna! Men tycker att det skulle vara totalt kasst om någon annan bestämde hur vi i vår familj skulle plocka ut dagarna! Självklart tycker jag att det är superviktigt att också Jim ska få egentid med Ossian och jag tror absolut att man får bättre förståelse för varandra om man delar lika och om pappan tar ut dagar redan från början, och SUPERBRA! för dom som kan göra det. Men det är ju just det...alla KAN inte. Alltså på riktigt KAN inte, och det handlar inte om att någon är av ett visst kön, pappa eller mamma. Det handlar helt enkelt om den nuvarande livssituationen.

Som det ser ut nu så har jag en tjänst på 50% på en skola som ligger nästan 20 mil bort från där vi bor. Dels skulle det knappast löna sig ekonomiskt för mig att jobba, och att Jim skulle vara hemma, eftersom han då mest troligt skulle behöva vara hemma på heltid, då det inte skulle funka att jobba halvtid med hans jobb. Sedan vill jag inte heller vara borta från min familj halva veckorna. Det funkade visserligen när jag var gravid och jobbade där, men jag hade lika stor ångest varje måndag när jag skulle åka dit, eftersom jag visste att det skulle dröja till torsdag innan jag fick vara hemma igen...hemma med Jim. Och nu när Ossian finns så vill jag inte heller veckopendla och vara borta halva veckan, men att pendla varje dag skulle ta ca 4 timmar, så jag skulle ändå inte hinna med att träffa honom, eftersom jag skulle åka innan han vaknar och komma hem typ lagom till läggning om inte efter. Jag beundrar eller kanske snarare förundras över de som orkar vara från sin familj på det sättet(oftast män också, undra varför) och jobba i Norge eller bara på annan ort! Jag skulle aldrig orka vara ifrån min familj på så regelbunden basis, så klart kan man behöva en paus ifrån varandra ibland, men inte så ofta...

Så helt enkelt kommer det nog bli så att jag tar ut hela föräldraledigheten och därför sparar jag dagar så att jag kan vara hemma till nästa höst om det skulle behövas! Men så klart kommer det vara annorlunda tills nästa barn kommer, för då har jag förhoppningsvis arbete närmare hemmet (eller så har vi flyttat närmare mitt jobb;) ) och då tycker jag absolut att Jim ska vara föräldraledig.

Men vad jag vill säga är det inte är riksdagens jobb att välja hur varje familj fördelar föräldraledigheten, eftersom olika lösningar funkar för olika familjer. Jämställdhet i all ära, men det måste ju komma från grundtanken inom familjen och inte från ett tvång! Dessutom tycker jag att man ska sluta tjata om kvinnofälla, och istället värdera föräldraledigheten högre, för vad det är, för inte är det ledighet iallafall!!! Snarare lär man sig att ha många bollar i luften, att effektivisera sin tid och man utvecklar empati och ledarskap!!!

Fläng fläng!

Flängt har vi gjort, hela förra veckan. Och i helgen var det dragracing. Gick rätt bra faktiskt, fast ossian var lite tjurig, han gillade nog inte hörselkåporna, men var ju tvungen att ha dom på. När dom värsta bilarna körde då sov han supergott så det var nog inte sååå hemskt iaf. ;) Skulle på Selångers marknad på söndagen också, men det blev inget för det regnade!

Däremot var vi ner och hälsade på gudsonen Filip, usch vi träffas alldeles för sällan man får lite dåligt samvete, och hans föräldrar Kisse (eller jaaa Kristina då) och Petter. Trevligt värre, vi bjöds på grillat och som nattamat blev det räklåda och kräftor. Va mumsigt det var med kräftor! tack tack! Sedan kom det några fyllskallar dit och då blev det lite högljutt, Ossian började vrida på sig lite i vagnen, där han sov så gott (vaknade inte ens av Filips ropande vid maten och sedan på MAMMA!!! eller när Petter drämde näven i bordet. Sömntuta!) så vi rörde oss hemåt mot mamma/mormor! Tog en myssöndag där, eftersom det som sagt regnade och vi struntade i Selånger. Sedan hemåt och i säng tidigt eftersom jag skulle upp tidigt och åka till jobbet idag! Lååång väg har jag till jobbet, men det var superkul att träffa alla. Men saknar faktiskt inte att börja jobba nu när terminen börjar, ska bli skönt att fortsätta vara mammaledig!

Rapport från BVC/BHV

Vet faktiskt inte om det heter BVC nu, står ju BHV på utskicken...BarnHälsoVården. Var iaf dit idag för mätning och vägning, se vad man ska ta för pris per hekto liksom...och jodå lite hade det allt ökat. inte lika radikalt som sist då han hade skjutit nästan 6 cm på en månad, men iaf en centimeters ökning. Så nu är det alltså 69 cm och 7,8kg som gäller på den här fina fisken! han följer sin kurva fint och nog hade jag räknat med att han skulle plana ut lite på längden och inte dra iväg varje månad, så det känns bra att han kanske kan ha en storlek ett tag nu då. Fick nya D-droppar eftersom den andra blev kvarglömd framme på vardagsrumsbordet när det var fönsterbyte och minst 30 grader i rummet. De ska bara vara i 25grader max. Sedan lyckades klantiga jag såklart tappa den nya flaskan i golvet när jag var på Donken och skulle byta blöja. Suck!

Käkade lunch med maken o gick en sväng på stan eftersom Ossian hade somnat och jag ville inte böka med att lassa in honom i bilen. Planen ikväll är att maken kommer hem med lite käk, kebab, eftersom jag inte alls känner för att kocka idag. Natten var jobbig med magknip på lilla herrn, så han ojade sig en massa och var ledsen. Misstänker att det kan vara tand på G nu, han har ju kört dregelrace ett tag och börjat bita på mamma en massa (AJJ!), och nu när magen också spökar så får vi väl se, ingen feber än iaf vad jag har märkt. Sedan tar jag nog en dusch och lägger Ossian för att sova, och sover nog själv då också. Ingen sen fredagskväll här inte.

Vi ska ju flänga en massa i helgen och har varit och flängt i veckan med. Igår var vi med Johanna o Linus och hälsade på Elin, Richi och Emilia i deras stuga. Mysigt! I helgen blir det dragracing och Selånger. Dessutom trevlig middag med Kisse, Petter och gudsonen Filip♥.

Aj löööv min egentid!

Utöver att ta in hönorna och ge alla djuren mat så har jag läst bloggar o bloggat, tagit en lång(nåja) dusch, epilerat benen(vilket för övrigt måste vara en sadistik man som kommit på och vi kvinnor är så blåsta att vi går på det), målat naglarna och glott på SYTYCD medan jag mumsade druvor och drck massa vatten(ammning gör en törstig om ni inte visste det och jag är en stor vattendrickare i vanliga fall också)... Aj löööv my egentid helt enkelt. Såklart älskar jag min son över allt annat här i världen, mer och mer för varje dag, men jag tror också att det är den tid som jag får för mig själv som hjälper mig att älska honom. För man måste få ladda batterierna lite, och man måste få vara lite ensam och inte fundera hela tiden över när han ska vakna och om det är matdags snart...

Plutten har sovit sedan 19, men verkar ha lite magknip så vi får se hur natten blir... Somnade helt ovaggad efter att ha blåvägrat att sova nåt på eftermiddagen, så hade varit vaken sedan 14. Usch, han böjar bli stor när han orkar vara vaken så länge utan att vara totalt grinig! Så nu ska jag låta vovvarna kissa av sig och sedan blir det natta för mig med.

Imorgon blir det nya, spännande äventyr!

Bilen jag vill ha!

Ford Sunliner...underbar! Frågade om den var till salu o han sa "Tjaaa, varför inte...".
Jag skiter i hus, jag kan bo i bilen, undrar om Jim och Ossian håller med!


Bilden lånad från Krantz Challenge

Skrattar ju!

Glömde skriva det viktigaste av allt sist juhu...att lillfisen har börjat skratta. På riktigt. Han har typ gurgelskrattat förut en massa, men så kom farfar och kittlade honom och då kom det första riktiga skrattet, ett riktigt hjärtligt superskratt. Underbara ungen min!

Nu i veckan har jag varit på Birsta en sväng med bästaste Johanna♥, vi surrade en massa om allt mellan himmel och jord, men lyckades avhandla en hel del. Blev inte så mycket shoppat, alltså man behöver ju kanske tre dagar på sig om man ska hinna med hela Birsta. Vi startade relativt "sent" o hann knappt med Birsta City. Inget Barnens Hus eller IKEA eller annat. Jo, en sväng på Coop där jag hittade en tröja ("snodde" av Johanna...hehe) och en pyjamas/bodysuit åt fisen.

För övrig skäller Jim på mig för att jag kallar Ossian för fisen, ungefär såhär låter det:

Jag - Heeeej fiiiisen
Jim - Nehej, han kommer ju tro att han heter fisen snart!!!
Jag - Jaha, just ja.
...ett tag senare
Jag - Fiiii...eeeh...Ossian!

Idag tog jag en prommis i det "fina" vädret. Blåste som attan, funderade på att gå längre, men när jag hade vänt så var jag glad att jag inte hade gjort det eftersom jag hade motvind hem...tungt att knuffa vagn i motvind. På vägen hem såg jag att grannen var hemma, alltså riktiga grannen och inte svärisarna/farmor o farfar, så svängde vagnen ditåt och fick mig en kopp kaffe och en massa surr. Trevligt värre, dom har ju också en lilltjej som är ganska precis en månad yngre än Ossian. Det kommer säkerligen vara fullt ös här på byn nästa sommar! Fick dessutom med mig ettoetthalvt blöjpaket hem eftersom deras lilltjej hade fått blöjutslag av Libero. Och det tackar vi för! Kommer nog fungera ganska precis tills det är dags att byta upp sig en storlek!

fortfarande ingen dator

Är inne hos svärisarna o bloggar en snabbis, plus uppdaterar mig på alla bloggar jag läser.

Fönserbyte i full gång, tre fönster bytta, men måste få till ny fönsterfodring o lister, så ser fortfarande lite skevt ut, dessutom ingen brädfodring på utsidan. Har gått lite si o så med arbetet, eftersom karlarna (nej jag har inte hjälpt till alls i stort sett) har varit tvugna att flytta på bärande balkar o sätta in en ny på ett ställe där det var helt ruttet. Men nu sitter det alltså fönster där.

Idag har jag städat på byggarbetsplatsen. Blir galen på allt spån och har varit skitjobbigt att bara kunna vara i sovrummet i hela huset eftersom det har varit damm och spån och möbler överallt annars. Men det blir bra när det blir klart!

Ingen dator!

Det är fullt fräs hemma med fönsterbyte, så telefonen (jacket sitter bredvid fönstret i köket) är urkopplad...därför har vi inget internet heller. Så blir inget bloggande nu på ett tag misstänker jag. Har nu smitit in till svärisarna bara en snabbis!

Tjocka släkten!

Har haft trevligt besök idag av moster A och morbror L och hans fru M. Fick fina pressysar till Ossian och till hans mami o papi med. Bl a nappar som det står Luleå på, men dom törs vi nog inte använda i MODO/Timrå IK-land...hihi. Tack så hemskt mycket iaf. ♥ Bjöd på hemodlade rädisor, som faktiskt var goda, fast dom har växt så länge så dom är SUPERstora. Utan att överdriva!

Sonen slockande efter lite nakenbus och mysamning, och jag har funderat lite på det där med sova: Tycker nämligen att det är bra om barnen lägger sig tidigt redan som små, iaf runt 19-20. Dels vill man ju ha den berömda egentiden men dessutom är det ju bra att få in en sån rutin redan från början så att det inte blir så jobbigt sedan när dom ska börja på förskola. Eftersom vi bor som vi gör så kommer det säkerligen bli tidiga uppstigningar när det är dags för förskola. I gengäld får jag ju då också acceptera att lillfisen vaknar vid 7-7.30 varje morgon, fast vi är "lediga". Sedan tror jag stenhårt på att sova i egen säng redan från början, men också på att det är supermysigt att samsova hela familjen (om än ganska trångt). Har mer och mer fäst mig vid Ossian♥, och börjar faktiskt tycka att det är lite jobbigt att lägga tillbaka honom i spjälsängen på natten sedan han har ammat och ibland får han faktiskt bli kvar i våran säng. Men det jag tycker är viktigt det är att man kan sova tillsammans bara barnet KAN somna själv i egen säng. Sedan ska varje familj såklart göra som dom själv tycker, kan bara tala för mig själv ju och säger inte att jag har rätt eller fel heller, det är bara min åsikt om vad som funkar för mig.
Och om barnet ska kunna sova i egen säng så ska man såklart ha en mysig nattningsrutin redan när dom är små bebisar. Det handlar inte om tvång eller nån fem-minuters-metod för min del heller. Istället så myser vi lite med ammning i mörkt och tyst rum, så att Ossian får chansen att varva ner lite. Oftast blir han rätt sömnig redan då. Sedan lägger jag honom i hans säng och sjunger någon vaggvisa, pussar honom godnatt och går därifrån. Ofta är han vaken när jag går därifrån och ligger och stökar på lite, och ibland får jag titta till honom om han gnäller lite, men oftast klarar han faktiskt av att somna själv. Det är skönt att det funkar bra än så länge, sedan är ju alla barn olika såklart och allt är olika för varje familj, och dessutom inser jag att det kommer komma tider då det säkert inte går lika smidigt...men jaaaa, jag funderade lite som sagt!

Pimpa bloggen!

Vad tycker ni mina läsare...de få jag har..hehe. Ska jag pimpa min blogg lite? Funderar på att fixa en alldeles egen bloggdesign och inte använda den där vanliga standardiserade, men vet inte om det egentligen är värt det.

Plutten ligger på magen.

Hela tiden nu ligger han på magen, så fort jag lägger ner honom. Är rätt nöjd med det ett tag också, stökar på lite och försöker typ krypa iväg. Sedan gastar han högt och då får man gå dit och vända tillbaka honom på rygg igen, fast då är han oftast redan sur den lilla skrutten! Nu har han snart snurrat ett helt varv runt också, så snart kryper han väl, Herr Bråttom!


Såhär förbannad kan man bli om man inte kommer runt på magen, dom där förbannade grejjerna var ju i vägen!

Jag är med och tävlar!

Såklart måste jag tävla nu!



Jag tävlar här om en läcker rosa dator! Skulle vara perfekt att slippa sitta vid den sega datorn jag har nu, dessutom är den ju min favvofärg - rosa!

Såhär kan det se ut!

Eftersom jag varit dålig på att uppdatera med bilder så kommer det ett gäng här:


Pappa Jim o Ossian på Tönnebro. Första stoppet på väg ner till moffa!


Mamma och Ossian myser i det fina vädret nere hos moffa!


Provsitter barnstolen -Jodå helt OK, lite si o så med balansen bara...


Så var det ju det där med tevetittandet dårå...


Jag å min snuttetiger mot världen...ska bara sova lite först!

Herr bråttom!

Unge herrn har bråttom nu. Ska sitta upp hela tiden, fast det är ju lite si och så med balansen. Idag fick han prova sitta i sittvagnen ett tag, bara för att prova på och var supernöjd med det. Fick palla upp honom med filt runt honom så att han höll balansen något så när iaf.

Nu ska jag hoppa in i duschen en sväng o sen sussa kudde. Får bli mer uppdatering imöra!

Betalt räkningar!

Ingen tur med snabeldraken ännu, men har faktiskt lagt i en maskin tvätt. Sonen sover sött efter att ha slocknat i farmors famn. Det är helt klart bästa stället att somna på tycker han. Sover dock i sin säng nu, för det skulle nog bli jobbigt för farmor att bära runt på honom en dryg timme eller så.

Betalat räkningar också nu och städat undan lite papper på databordet, eller städat och städat..stoppat in dom i tidskriftsamlaren som heter "papper att sortera in i pärmar". Måste fixa en mapp eller pärm åt Ossian och hans papper nu också. Han är numera försäkrad efter ett besök från en försäkringsnisse: Jomen kan du värdera ditt barns liv lixom, sätt ett pris. Sedan är det väl dags att öppna ett sparande också, skulle kännas bra att lägga undan nån hundring i månaden så länge man har möjlighet till det.

Kan också konstatera att efter att räkningarna är betalda så hade vi ändå råd att betala "nya" bilen kontant, eftersom vi hade pengar sparat. Så såg det inte ut för några år sedan, men känns superskönt att ha den möjligheten, trots att vi även har köpt ny skoter och skoterpulka i vintras och lagt kontantinsats på Passaten när vi köpte den. Inte några miljoner på sparkontot direkt, men tillräckligt för att inte behöva ha ångest för att köpa ny bil. Lite sämre med sparande är det dock nu när jag lever på föräldrapenningen, till skillnad från när jag hade två jobb...

Regnet det bara öser ner

Regn idag igen. Vad göra? Ska nog passa på att ta en tur med snabeldraken, kanske sätta upp lite tavlor, som inte satts upp än fast vi har bott här snart ett halvår. Måste köra nån maskin tvätt också, fast inte lika kul när man vet att det torkar långsamt när det är så blött ute... tänkte skriva fuktigt men det är fan blött!

Den lilla herrn ligger och grejar i gymmet just nu, medan mamma bloggar...hehe. Ska dra över till "grannen" för en kopp kaffe tror jag. Orkar inte sätta pannan på spisen själv och där finns oftast kaffe.